cc + ivi (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo



Sporočilo


taček -> cc + ivi (8.12.2006 20:30:00)

Pozdravljeni!

Z mojim se že 3 leta trudiva, da bi bila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], pa nama nekako ne uspe! Imela sem že uvodne preiskave krvi in tudi hsg, poleg tega je imel moj že 2 spermiograma! Do sedaj je bilo vse super, samo jst še vedno nisem noseča! Sedaj mi je dala moja g. (dr. Gavričeva) napotnico za cc+ivi, pa me zanima kako to izgleda! Vem, da ste o tem že marsikaj napisale, vendar meni še zdaj ni čiso jasno! Pa še nekaj: včeraj sem dobila menstruacijo in sem klicala v MB, pa mi je sestra rekla, da sem ta mesec  delajo samo do 22.12 in da sem prepozna za insemenacijo in kako to izgleda!
Aja pa še to: jedla bom tudi tabletke Klomifen!

Če mi katera lahko malo razloži kako je s tem, ji bom zelo hvaležna!

LP Taček




Anonimen -> RE: cc + ivi (8.12.2006 21:05:09)

Tudi jaz imam tako napotnico, vendar mi je tudi v Mb rekla, da se lahko naročim šele po novem letu, ker je letos že prepozno (imajo verjetno gužvo).

Mi je pa razložila, da se moram naročit takoj ko dobim menstruacijo, ker moram priti 5 dan menstr. na UZ, potem bom najbrž dobila tudi klomifen, ker nimam svojih ovulacij, in bom najbrž mogla hodit vsake par dni na UZ. Ko vidijo, da so folikli že prave velikosti, dajo stop injekcijo in potem te ne vem v kolikih dneh naročijo na inseminacijo. Tisti dan mora tudi partner dati spermo, da jo pripravijo v laboratoriju in jo potem z injekcijo vbrizgajo v maternico. Tako nekako je meni zadevo razložil dr. Reljič.

Upam, da sem ti kaj pomagala.

LP!




taček -> RE: cc + ivi (10.12.2006 21:03:11)

Torej je insemenacija umetna oploditev, če jst prav zastopim?





upica -> RE: cc + ivi (15.12.2006 21:36:54)

Če šteješ, da je umetna oploditev, oploditev s tujo pomočjo, potem je to to. Ampak pri tej metodi pride do naravne združitve semenčice z jajčecem v tvojem telesu. To je najblažja metoda, obstajajo pa še bolj agresivne metode, pri katerih ti odvzamejo jajčeca in jih oplodijo zunajtelesno. Tako, da bi jaz to drugo štela za umetno oploditev. To je moje laično mišlenje in nisem strokovnjak na tem področju. Upam, da sem ti lahko kaj pomagala.




Stran: [1]