čistilo za kad (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti



Sporočilo


alenkica -> čistilo za kad (21.1.2007 18:05:40)

Včeraj sem e tako matrala s pranjem kadi.

Uporabljam Cilit bang,vijola.

Pa sem tako gulila, pa ni šlo čisto vse dol, še vedno se vidi umazanija. Problem je,ker nam gre voda iz pralnega in pomivalnega stroja v kad, ki se ful umaže. Seveda nimam časa, da bi to pucala vsak teden. Pozna kdo kakšno res vredu čistilo. (varikina ni v redu, pa še preveč smrdi).

Hvala, pa l.p.




Anonimen -> RE: čistilo za kad (21.1.2007 19:47:53)

Nam gre tudi voda iz pralnega stroja v banjo, pa še psa vsak dan kopamo v njej oziroma mu splakujemo tace. Pa gre vse proč s katerimkoli čistilom. Trenutno imam rumeni Meglio, če ti to kaj pomaga.




tajtaja -> RE: čistilo za kad (21.1.2007 20:31:57)

Jaz pa uporabljam samo orginal čistilo od Kolpe, ga pa kupujem pri mojem možu v trgovini. Ga malo našpricaš, pustiš in splakneš, tu in tam kaj malo obrišeš, drgnit itak ni treba nič. Potem se pa naredi en tak film in se niti umazanija tako ne prijema, tako da kakega roba po kopanju več ne poznamo!!!




mala -> RE: čistilo za kad (21.1.2007 20:37:47)

Jest uporabljam Arf-do zdej mi je bil še najboljši.




srki -> RE: čistilo za kad (22.1.2007 9:10:54)

Mi uporabljamo Arf ali Cif.




Minerva -> RE: čistilo za kad (22.1.2007 20:07:12)

Jaz uporabljam za čiščenje navaden Cilit za odstranjevanje vodnega kamna (polovica je modre barve, polovica prozoren in ga nato premešaš), nato pa Domestos, razredčen in sem ful zadovoljna, ker odstrani vse madeže, res pa je, da kad in umivalniki, niso pretirano umazani, ker vse čistim redno in nimam psa ali podobno, kar bi ekstremno umazalo zadeve.

Poznam pa sistem, ki učinkovito preprečuje vodni kamen. Pipe in ploščice sproti brišem. To pomeni, da vsakič, ko uporabim umivalnik, ko si umijem roke ali karkoli, za seboj pobrišem do suhega pipo, rob umivalnika in ploščice, če se kar zmočijo. Za to imava s možem posebno brisačo, ki se uporablja samo za brisanje in v vsakem trenutku umivalnik zgleda kot, da je bil očiščen pred pol ure. Isto velja za tuš kabino, po vsaki uporabi se obriše pipa in ploščice.

To je seveda izvedljivo, ker še nimava otrok. Pri otrocih ne vem kako bi to funkcioniralo.

Mogoče se komu zdi to pretirano, tudi meni se je zdelo, ko sva na začetku nekaj časa živela pri tašči in sem se prvič srečala s to navado. Vendar sem se na to navadila in se mi zdi čisto samoumevno. In predvsem zgleda bolj čisto!




nejcko -> RE: čistilo za kad (22.1.2007 20:15:58)

Navaden Vim oz. tekoči Arf ali pa Cif in je kad super spucana, čeprav imamo cev od pralnega stroja v njo speljano, pa prej smo tudi psa notri umivali in kopali.




alenkica -> RE: čistilo za kad (23.1.2007 12:32:19)

Oh, hvala, sem šladanes zjutraj kupit Cif, upam da bo v redu čistilo.

Slišim pa veliko pohval za čistilo Meglio  -  kje pa se ga da kupiti?

Hvala in l.p.




Lejči -> RE: čistilo za kad (23.1.2007 21:37:33)

spar, mercator.... 




Nisaa -> RE: čistilo za kad (2.2.2007 19:26:16)

Jst mam Domestos res da ma bolj močen vonj samo spuca pa v nulo samo namažeš pustiš par minut in samo splakneš ,pa še okno odpri da se lufta alpa ventilator!




Tejči -> RE: čistilo za kad (4.2.2007 14:43:53)

IZVIRNO SPOROČILO: alenkica

Seveda nimam časa, da bi to pucala vsak teden.



Vsak teden[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] A se nena kad in WC čistita vsak dan???
Nam nič ne teče v kad, pa jo umijem vsak dan, tudi WC, bide in umivalnik-to ti vzame dnevno 10 minut dela in se ne rabiš NIČ mantrat, pa še vsako čistilo je dobro. Priporočam redno čiščenje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Trenutno pa imam Smac. 




Anonimen -> RE: čistilo za kad (4.2.2007 14:55:30)

No jaz bane ne umivam vsak dan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Jo pa nujno enkrat tedensko. V bistvu vsak dan obrišem samo lijak. Kopalnico(celo) pa spucam vsak teden.

K mi je pa mal ironičnu da bi se kopala in umivala v svinariji[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Uporabljam pa cilit un modro prozorn in super umije. Med tednom lijak pa sam obrišem z domestos vlažnimi robčki za čiščenje.

Moja mami ma pa staro banjo in jo občasno zdrgne z pralnim praškom. In je kot nova. Sam to je res za starejše banje ker novejše so čist iz druzga materjala in bi jo zdrglna verjetno.




saraja -> RE: čistilo za kad (10.2.2007 21:09:28)

Mi uporabljamo čistilo Kolpa San in še nikoli res nikoli nas ni razočaralo, pusti zelo lep sijaj! Pošpricaš, malo pustiš in pobrišeš oziroma splakneš in je kot novo! Kupim ga pa v Merkurju.





Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.2.2007 22:08:59)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




TaraMravla -> RE: čistilo za kad (25.10.2020 21:57:53)

Midva sva očistila tuš kabino in steklo z enim čistilom iz EUROSPINA :) In nato zaščitla z nano premazom za tuš kabine in ploščice z Nasiol HomeShine, sedaj bo eno leto in vodni kamen spucam na tri mesece z lahkoto o plesni ni ne duha ne sluha :))

Aja povezava do izdelka:

www.nasiol.si/products/za-dom/




CvetNaCvet -> RE: čistilo za kad (14.12.2022 10:27:53)

Ali misliš tale [url=Ali misliš tale zaščitni premaz za tuš in keramiko, ki je na njihovi strani za 40 EUR? https://www.nasiol.si/product/nasiol-homeshine/




MarijaI -> RE: čistilo za kad (12.3.2024 14:52:33)

Zdravo!
Kako lahko očistim plesen na fugah ploščic v kopalnici? Poskusil sem veliko zdravil, vendar ne pomagajo veliko




Stran: [1]