RE: Kako glede denarja? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi



Sporočilo


Anonimen -> RE: Kako glede denarja? (12.1.2007 11:33:49)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

zato je zdaj pravi cas, da se o financah in nadaljnjem skupnem zivljenju pogovorita.


Ne, pravi čas, oziroma skrajni čas za to je bil pred odločitvijo za otroka.

Zakaj bi olepševal? Človek, ki izjavi, naj se nuhalna prestavi na naslednji mesec je za moje pojme bedak pa konec. To je podobno, kot bi rekel, čuj draga, ta mesec ne rodit, ker ni za posteljico, daj prestavi na naslednjega.




Se absolutno strinjam![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




kalbo -> RE: Kako glede denarja? (12.1.2007 11:38:32)

Aja, pa še tole. Zakaj bi se v zakonu gledalo kdo da večji delež denarja? Vsak po svojih močeh. Anonimna ravno tako prispeva v družino. Financ za enkrat ne, kje pa piše, da nekoč ne bo zaslužila dvojne njegove plače. Pol bo pa temu tipčku začelo štemat v glavi, ker bo doživel moralni preblisk.

Jest bi nekako še zastopil, da stiska za njane cote, pa čevljčke in podobno, ampak da stiska pri svojem otroku je pa nedopustno, pa ga lahko nevem kdo hvali do neba.

Anonimna, prvo, kar moraš narediti je, da presekaš popkovino, ki te veže na starše in šele potem lahko ustvariš svojo družino. Tvojedva bi rada, da te fant preživlja. Logično in pravilno, sam od tistega trenutka naprej nimata več komande nad tabo. To jima tud jasno in glasno daj vedet, ker drugače boš čez leto dni sem gor pisala, kako se ti starša vtikata v vzgojo.

Pa vso srečo in upam, da ti uspe streznit stiskaško bučo.




diva 4 -> RE: Kako glede denarja? (12.1.2007 12:30:43)

Se popolnoma strinjam s tem kar je kalbo napisal.Naj povem še tole . Midva živima v hiši , ki je last mojih staršev.Živima v zgornjem nadstropju in ne plačujeva najemnine.Imava 2 otroka in sva se odločila , da jaz ostanem doma in samo on dela.Še nikoli ga nisem rabila prosit za kak €.Imava skupen račun in ko rabim denar ga pač vzamem.Pa je vseeno , če gre denar za otroke ali pa mojo šminko.Si sploh ne znam prdstavljat , da bi morala mamo prosit za keš, da si kupim kako cunjo.O večjih nakupih se pa itak posvetujeva .Treba pa je tudi vedet , da sva se midva to dogovorila ŠE PREDEN so prišli otroci na svet.Zato je pri vama res že skrajni čas, da dorečeta stvari.Saj sta vidva zdaj familija in mislim , da se ne more tako obnašat.




srki -> RE: Kako glede denarja? (12.1.2007 12:51:40)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Aja, pa še tole. Zakaj bi se v zakonu gledalo kdo da večji delež denarja? Vsak po svojih močeh. Anonimna ravno tako prispeva v družino. Financ za enkrat ne, kje pa piše, da nekoč ne bo zaslužila dvojne njegove plače. Pol bo pa temu tipčku začelo štemat v glavi, ker bo doživel moralni preblisk.

Jest bi nekako še zastopil, da stiska za njane cote, pa čevljčke in podobno, ampak da stiska pri svojem otroku je pa nedopustno, pa ga lahko nevem kdo hvali do neba.

Pa vso srečo in upam, da ti uspe streznit stiskaško bučo.


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kako glede denarja? (12.1.2007 12:54:38)

Kalbo tvoja zadnja sporočila so zelo zelo razumna in se popolnoma strinjam s tabo. Veliko nasvetov sem dobila v zelo kratkem času. Tudi [sm=kuza.gif] včasih pomaga.

Hvala vsem za pomoč, jaz grem pa zdaj možgančke napenjat, da danes debato odprem in to poglavje zaključim.

