Očka študent (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Očkov forum



Sporočilo


MihaPR -> Očka študent (7.1.2007 19:35:50)

Je tukaj mogoče kakšen študent, ki bo postal očka, mama pa je že zaposlena oziroma nekdo, ki je bil v takem položaju. Imate kakšne izkušnje, kako to upoštevajo na faksu, itd?

lp




žarnica -> RE: Očka študent (7.1.2007 20:08:00)

Moj fant je redni študent,jaz pa redno zaposlena. Za druge olajšave ne vem, je pa prinesel rojstni list in v formular za pogojni vpis v 3.letnik zapisal,da ima otroka- tako da so mu to upoštevali in ga sprejeli v 3.letnik.

Aja- pa še jaz sem oba dala v olajšavo v dohodnino.




MihaPR -> RE: Očka študent (7.1.2007 20:52:29)

Očetovskega dopusta verjetno ni :)
Kaj pa otroški dodatek, dobivaš potem za oba? Mislim, potem se šteje samo na plača ali tudi prihodki prek študentskega servisa?




žarnica -> RE: Očka študent (7.1.2007 21:40:09)

ah,otroški dodatek dobivam samo za hčerko. Vsi trije smo prijavljeni na skupnem naslovu. Za otroški dodatek so upoštevali mojo plačo, njegovo štipendijo in zaslužek preko študenta.




Anonimen -> RE: Očka študent (7.1.2007 22:14:27)

Jaz ti lahko povem kako je z mamicami študentkami. Sama sem namreč rodila na začetku 3. letnika. Na faksu so mi ful pomagali glede opravljanja vaj. Status študenta sem si lahko podaljšala za eno leto.
Glede finančnih zadev sem prejemala otroški dodatek zase in za hčerko. Vsako jesen sem dobila še nekaj dinarčkov za nakup kurjave. Dobila sem tudi malo višjo štipendijo. Zadnjih nekaj mesecev študija pa sem še ugotovila, da sem upravičena do dodatne socialne pomoči.
Dobro spremljaj zakone! In zahtevaj kar ti pripada! Pa na kako odločbo pritožbo napiši. No, vsaj jaz sem jo!!! In uspelo mi je. Nihče od pristojnih ti ne bo nič določenega povedal, sam boš moral raziskovati in izkoristiti vsako luknjo v zakonu.
Srečno!




Stran: [1]