Obnova kopalnice (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja



Sporočilo


Anonimen -> Obnova kopalnice (25.2.2007 12:19:52)

Končno je nastopila odločitev,da prenovimo našo kopalnico in wc,ki sta v skupnem,pa ne preveč velikem prostoru,brez okna.Kopalnice in wc-ja v stanovanju nimamo premestiti kam drugam,ker ni prostora.

Zato pa rabim nekaj namigov od vas:
-kako v koplnici pridobiti več prostora?Do sedaj smo v njej imeli pralni stroj,umivalnik,koš za perilo,banjo,straniščno školjko in nekaj stenskih omaric.Danes si v njej želim še še bide in več omaric.Najbrž bo treba zamenjati banjo za tuš,kajne?
-kakšne ploščice imaste v kopalnici?Ali segajo do stropa?Kakšne barve najbolj pašejo tam notri?
-imate na tleh v koplnici tudi ploščice ali kaj drugega?
-kje kupiti najkvalitetnejši material in opremo za kopalnice?

Že v naprej hvala za odgovore![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]




Anonimen -> RE: Obnova kopalnice (25.2.2007 12:38:26)

Ploščice po tleh, po stenah do stropa, pa še na stropu. Temno rdeče s prelepimi zlatimi bordurami....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Mogoče nisem ravno oseba za svetovat o ploščicah, ker moja kopalnica bo itak brez ploščic (če bom dobila kredit za nabavo teaka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])

Barve ploščic? Hmm..jz sem taka oseba, da če sploh bi dala ploščice, bi dala kakšne bolj "vesele" barve (tiste ploščice od Benettona so mi simpatične) položila bi jih pa diagonalno in ne klasično v vodoravne vrste, če me razumeš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Pa zame ne bi smele biti tiste svetleče ploščice ampak bolj mat - oz. take, da se ne poznajo gor zasušene kapljice (da ni treba glih po vsakem umivanju še kopalnico pomivat).

Da bi povečala prostor, bi banjo vrgla ven in dala tuš. Tako boš tudi bide lahko dala noter.

Kje kupiti material za kopalnice je pa odvisno tudi od okusa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Jz bi verjetno pri nas v Sloveniji zavila v Kolpasan.




lojzika -> RE: Obnova kopalnice (25.2.2007 13:13:58)

No pri nas doma smo imeli v kopalnici bide, banjo, školjko, pralni stroj in na vrhu sušilec, koš za perilo, umivalnik pa še ostalo kramo. Sedaj sta starša prerihtala in imata kotno trikotno banjo, školjko in omaro z umivalnikov v katerem je vse tudi kož za perilo. kombinacija ploščic pa zelena in res je super




bamby -> RE: Obnova kopalnice (25.2.2007 14:06:57)





Glede postavitve kopalnice je odvisno tudi od odtokov, kje so nameščeni. Glede na to, da boste kopalnico adaptirali, so tudi tu možne spremembe.  Verjetno boste pa res pridobili na prostoru, če kad zmenjate s tušem.

Glede ploščic pa lahko rečem le tole, da kupite ploščice, ki so vam všeč, take, da se boste v taki kopalnici res lepo počutili in ne kupovati ploščic, ker so le moderne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], ob njih pa vam gre malo da ne, na bruhanje. Večje trgovine imajo več postavitev kopalnic in ob takih se je velikokrat lažje odločit za neko kombinacijo, ker res vidiš, kako bo izgledala nova kopalnica.

Pa veliko sreče pri izbiri!






tinkamiška -> RE: Obnova kopalnice (25.2.2007 14:25:10)

Hja, v stanovanju res ne moreš ne vem kako eksperimentirat, ampak prostor lahko res pridobiš, če daš ven bano. Bi si pa jst vrejetno tuš pozidala, se pravi, da bi naredila sama stene, no ne jt moj mož[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], in bi dala gor steklena vrata. Ne vem če me razumeš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Barva ploščic...midva sva si na novo nardila kopalnico in imava kombinacijo zelena lila, je taka malo bolj nenavadna kombinacija, ampak meni je všeč.

Če bi pa zidala, tako kot sme rekla, bi pa verjetno poiskala ploščice oziroma kr kamen, da bi zgledala bolj naravna.Na Ljubečni pri Celju je ena stara osnovna šola, v kateri prodajajo zdej ploščice imajo jih malo morje in najrazličnejše cnovne razrede, res je fino, če ti ni predaleč, ti priporočam, da se zapelješ do tja...Midva sva kupila za tla v predsobi in delovni sobi ploščice, ki zgledajo kot lesene plošče, če bom mela čas bom dala v album, res so nekaj posebnega in cena je bila prav ugodna.

Ker najina kopalnica ni velika, sem pralni stroj in sušilec prestavila v klet, oziroma kurilnico in s tem pridobila prostor(bani se niesm mogla odpovedat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) in kupila okrogel wc, ki je manjši od navadnega.

Najboljše je, da malo pobrskaš po netu in dobiš kakšno idejo, ki je po tvojem okusu...

Lp,
Tinka




BLAŽIKA -> RE: Obnova kopalnice (25.2.2007 15:04:28)

Jaz imam ogromno slik od kopalnic ki so v delu, če katero zanima bom naredila albumček ali pa ji pošljem po emailu.




Stran: [1]