Še dobro da ste tu!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Tia27 -> RE: Kako glede denarja? (12.1.2007 12:54:53)

hudo,a taki tud obstajajo?Ne morem verjet, pri nas imam mozevo kartico, ki poje konec meseca,ko meni zmanjka, ni debate o tem, da ne bi smela njegovega denarja rabit, to vse je najino.Mislim da si bila  premalo načelna, problem je najbrž bil že na začetku predenj sta šla živet skupaj bi ga mogla o tem malo poučit,moje,tvoje,najino,jah zdaj je prepozno,kr sprijazni se, da skopuhi ne dajo radi dinrčkov od sebe, žal,lp




Dejča -> RE: Kako glede denarja? (12.1.2007 13:06:17)

Nisi v zavidljivi situaciji, anonimna - si ne predstavljam, da bi prosila za vsak tolar, ups ... evro - in si tudi ne predstavljam, da bi bila kdajkoli finančno odvisna od moža.
Kljub temu da ga braniš, bi se jaz na tvojem mestu močno zamislila predvsem nad tem, da "špara" na otroku. Zame to ni opravičilo - sploh ne, ker pišeš, da mu denarja ne primanjkuje. Mislim, da bo tvoj dragi potem, ko boš začela služiti svoj denar, za vaju z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] prispeval s še težjim srcem - vse v stilu:" Saj sama zaslužiš, kar plačaj!" Upam, da se motim, vendar dvomim v to.




muki1 -> RE: Kako glede denarja? (12.1.2007 13:48:43)

Mene pa nekaj moti pri tvoji zgodbi.
Ne bom lajala, ker vem, da ni prijetno, ampak;
napisala si, da tvoj fant prispeva za svoje stroške 350 evrov na mesec. Sicer ne vem kaj dela in koliko zasluži, ampak, meni to ni tako zanemarljiv znesek. Če ima še avto, ki ga mora vzdrževati, mu mogoče sploh ne ostane dosti.
Kako pa ste prišli do tega zneska? A mu za vsak grižljaj hrane seštevate ali je to simboličen znesek?
Dandanes so res čudne razmere in marsikdo si je prisiljen urediti dom v domu svojih staršev, ampak tudi če sta se odločila, da bosta živela pri vas in se tudi tvoja starša s tem strinjata, si morata urediti lastno gospodinjstvo. Od tu se lahko potem začnejo graditi temelji za vajino družino. Račune na pol, hrana pa je itaj za vaju posebej.
A prihodkov svojih pa sploh nobenih nimaš? Ker je res glupo za vsakih 10 eurov tečnariti. Kako pa naj ga prepričaš, da bo drugačen, pa ti ne znam svetovati, ker o ,,prevzgoji partnerja,, nimam pojma [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




muki1 -> RE: Kako glede denarja? (12.1.2007 14:16:11)

No, to za nuhalno pa ne bom komentirala, saj bi tudi jaz lajala.




Anonimen -> RE: Kako glede denarja? (12.1.2007 14:42:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Kuba

Fant mora prevzeti svoje odgovornosti do tebe in otroka, tvoji starši imajo prav, da ga moraš malo 'podrocat', sicer pa on deluje iz tega posta zelo sebičen, verjamem pa da je tebi zelo nerodno spraševat za vsak euro... pogovori se z njim! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]



Jest bom pa samo tako rekla. Za otroka se odločite takrat, ko boste za to zmožni in sposobni. Živeti v hotelu mama je najlepše, vendar zavedajte se, kako so se naši starši mučili za to kar imajo zdaj.
Jaz osebno nikoli, AMPAK RES NIKOLI ne bom živela na račun mojega fanta- moža ali celo na račun staršev. In fanta tako obremenjevat se mi ne zdi fer, ne moreš njega na tak način imeti. Ga popolnoma razumem kakšen je, ker noben bedak ne bo tako živel. Meni je življenje samoumevno, da sta za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] oba, da ga OBA preživljata, da se vsi človeško obnašajo in živijo.....imam občutek, da ga bo ta fant še fejst nasrkal pri vas doma, glede na to kaj pišeš in kako se že ZDAJ tvoji starši obnašajo do njega.

