Kdaj se lahko pojavi alergija? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija



Sporočilo


Naty_ka -> Kdaj se lahko pojavi alergija? (23.12.2006 20:43:36)

Pozdravljeni!

Prosim vas, da mi svetujete. Od kolegice hčerka je pred dvema meseca dobila alergijske izpuščaje dva tedna po tem ko ji je dala adaptirano mleko (bebo). Pred tem je dobivala aptamil a je jo ful zapiral in so bili prisiljeni menjati.
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  so poslali na teste in so bili negativni. Potem ji je P rekla da naj daje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  tri dni po dve žlički bebe, da se bo videlo, če bo odreagirala. To pomeni da je zmešala 30 ml in od tega je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] dobila 3 čajne žličke za poskusit.

Kolegica je ta tridnevni test naredila pred dvema tednoma. In zdaj me je klicala da je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  cela v bulah in mehurjih, ker se je zopet pojavila reakcija.

Povejte mi, a je možno, da se je reakcija pojavila po tolikem času? In to po samo treh žličkah?
Hvala vam za pomoč.
Lep pozdrav in lepe praznike.




tincci -> RE: Kdaj se lahko pojavi alergija? (24.12.2006 12:48:47)

Ni možno po dveh tednih reakcija. Reakcija je ponavadi takoj ali pa isti dan zvečer ali pa vsaj v treh dneh. Če je res od Bebe, so se morale tele bule in izpuščaji postopoma pojavljat, drugače kar naenkrat od nikjer je pa verjetno od česa drugega.




Naty_ka -> RE: Kdaj se lahko pojavi alergija? (24.12.2006 14:14:54)

Ne, tincci, niso se pojavljale postopoma. Včeraj zvečer je mala kar naenkrat postala bulasta in flekasta. Isto se je zgodilo prvič.
Tudi jaz dvomim da bi reakcija lahko prišla tako pozno.




KODA -> RE: Kdaj se lahko pojavi alergija? (25.12.2006 0:09:06)

Alergijska reakcija naj bi se pojavila v roku do 72 ur.




Stran: [1]