so to HEMEROIDI?? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Po porodu



Sporočilo


_andreja_ -> so to HEMEROIDI?? (22.11.2006 20:25:05)

Ko grem na velko potrebo me tko boli okoli luknje, kot da bi se ko kakec ven leze kaj trgalo spodej?? včasih je tudi kaj krvi... pa tudi potem ko se pokakam me še kar lep čas boli spodej luknja... ampak me neha me ne boli non stop.....sam ko pa boli je pa tako grozno....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] kaj menite so to hemeroidi ali samo takšne grozne razpoke, ker lahko bi bili tudi notranji, ker na zunaj moj dragi pravi da ni nič groznega za videt, da je vse normalno...




vesna.com -> RE: so to HEMEROIDI?? (22.11.2006 20:51:33)

Hem. so lahko tudi notranji in lehko krvavijo.Ampak načeloma boli skoz,ko greš na potrebo le še toliko bolj.Tko da bi bla lahko tud kakšna druga rana ali poškodba.




Anja25 -> RE: so to HEMEROIDI?? (22.11.2006 21:15:50)

Ja čist možno, da so to hemeroidi. Jaz nisem imela nikoli težav s tem, od drugega poroda (13 let), pa me ta nadloga muči. Včasih me boli, včasih peče, včasih pa samo srbi. Ko se v bideju umivam, prav čutim z roko kako ena majhna bulica gleda ven iz odprtine za veliko potrebo. Pa to ne zmeraj. Tako, da je čist verjetno, da imaš zlato žilo.


LP Anja




lukec -> RE: so to HEMEROIDI?? (22.11.2006 21:44:24)

Tudi jaz sem imela po porodu kar precej težav s hemeroidi. Res je, da boš najbolj sigurna, če boš otipala kakšno bulico, ker pač to pomeni, da je žila malo "ven pogledala". Meni je pomagalo spiranje z mrzlo vodo, pa zelo bodi natančna pri higijeni. Dobijo se tudi posebni vlažni robčki. Sicer pa nekateri pravijo, da jih lahko tudi sama "porineš nazaj" kar s prstom in robčkom, ampak jaz si tega nisem upala.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.11.2006 11:54:40)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




_andreja_ -> RE: so to HEMEROIDI?? (23.11.2006 13:10:14)

sončica daj prosim poročaj kaj ti bo zdravnica povedala...če je to to bom tudi jaz šla se malce pokazat da bom vsaj vedela pri čem sem, pa povej če ti je dala kakšno kremo pa če se dobi tudi brez recepta??




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.11.2006 14:45:25)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




_andreja_ -> RE: so to HEMEROIDI?? (23.11.2006 15:30:31)

joj groza, poli v bistvu sploh ne veš ali so to hemeroidi ali grozne razpoke?? a to si šla k osebnem zdraniku ali k ginekologu??




Marelica -> RE: so to HEMEROIDI?? (23.11.2006 18:26:25)

Andreja, brez panike!

Mi2 z možem sva imela oba že to neprijetno zadevo. Jaz že v času nosečnosti, mož pa zaradi dela na strehi, ker je predolgo v razkrečenem položaju vztrajal. In pri nama je bilo čisto drugače, če primerjava:
mene je bolelo le pri veliki potrebi, če sem bila bolj zaprta in krvi skoraj nikoli nisem videla. Sploh nisem hodila k zdravniku, ker me ni toliko motilo. Vozlič, ki je malo ven pogledal sem lahko brez problema in bolečin spravila na svoje mesto. Pri možu je bil pa cel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Ga je tako bolelo, da še sedet ni mogel, krvi je bilo ful, vozlič pa tudi zunaj. Ampak je bil trmast in je raje po moško prenašal bolečino, kot da bi šel svojo rit pokazat zdravniku. Po enem tednu se mu je stanje samo po sebi popravilo in sedaj ni ne duha ne sluha.

Ti svetujem, da vseeno greš k zdravniku, če te tako boli. Je toooliko primerov, da so že vajeni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Naj hitro mine!!!




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.11.2006 19:17:21)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




pupe -> RE: so to HEMEROIDI?? (9.2.2008 15:20:56)

zvečer sem umila z hladno vodo in namazala z domačim medom
tudi v črevo
zjutraj zopet umila z hladno vodo in uporabila kremo
med resnično pomaga[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
sedaj po 6 mesecih jih skoraj nimam več[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




andie -> RE: so to HEMEROIDI?? (9.2.2008 15:34:05)

Ja men so po porodu izpadli hemoroidi in to je blo vse, kar je bolel glede poroda.
Bolel me je kak tedn po porodu tko fjst, da nism mogla dolg sedet in sm norela, ker nism mogla v miru dojit.
V lekarni lahko kupiš BREZ RECEPTA(!!) Modolex, smo ga že večkrat in je v prosti prodaji.
Je rektalno mazilo in pomaga zlo, js sem mela res velike in izpadle (Bljek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]), ampak se je v par dneh vse pošlihtal.




Stran: [1]