Pa me linčajte. Sem človek ki nikoli ne bo tako živel in pričakoval za svoje razkošje na račun drugih.[sm=smiley1.gif]




teri -> RE: Kako glede denarja? (12.1.2007 14:53:43)

Moji starši ne bi od mojega fanta NIKOLI zahtevali, da plačuje najemnino!!!Pa tudi midva bi si lahko uredila pri mojih stanovanje in so nam pripravljeni finančno pomagat.Samo midva nočeva,ker raje zase živia v najemniškem stanovanju. Ko je mel moj dragi finančne težave, sem mu pomagala-tudi moji starši so mu.Nikoli niso zahtevali od njega da jim bilo kaj vrača,samo on se je arje odločil da jim denar vrne.Čisti računi dobri prijatelji-ne?!Nikoli me ni rabil prosit za denar in nikoli ko sem mu ga dala(ne pa posodila) mi ni rabil povedat za kaj ga bo porabil. Čez čas se je situacija obrnila in zdej on zasluži več kot jaz.Čeprav se jaz nad mojo plačo čisto nič ne bunim.In zdej se zgodi,da mi on kdaj da denar,...In to je bilo tako že od samega začetka,brez da bi se o temu sploh dogovarjala.




Anonimen -> RE: Kako glede denarja? (12.1.2007 22:17:01)

No ja, tole plačevanje najemnine je tudi meni malo mimo. Oprosti, ampak mi vse deluje v stilu, če je že prišel sem živet, ga bomo pa še malo oželi.




Anonimen -> RE: Kako glede denarja? (12.1.2007 22:37:33)

anonimna nad mano, se popolnoma strinjam s tabo!

Halo...350eur za njegove stroške, pa rekla si da sta šla k tvojim staršem, ker je več prostora pa ni najemnine...kakšen bik pa ja more bit, da tolk poje pa umaže na mesec...joj joj...

kar se tiče denarja glede NS, mu pa pomoje tud nisi razložila kakšen pregled je...

kar se tiče denarja zate in tvoje potrebe...ne vem no...če si študentka...a ne morš dobit štipendije...ali pa delat preko štud.servisa?

pomoje bi ti takrat dost raje kaj primaknil...

malo se mi zdi, da so te starši do sedaj kar pošteno razvajali...sedaj pa ko si noseča so mnenja, da mora to počet tvoj fant...(kar seveda spet ni nujno...za otroka ja, tebe pa ni nujno, je njegova dobra volja)

kar se pa tiče besed vseh mojih predhodnic pa majo tud prav...kaj si razmišljala o tem preden si zanosila? to bi morala že kdaj razčistit, sam kot imam občutek si vzela vse to kot samoumevno...so sedaj so skrbeli zate starši, sedaj bo pa on, kr pač nosiš njegovega otroka...

ne jemat vsega tega kot slabo kritiko, raje malo premisli o tem

moj nasvet pa je ta, čimprej se vsedi dol z dragim in se pogovorita o tem, kasneje s starši, kako bodo prispevali vnaprej, če sploh bodo...kasneje pa še najbolje, da se vsedete za mizo vsi skupaj in se o tem odkrito pogovorite, ter si zastavite neke točke, katerih se boste kasnee držali, ker drugače bo res problem ko bo otrok na svetu

pa veliko sreče in potrpljenja pri pogovoih, ter seveda srečno in še bolj mirno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kako glede denarja? (12.1.2007 22:59:56)

Ima dobro plačo, ampak ker je bil do izpred 2 let navajen živeti sam in tudi kaj privarčevati, je zanj vse drugače sedaj, ko privarčuje veliko manj kot prej. Ampak mu ne zmanjkuje denarja, RES NE!


Zakaj pa privarčuje manj? Ali sam porabi toliko več? Glede na to, da sta sedaj dva, bi bilo logično, da se mu stroški za stanovanje vsaj nekaj zmanjšajo, ker se delijo na dva.

