Kaj iz cvetače? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


muška -> Kaj iz cvetače? (17.2.2007 9:15:15)

Imam celo cvetačno glavo. Včeraj sem naredila krem juho, panirala je nebi, ker tega moj mož ne mara, torej kaj še lahko naredim iz nje, razen da jo narežem na kose in zmrznem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ?




Anonimen -> RE: Kaj iz cvetače? (17.2.2007 9:17:15)

Solato,gratinirano,pohano.......




Marogica -> RE: Kaj iz cvetače? (17.2.2007 9:26:21)

Jaz bi tudi solato naredila. Je zelo njami....




Bubamaraa -> RE: Kaj iz cvetače? (17.2.2007 9:35:31)

Jaz mam najraje gratinirano...Ali pa v solati s korenčkom....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




muška -> RE: Kaj iz cvetače? (17.2.2007 9:39:31)

Kako pa to naredite? V solati, gratinirano?  Nikoli še nisem delala nič takega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




petja -> RE: Kaj iz cvetače? (17.2.2007 9:57:30)

Jaz ti predlagam 2 možnosti:

1.) Skuhaš cvetačo v slani vodi (ne je prekuhat, da bo ful mehka), ko je kuhana, jo daš v posodo in čez streseš vroče drobtine; men je to ful dobro

2.) Skuhaš cvetačo v slani vodi (ne je prekuhat, da bo ful mehka), daš v pekač, zaliješ s sladko smetano, potreseš z naribanim sirom in pečeš v pečici po lastni presoji; pač mal improviziraj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kaj iz cvetače? (17.2.2007 10:11:08)

Gratinirana cvetača:
Kuhano cvetačo položimo v dobro pomaščeno jensko posodo.Prelijemo z bešamelom,po vrhu pa potresemo nariban parmezan naj pa položimo kosmič masla.V srednje vroči pečici ccvetačo popečemo,tako,da se na vrhu naredi zapečena zlatorjava skorjica.

Solata:
Kuhano cvetačo z vilico na majnše koščke.Posolim,popopram,dodam malo olja in limonin sok,ali pa kis,pa strok česna.

Cvetačna musaka:
Cvetačo razdelimo na srdenje velike cvetke.,ki jih v slanem kropu skuhamo,dobro odcedimo,po pariško paniramo in ocvremo.Posodo za narastek namažemo z maščobo,vanjo damo plast ocvrte cvetače,po njej potresemo plast nadeva,nato preostalo cvetačo,po vrhu vse skupaj prelijemo z nadevom potresemo z naribanim sirom in spet gratiniramo.

Nadev:na maščobi prepražimo sesekljano čebulo,dodamo strt česen,očiščeno grobo sesekljano perutninsko meso.Na hitro prepražimo,solimo in dodamo ostale začimbe(poper,sesekljan petršilj,nariban muškatni orešček)
Preliv:med kislo smetano razmešamo rumenjak ali pa z bešamelom prelijemo po musaki,po vrhu položimo koščke masla.
Ne pozabit na koncu pred gratiniranjem vse skupaj posut z naribanim sirom.




Marogica -> RE: Kaj iz cvetače? (17.2.2007 11:24:05)

IZVIRNO SPOROČILO: muška

Kako pa to naredite? V solati, gratinirano?  Nikoli še nisem delala nič takega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Cvetača se skuha v slani vodi, (lahko jo že prej narežeš na kose). Ko se ohladi(ni pa nujno), dodaš po potrebi še malo soli, kis, olivno olje(če nimaš pa belo olje) in malo česna. Premešaš-in to je to.




petra a -> RE: Kaj iz cvetače? (17.2.2007 11:29:25)

meni je tudi zakon v solati, drugače jo pa lahko uporabiš tudi v kakšni zelenjavni juhi ali pa v ričetu...mljask...se mi zdi da je zadnjič na tv papriki Potrebuješ od Čukov jo dal v zelenjavno omako za čez ta široke rezance




petra a -> RE: Kaj iz cvetače? (17.2.2007 11:30:24)

jaz jo naredim brez česna, dam pa še poper...pa valda olje pa kis in sol




Stran: [1]