temenice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


KIRA -> temenice (7.9.2004 11:32:13)

Groza. In strah. :grrr:Moja pupa je v 2 dnevih dobila temenice. Prej pa nikoli nic, zdaj komaj, ko bo imela mesec dni. Pa cesat jih ne gre ven, ker ima toliko laskov.:((
Najhuje pa je, da niso samo temenice - pac pa ima celo lasisce rdeco, kot da je vneto, na sencih pa nekaj takega kot izpuscajcke ali kraste pod temenicami. Pojma nimam kaj naj zdaj z njo. Naj jo mazem z oljem ali cim:zmeden::zmeden: drugim?? Ima katera podobne "tezave"??




Nogavička -> temenice (7.9.2004 11:52:36)

Naša Hana je imela temenice čez pol glave, tako da na začetku sploh nismo ugotovili, da so. Misili smo, da ima pač malo hrapavo kožico, ker se tudi ni nič luščilo.
Potem sem jo enkrat pred kopanjem namazala z mandljevim oljem (za preventivo)in ko sem jo potem še namilila in sprala se je koža začela luščiti v velikih kosih. No potem sem videla, da so to temenice.

Zdaj jo približno dvakrat na teden namažem z mandljevim oljem, pokrijem s kapo in pustim dve uri, potem glavico namilim, sperem in zbrišem s frotirasto brisačo. Potem jo še prečešem, najprej v nasprotni smeri rasti las in potem nazaj. Tako jih gre kar veliko stran. So pa neverjetno trdovratne.

To počnem že približno tri tedne, zdaj jih je še čisto malo in upam, da se jih kmalu rešimo.

L.P.

Tea




Nataša R. -> temenice (7.9.2004 12:52:36)

Jaz sem mu glavo namazala z oljnim gelom za otroke potem sem mu pustila na glavi 24 ur. In potem sva se skopala in počela. Nama so zginile po tretjem nanosu.

LP Nataša




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.9.2004 13:03:30)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




KIRA -> temenice (10.9.2004 11:57:40)

Ja, saj bom drug teden sla k zdravniku, zdaj ze treba it, ker je danes mesec dni stara. :torta:

Temenice nekak uspevam izcesavat, ampak so zelo trdovratne in gredo le tezko dol. Mi grejo full na zivce. Po umivanju glavice oz. kopanju pa jo mazem z Niveiinim otroskim oljem. Po obrazku pa z otrosko Bepanthen kremo oz. mazilom in imam obcutek, da je malo manj rdece, ter vneto.
Bo pa verjetno kar en lep cas trajalo, da zgine, ker ima praktico po celem obrazku te izpuscajcke. Zanimivo, da je to dobila istocasno s temenicami. Drugje pa nikjer nic, ma zelo lepo kozo, tudi na ritki..




Stran: [1]