Ne vem, zakaj se je odločil, da se iz samostojnega stanovanja preseli k tvojim staršem. Običajno so takšne selitve vsaj finančno ugodnejše.




mika -> RE: Kako glede denarja? (12.1.2007 23:45:22)

...(kar seveda spet ni nujno...za otroka ja, tebe pa ni nujno, je njegova dobra volja)


če je izvenzakonska zveza enakovredna zakonski zvezi, potem je dolžan tudi za njo skrbet.

jaz mislim, da se tvoj dragi mora navadit skupnega življenja. očitno tega doma ni imel in je vsak skrbel zase.  možno, da sta njegova starša imela denar vsak zase. očitno potrebuje za vsako stvar obrazložitev, zato mu razloži. začetne stroške za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  razdelita na mesece, ker so ti največji. oba se bosta morala navdit na spremebe. saj vesta, da otrok prinaša popolnoma drugačno življenje, kaj pa dejansko to pomeni, pa še ne moreta vedet. učila se bosta sproti, kot se morata sedaj glede financ.
da je bleknil neumnost za NS, pa po moje ni vedel, da se lahko naredi samo v določenem obdobju.
anonimna, saj bo. iz drugega posta se mi je zdelo, da le ni tak skopuh, razjezila te je reakcija na 50e za NS. plačal jo pa sigurno bo, tako kot vse ostalo. verjetno si tudi nase jezna, ker si finančno odvisna od njega, pa se bo tudi to spremenilo.




karmy -> RE: Kako glede denarja? (13.1.2007 11:44:30)

čakaj malo zakaj on tebe 100% vzdržuje? Če nimaš kritične nosečnosti, in nisi v visoki nosečnosti, potem pojdi delat nekaj malega preko študenta... za tistih par EUR žepnine, si pa lahko sama dvigneš rit pa si jo priskrbiš? to velja seveda v primeru če nimaš kritične nosečnosti in nisi tik pred porodom, d ne bo kaj narobe. jaz sem do sedmega meseca v šolo hodila in poleg tega delala, saj mi tudi moj ni mogel dajati non stop denarja, pa še jaz sem se slabo počutila... sem pa imela lepo nosečnost, BP.




Marogica -> RE: Kako glede denarja? (13.1.2007 12:14:06)

IZVIRNO SPOROČILO: mekeke

 To je skopuh,ki ga boš težko spremenila.Njegov moto;Tuje hočemo,svoje ne damo.
Tvojim staršem pa dam prav,saj če je znal narediti otroka,bo moral tudi mošnjiček odpreti.


Se popolnoma strinjam. Dodala bi samo, da je še velika egoistična rit. Kmalu dobite otroka in boste družina. Ti nimaš dohodkov. Zakaj pa potem tvoje-moje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Če pa že ima namen varčevati, kar je delal do sedaj, pa kar naj. Vendar se naj začne počasi navajati, da bo varčeval za VSE (sebe, tebe in otroka). Če mu to ne bo hitro jasno, bosta imela velik problem. On pa tako, ali tako.

Me pa zanima, ZA KAJ varčuje? Za kakšno stvar? Je ta stvar samo zanj, ali jo lahko vsi uporabljate ali koristite?

Resnično, kje pa take najdete in kam gledate. Okulistov kar mrgoli v SLoveniji.




Mariposa -> RE: Kako glede denarja? (13.1.2007 12:22:19)

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Resnično, kje pa take najdete in kam gledate. Okulistov kar mrgoli v SLoveniji.


