Vedno enaka malica (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Prehrana otrok



Sporočilo


Jessy -> Vedno enaka malica (3.2.2007 14:20:32)

Moja 18 mesečnica se je "odločila", da bo za malico jedla izključno čokolino ali grisolino ali samo mleko in sicer vsak dan isto. Sem ji probala že vse živo ponuditi. Včasih je oboževala jogurte, skutke, kruh, sadje... zdaj pa noče več niti probat. Vstraja pri čokolinu, grisolinu ali mleku.
Sem probala tudi, da ji nisem dala nič od tega kar hoče in upala, da ko bo dovolj lačna, da bo jedla....pa ni hotela!

Ne vem več, kaj naj naredim. Imam kar slabo vest, ker vsak dan isto malica. Je pa res, da so ostali obroki pestri, tako da ji ničesar ne manjka.




total -> RE: Vedno enaka malica (3.2.2007 14:42:52)

Veš kaj,nič se ne sekiraj,jo bo že minilo,otrok pač je tisto kar mu paše.Moj Nik tut ko se vstane bi jedel samo puding,pa kaj čem....drgač vse jemo.




nuala -> RE: Vedno enaka malica (3.2.2007 17:08:35)

Če je to malica, po moje verjetno ni treba skrbeti.




Seven* -> RE: Vedno enaka malica (3.2.2007 17:13:02)

Jessy. Kupi Alnaturine kosmice, ki niso sladkani in poskusi z njimi. Tam ne rabis imeti slabe vesti. Imajo pa pirine, polnozrnate, rizeve in jabolko-hruska. Ce bo sila, lahko dodas tudi zlicko kakava (Alnaturin je drag, ampak kvaliteten)




Jessy -> RE: Vedno enaka malica (4.2.2007 16:04:50)

IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Jessy. Kupi Alnaturine kosmice, ki niso sladkani in poskusi z njimi. Tam ne rabis imeti slabe vesti. Imajo pa pirine, polnozrnate, rizeve in jabolko-hruska. Ce bo sila, lahko dodas tudi zlicko kakava (Alnaturin je drag, ampak kvaliteten)


A se to da naštimat tudi v flašo? Naša je čokolino, grisolino samo preko flaše, če ji pa z žlico dam, pa že na daleč odkimava. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




cuma -> RE: Vedno enaka malica (8.2.2007 21:16:05)

Ko sem videla naslov...sem se našla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
jessy: pri nas imamo isti sindrom glede kosmičev: keksolino ali grisolino v mleko ampak zellooo malo kosmičev v veliko mleka in na flašo...
Pri nas je to zajtrk, ki pa drži ravno toliko, da si jaz pripravim svojega...in potem ima gospodična 2.del [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
seven: bom poskusila tudi jaz alnaturine, hippovih namreč tudi več ne mara...pa je včasih oboževala ovsene, riževe...

Imamo pa drugi problem: glede na to da ima že 14 mesecev in je skozi v akciji, bi ji jaz rada ponudila malo bolj kalorično malico. Ker ima zelo rada skuto a jo je navajena jesti za večerjo, ji dopoldan in popoldan dam sadje oz. sadni jogurt..kruh  in tu se ustavi. Ne mara več masla in marmelade, ne mara več sira ne namazov, jaz pa ji nočem dajati salam, paštet ipd. Poskusila sem tudi že gres na mleku, puding ... pa ji nič od tega ni všeč. Ona bi samosadje,jogurt ali/in kruh. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Pri kosliu običajno nimamo težav, pridno je večino stvari.
Dodajam še svoj piskrček:Kaj še dajete vi otrokom za malico?
 
lp Cuma
 




Taja Nagaja -> RE: Vedno enaka malica (9.2.2007 7:05:42)

Jessy: ne sekiraj se. Kar nekaj otrok ima zelo omejen jedilnik in dobro uspevajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Naša deklica ima zaradi alergije dovoljeno le par živil in ima vsak dan enak jedilnik pa vseeno raste in tudi hemoglobin ima super. Jo bo že minilo takrat pa bo jedilnik spremenila. 




Marogica -> RE: Vedno enaka malica (9.2.2007 7:32:26)

Tvoja je vsaj čokolino in grisolino. Naš ta starejši je jedel do skoraj 4 let izključno čokolino in to za zajtrk in večerjo(razen čez teden, ko je bil v vrtcu). Ni pomagalo nič.

Tako, da se ne sekiraj.




Dadi -> RE: Vedno enaka malica (9.2.2007 16:15:00)

Hehe Marogica...jest mam tut eno tako doma...čokolino je zakon. Jo komaj kdaj prepričam da poje kaj drugega za večerjo. Za zajtrk je pa vedno čokolino...že celo leto.




