Bolniška za nego otroka (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih



Sporočilo


UVI -> Bolniška za nego otroka (20.2.2007 16:06:13)

Glede na to, da je moja punčka zbolela me zanima, če mi lahko poveste ali ti bolniško uredi pediater ali moram še k osebnemu zdravniku? Na bolniški namreč še nisem bila nikoli tako da ne vem kaj dosti o tem. Ali se lahko vse uredi po telefonu, da ne bi male vozila tja, da mi ne "faše" še kaj drugega?!

LP in hvala




Jessy -> RE: Bolniška za nego otroka (20.2.2007 16:14:06)

Kolikor jaz vem, ti bolniško napiše otrokov zdravnik.




Katrin -> RE: Bolniška za nego otroka (20.2.2007 21:07:14)

pediater




zmajči25 -> RE: Bolniška za nego otroka (21.2.2007 0:07:17)

Bolniško ti napiše otrokov pediater. Najboljše da pokličeš in se zmeniš, ker moraš takoj, ko ostaneš doma odpreti bolniško. Vsaj pri nas je tako, da najkasneje tretji del.dan po tistem, ko si ostala doma, pokličeš zdravnika. Ponavadi je treba otroka tudi peljat do pediatra, da ga pregleda. Uglavnem pokliči čimprej pa ti bodo povedali, če prineseš pokazat otroka ali ne.




Pauline -> RE: Bolniška za nego otroka (21.2.2007 18:56:26)

Pri naši pediatrinji zadošča, da pokličeš, ko z otrokom nekaj ni uredu. S tem klicem imaš bolniško že odprto. Če gre za simptome viroze( vročina, kašelj, zamašen nosek... ) ni potrebno otroka pripeljati. V treh dneh se mora stanje umiriti, če se pa ne, določijo uro pregleda. Vsekakor je potrebno obvestiti pediatra, da se otroku nekaj kuha.




violinski -> RE: Bolniška za nego otroka (21.2.2007 21:44:56)

Načeloma so pediatri tolk face, da ti bolniško, ko je zaključena, tudi pošljejo po pošti. Sploh, če imajo v sistemu še 'potegnjeno' tvojo kartico od zadnjega obiska pediatra in če od takrat ni minilo več kot tri mesece. Ampak glede na to, da praviš, da še sploh nisi bila na bolniški za otroka, boš verjetno morala tja, da ti preverijo kartico.

Še nasvet - preden greš do pediatra s svojo kartico, jo vtakni še v avtomat za zdravstvene izkaznice, da se na njej obnovijo podatki. Jaz sem namreč ravno med dvema bolniškima menjala službo in je bila ta druga sprva napisana še na staro službo, pa sem pol letela še na avtomat in še enkrat k zdravniku, da mi je natisnila nov bolniški list.




UVI -> RE: Bolniška za nego otroka (26.2.2007 13:59:28)

HVALA VSEM, RES STE FACE!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Imam še eno vprašanje, in sicer ali je bolniška omejena, ali si res lahko doma le 14 dni? Kaj pa potem, če je otroček še bolan? To mi sploh ni jasno, kaj naj naredim v tem primeru????




*lea* -> RE: Bolniška za nego otroka (27.2.2007 8:00:12)

Če je otrok po 14 dneh še bolan, ti bo že pediater podaljšal bolniško. Se mi zdi, da je 1 mesec bolniške meja za komisijsko. Nisem prepričana. Toda, tudi v tem primeru, izvide na komisijo pošlje pediater. Se ni potrebno ukvarjati s tem. A je kaj hudega narobe z otročkom? Upam, da se boste čimprej pozdravili.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]