Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja



Sporočilo


muki1 -> Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (5.3.2007 9:09:35)

Že naslov pove vse. Vem, da je to najmanj za štemat, ampak imam novo kuhinjo ( 3 leta staro ) pa nimam pomivalnega stroja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].
Ker se je v tem času naša družina že fajn razširila, je potreba skoraj življenjskega pomena. Sem mislila, da bi dala stran hladilnik, ki zaključuje kuhinjo in tam dokupila še element, pa dodala pomivalni stroj. Samo je pa precej stran od pomivalnega korita, pa me zanima, če mora to bit pod koritom zaradi kakega pravila ali je zgolj iz praktičnih razlogov ponavadi tam?




Katrin -> RE: Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (5.3.2007 9:11:52)

Jaz mislim, da lahko pomivalni stroj postaviš kamorkoli; pod koritom je verjetno zato, da ne pomočiš oz. poliješ cele kuhinje, ko zlagaš posodo iz korita v stroj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lp




Erdbeere -> RE: Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (5.3.2007 9:12:04)

jaz mislim, da ni nujno, sama sem ga kar v eno omarico porinila, sicer je v blizini korita samo nujno pa mislim, da ni....samo dovolj dolgo cev za odvajanje in dovajanje vode moraš potem kupit. 




Tinca7 -> RE: Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (5.3.2007 9:12:21)

Seveda ni treba, da je pod koritom. Tam je samo najbolj praktično, ker manj kapljaš po celi kuhinji in vodo imaš blizu. Mi ga imamo tut bolj stran. Problem je samo odtok, ker moraš potem verjetno podalške delat.




Mikica -> RE: Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (5.3.2007 9:15:26)

Pod pomivalnim koritom je samo iz praktičnih razlogov. Moja sestra, ki ima ogromnooo kuhinjo, ima pomivalni stroj na koncu enega pulta, precej stran od korita.




Anonimen -> RE: Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (5.3.2007 9:20:43)

ja zame more bit nujno, ker si enostavno ne prestavljam kako bi mokro in svinsko kuhno nosila čez clo kuhno sem pa ke pa svinjala povsod okol [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Ninica -> RE: Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (5.3.2007 9:49:25)

Jaz ga imam v prvem elementu zraven korita. Je res da je bol praktično da se ti ne cedi vse po celi kuhinji. Pod koritom imam koš in čistila, tabletke za stroj.....Niti stroja nebi mogla spravit pod korito, ker korito sega vseeno malo globje kot pa je višina stroja.




Anonimen -> RE: Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (5.3.2007 10:01:39)

Pod koritom sploh ne more biti. Kako? Saj ni oprostora, če je pa korito? Ne razumem.
Najbolje pa je, da je takoj zraven.




Elysabeth -> RE: Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (5.3.2007 10:14:28)

Tudi jaz ga imam zraven korita - in sicer samo iz praktičnega vidika, da ne "svinjam" po celi kuhinji. Že tako je vse mokro po pultu nad pomivalcem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], da moram vedno, ko kaj dam v pomivalca brisat, pa naj bo to ena šalčka in krožnik, al pa komplet posoda od kosila.

Sem pa že v nekaj kuhinjah vidla pomivalne stroje na robu kuhinje, predvsem samostnojne in ne vgradne. Ampak se pa te gospodinje "znajdejo" in nesejo posodo v pomivalca kar na pladnju. V bistvu ni slaba ideja, al pa brisat skoz.

Odločitev je pa seveda tvoja! Kjerkoli že je - VAŽNO DA JE (jaz si življenja brez pomivalnega stroja ne morem predstavljati več!)




janapan -> RE: Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (5.3.2007 10:42:51)

Pazi.
pomivalni stroj lahko postaviš kamorkoli mora pa imeti odtok in priključek za vodo, zato se ga nekako vedno postavlja blizu korita kjer je bodisi sprojektiran poseben odtok samo za pomivalca ali pa se lahko priključiš na vodo in odtok na priključkih za korito.
Pa še nekaj je pomembno, če je pomivalec ful daleč se ti bo lahko zgodilo da boš umazano posodo nosila po celi kuhinji, za tisto posodo, ki pa jo moraš še splahniti pa se ti bo zgodilo da boš po pol kuhinje kapljala.
lp




marsovcek -> RE: Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (5.3.2007 11:01:08)

Mora biti pač tam, kjer imaš napeljano vodo in odtok. Z malo več dela pa se da vse uredit. 




Anonimen -> RE: Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (5.3.2007 11:16:59)

jaz mislim, da je pod koritom celo težko, je pa fajn da je zraven korita...