Jessy -> RE: Vedno enaka malica (9.2.2007 22:28:48)

Ste me kar fajn pomirile, ker sem se že resno začela sekirati zaradi tega. Sploh pa mi je nelagodno, ko me kdo vpraša, da kaj je za malice, pa povem, da čokolino ali grisolino.

Nekaj časa je skoraj vse jedla za malico, zdaj pa res ne. Odločno pravi MLEKO in jaz ji vanj dodam še eno izmed zgoraj omenjenih zadevic.

Resnično upam, da se kaj spremeni v njeni buči. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




janca -> RE: Vedno enaka malica (9.2.2007 22:45:02)

Bodi vesela, da ti je čokolino...pa mleko. Mojemu šestmesečniku se kar dvigne ko mu ponudim mleko, da o hranjenju po steklenički ne zgublam besed. Glede malice se pa res ni treba obremenjevati, da je vsak dan ista. Nekateri imajo pa večerjo vedno isto. Jst bi bla pa prou vesela, če bi le hotel čokolino ali pa keksolino ali kaj podobnega. Je hranljivo pa še hitro. Tko da bod vesela da je tko kokr je. 




Anonimen -> RE: Vedno enaka malica (10.2.2007 0:03:16)

Jst sem enkrat (še v času šole) brala eno raziskavo o prehranjevanju frocov. Šlo pa je nekako tkole:

Vedno , vsak obrok je bilo na mizi vse praktično skori cela piramida. Sadje, zelenjava, maslo.... Otroci so imeli možnost z mize vzeti vse kar jim je pasalo in v željenih količinah. Zaužito hrano so popisovali in tehtali in spremljali stanje otrok.

Bili so popolnoma zgroženi ko so ugotovili, da otroci inmajo obdobja popolnoma enolične prehrane. Nek otrok je dva dni zaporedoma jedel samo margarino/maslo in to brez kruha.

Ko so šli analizairat zaužito hrano so ugotovili, da so mulci v povprečju in brez zunanjega nadzora jedli popolnoma uravnoteženo.

Suma sumarum so pojedli popolnoma po prehranski piramidi (no za opazovano obdobje). Imeli so popolno razmerje med posameznimi vrstami živil.


Meni se je zadeva zdela zanimiva. Kako otrok nagonsko ve kaj rabi mi pa tudi ni jasno.




NRMM -> RE: Vedno enaka malica (10.2.2007 21:45:22)

No evo naša razvajenka pa za dopoldansko malico le sadni jogurt in popoldanska malica obvezno sadje,vse ostalo je pri teh dveh obrokih odpisano. No pa večerja in zajtrk lino po flaši.Kosilo navadno ni problem,razen če jo kaj daje (zobki,viroza ipd).




NIN@ -> RE: Vedno enaka malica (11.2.2007 22:22:51)

Mi smo stari  2 leti in še vedno standard zajtrk+večerja čokolino na 2dcl mleka! Vedno ista pesem...ni šans kej drugega in mislim da bolje da jaz tu odstopim. Za kosilo pa juha na 100 in 1 način, za znoret kak jedilnik!

lp
nin@




tinkamiška -> RE: Vedno enaka malica (13.2.2007 12:10:00)

Iza(13,5m) je za zajtrk ponavadi kruh, margarino in marmelado, včasih ji dam tudi otroško pašteto, kakšen sirček,...

malica obvezno in samo banana, je jedla še kakšen mesec nazaj samo hippovo kašico in nič drugega, je nisem mogla premaknit, no zdej smo se ustavili pri banani.
popoldanska malica, spet banana, včasih jo prepričam z mandarino
kosilo tudi je brez problema, vse živo in količinsko me včasih kr malo zaskrbi tako se napoka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
večerja pa ali gris, ali pa kakšen lino

edina stvar, ki ji vedno paše je sir(najrajši brez kruha)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

pikec0 res zanimiva študija[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lp,
tinka




Anonimen -> RE: Vedno enaka malica (15.2.2007 19:26:15)

Ej Seven, a se slučajno te Alnaturine zadevščine dobi tudi v Mercatorju? Mislim, da si enkrat rekla, da se jih dobi v DM...?




petra81 -> RE: Vedno enaka malica (20.2.2007 23:32:48)

Meta jaz sem te Alnaturine videla samo v DM-u!
Ste me pa dokončno prepričale, da naša še nekaj časa ne bo dobila čokolinota ali čokolišnika!




KODA -> RE: Vedno enaka malica (22.2.2007 1:19:03)

Jo bo minilo,ko se bo prenajedla tega.Pri našem tastarejšem,je bil dolgo časa Čokolino na prvem mestu.




Stran: [1]