Moj, na srečo že bivši, mi je zaračunaval tudi bencin, če me je peljal kam izven našega mesta. Pa ni imel finančnih problemov, ker je bil dokaj na visokem položaju, jaz pa študentka.Tako da ja, se najdejo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Marogica -> RE: Kako glede denarja? (13.1.2007 12:33:46)

IZVIRNO SPOROČILO: Mariposa

Moj, na srečo že bivši, mi je zaračunaval tudi bencin, če me je peljal kam izven našega mesta. Pa ni imel finančnih problemov, ker je bil dokaj na visokem položaju, jaz pa študentka.Tako da ja, se najdejo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]



Očitno pa si tudi dobrega okulista našla, če je tvoj bivši....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Punca, vzgled si vzami po Mariposi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




lenika -> RE: Kako glede denarja? (13.1.2007 15:20:38)

Kaj pa če bi ti starši dali tisti denar, ki ga fant da za najemnino?




mika -> RE: Kako glede denarja? (13.1.2007 18:43:37)

Me pa zanima, ZA KAJ varčuje? Za kakšno stvar? Je ta stvar samo zanj, ali jo lahko vsi uporabljate ali koristite?


tega ni povedala. mogoče ga je zagrabila panika, ker je anonimna brezposelna in se je ustrašil ali bodo zmogli s [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] . mogoče izhaja iz finančno šibke družine in se boji, da ne bi trpela njegova sedanja družina.
tukaj si lahko razlagamo marsikaj, ampak vseeno mislim, da ni tako grozen skopuh. po moje so ga vsi skupaj stisnili v kot že z najemnino, ki jo plačuje za oba in ne samo zase s stroški vred.
midva sva živela pri mojih in niso hoteli vzeti ničesar. ne razumem staršev, ki svojim otrokom zaračunavajo najemnino in nikoli ne bom. stroški so druga stvar, ampak moji nama še tega niso hoteli zaračunat.

mariposa, možev kolega je svoji punci računal bencin. se pravi, da je možno, da se poznamo ali pa da obstaja še več takšnih cepcev.




Mariposa -> RE: Kako glede denarja? (13.1.2007 19:54:09)

Mika, glede na tvoj opis mislim,da se ne poznamo, tako da je očitno več takih cepcev[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Pa saj, to ni bilo edino,....ampak ok, sprejmem, sem vedno dala za bencin, svojo polovico ali kakorkoli, samo da bi pa kot družina tako funkcionirali pa ni variante[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




CatJa -> RE: Kako glede denarja? (13.1.2007 20:47:38)

Anonimna: mislim, da morate v vaši skupnosti najprej opredeliti vloge. Dokler se redno šolaš, so te dolžni preživljat tvoji starši. Sploh če s partnerjem nimata urejenega ločenega gospodinjstva in je tvoj tretiran kot vaš podnajemnik. V tem primeru se popolnoma strinjam z njim do te mere, da mu ni treba ti dajat nobene žepnine. Druga stvar so seveda stroški za otroka.
Ko boš rodila, sta za svoje in otrokove stroške odgovorna vidva. Ne glede na to, koliko si stara in kakšen je tvoj status (študent/zaposlena/nezaposlena). Na to bi morala misliti preden sta se podala v starševstvo, pa če je bil otrok še tako zaželjen. Tu mislim, da si se kot neodgovorna izkazala predvsem ti. Veš, vsakdo si v življenju želi čuda reči, vendar je treba trezno presodit ali si jih lahko privoščiš. In če sta vidva računala, da se vama bo izhodilo tudi v takih okoliščinah, se zdaj temu primerno obnašajta.




Jutra -> RE: Kako glede denarja? (13.1.2007 21:06:18)

Pa saj ne vem na čigavo stran bi se postavila v tej situaciji[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Nekaj ne štekam pri računici ali sem pa narobe prebrala: 350 eurov plačuje fant kot svojo polovico stroškov. Ja, a potem so vajini skupni stroški 700 eurov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ja kolikšna pa je "najemnina"?

Drugače pa v partnerski skupnosti ne šteje samo denar, ampak tudi delo v gospodinjstvu. Veliko naših starih mam je bilo "samo" gospodinj, niso hodile v službo, ampak do denarja so imele isto pravico kot možje, ki so ga prinesli domov. Saj mislim, da so tako funkcionirali.




mika -> RE: Kako glede denarja? (13.1.2007 22:07:04)

Mika, glede na tvoj opis mislim,da se ne poznamo,

pa res[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. tista punca ima že [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], ampak z drugim fantom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>