Anonimen -> RE: Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (5.3.2007 12:12:35)

Moški bi rekli, ženske, ženke. Tudi jaz vedno pomislim, kaj bi bilo najbolj praktično, tako kot je to, da potem ne posvinjaš cele kuhinje. Ampak pomivalni stroji so ponavadi pod koritom zato, ker je tam odtok za vodo in tudi napeljava za vodo. Stroj lahko postaviš kamorkoli, vendar moraš paziti, da imaš odtok, ki je speljan pod padcem in vodo.




kalbo -> RE: Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (5.3.2007 12:45:48)

Prvo, kar moraš vedet je, da vgradni pomivalni stroj ne rabi elementa, ampak je postavljen prostostoječe na tla med dva sosednja elementa pod pult. Da bi bil pomivalec kje drugje kot poleg korita si sploh ne znam predstavljat, ker je treba večino posode vsaj malo splaknit preden roma v stroj. Poleg tega pa potrebuje pomivalec priključek za elektriko in vodo ter odtok.  Štrom že spelješ pod elementi. Malo težje je pa speljat odtok in priključek za vodo, ki morata bit pa v sosednjem elementu, ker za pomivalcem ni prostora.

Muki, predlagam ti, da vržeš hladilnik ven, namesto hladilnika postaviš element, ki je zdaj poleg elementa nad katerim je korito, na tisto mesto pa postaviš pomivalca, ker kot sem že rekel, pomivalec stoji sam, ne rabi elementa. Če se ti pa da, mi pa slikaj kuhinjo, pa ti lahko še kaj več svetujem.




natalia -> RE: Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (5.3.2007 12:49:33)

najbolj praktično je res zraven pomivalne, se strinjam s Kalbom.




Anonimen -> RE: Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (5.3.2007 14:13:02)

Verjetno si mislila zraven korita [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]?

Pomivalni stroj je načeloma lahko kjerkoli v kuhinji, samo cev mora biti speljana do odtoka (razen direktno pred odtokom in napeljavami ne more biti, ker drugače ne gre notri zaradi globine). Problem je edino, da če je cev do odtoka predolga (daljša od dveh metrov), se v cevi še bolj kot običajno nabira hrana in s časom začne smrdet.




muki1 -> RE: Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (5.3.2007 15:04:48)

Mislila sem ZRAVEN korita, ja....malo sem se vtipkala.

Hmmm, Kalbo, slika pa pride...imam samo eno, ko je kuhinja ful razmetana [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Moram pospraviti...upam, da mi bo še letos uspelo.




kalbo -> RE: Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (5.3.2007 21:21:28)

Če imaš levo al pa desno od korita element 60 cm, sploh ne bo težav. Če imaš pa zdaj hladilnik pod pultom jih bo pa še manj. Enostavno vzameš ven element in namesto elementa postaviš not pomivalca. Ta element pa namesto hladilnika. Če pa zdaj nimaš pulta čez hladilnik, pa sam dokupiš pult. To je toliko, dokler ne dobim slike.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  (no zdaj se že malo ponavljam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], dolgčas dela čudeže)

PS: Ko boš slikala kuhinjo pa povabi Taniko na kofe, pa mi jo prosim slikaj gor na pultu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .




muki1 -> RE: Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (5.3.2007 23:11:06)

Ja Kalbo, pa jabolko ji v usta nabašem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Samo kolikor jo poznam, bo jabolko izpljunila in me vprašala, če nimam šnicla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




kofetek2010 -> RE: Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (5.3.2007 23:51:21)

ena cev, nisem zihr ali je dotočna ali odtočna, je dobavljiva v max dolžini 5 metrov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

mi ga imamo 5 elementov stran od pomivalnega korita, pa sloh ni panike - posoda roma iz mize ali štedilnika direkt v stoj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

pa tud ne vgradnega se da vgradit pod delovni pult, pomivalcu odšraufaš zgornjo ploščo pa je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




kalbo -> RE: Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (6.3.2007 7:47:10)

Da se ga dat tud v kopalnico, če je treba, al pa v klet.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Najbolj praktično je pa zraven korita. 




kalbo -> RE: Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (6.3.2007 7:48:05)

IZVIRNO SPOROČILO: muki1

Ja Kalbo, pa jabolko ji v usta nabašem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . Samo kolikor jo poznam, bo jabolko izpljunila in me vprašala, če nimam šnicla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .


Zadnje čase nekaj hujša, tko da bo tista s šniclom težka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




tanikaa -> RE: Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (6.3.2007 10:48:33)

Halooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A vidva ne vesta, da ni lepo govorit o drugih brez njihove prisotnosti ??????????????????????????????





kalbo -> RE: Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (6.3.2007 11:57:33)

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Halooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A vidva ne vesta, da ni lepo govorit o drugih brez njihove prisotnosti ??????????????????????????????




Lubi, govoriva o tebi, ker te pogrešava...no vsaj jest.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




muki1 -> RE: Mora biti pomivalni stroj obvezno pod koritom? (6.3.2007 13:30:43)

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Halooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A vidva ne vesta, da ni lepo govorit o drugih brez njihove prisotnosti ??????????????????????????????




O glej glej, kaj je mačka privlekla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>