Dopust Romunija (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice



Sporočilo


rokavecv -> Dopust Romunija (25.3.2007 14:39:45)

Mi lahko daste kakšne informacije glede Romunije? Na kaj je treba biti pozoren?
MI bi šli preko Intelekte...Enkrat smo že šli prkeo njih pa je bilo o.k.
Kaj pa najboljši čas, da odideš tja?




nejcko -> RE: Dopust Romunija (31.3.2007 15:00:56)

Sori, sem šele danes odkrila to temo.

Romunija je ful lepa dežela, samo revna. Če greste z Intelekto, greste verjetno v Konstanco oz. v Mamaio. Mamaia je v bistvu letovišče a la Portorož, Costa Brava v Španiji itd., torej sami hoteli in plaža. Črno morje je precej mrzlo; jaz sem bila v Romuniji v začetku junija, pa je bila voda tako mrzla, da me je kar pri srcu stiskalo, tako da dlje kot do kolen nisem šla notri, čeprav je bilo že zelo toplo in krasno vreme..
Drugače pa tam niti nimaš kaj dosti za početi. Odvisno na kakšno varianto dopusta bi radi šli - če greste samo poležavat na plažo, potem je ok, za kakšne bolj avanturistične variante pa to ravno ni. Za ogled Konstance in Mamaie ter Ovidovega otoka je 2 dni čisto dovolj. Kolikor jaz vem, Intelekta ponuja kar nekaj izletov, ampak so precej dragi in nič posebnega. Sem slišala že kar nekaj pritožb, čeprav agencija velja načeloma za dobro.

Drugače pa je Romunija poceni dežela, vsaj bila je. Kako je zdaj, ko je v EU, pa ne vem. Definitivno je potrebno videti Bukarešto - je res čudovito mesto, le precej nevarno, sploh v večernih urah. Taxisti goljufajo ko nori, tako da tukaj je potrebno biti kar pozoren. Rent a car je tam precej drag, ceste imajo pa za zjokat obupne. Sploh ne vem, če premorejo kakšno avtocesto. Splača se videti notranjost Romunije, kajti šele tam dobiš resničen vpogled v to, kaj je Romunija, v vso revščino in bedo, ki jim jo je zapustil prejšnji režim. Čudovita za ogled je tudi pokrajina ob Donavi (delta Donave), pa Trensilvanija. Če ste bolj avanturisti, se raje odločite za turo po poteh grofa Drakule.

Srečno.




Jutra -> RE: Dopust Romunija (4.4.2007 16:18:00)

Sem tudi že bila v Romuniji z Intelekto. Podn. Sorry. V hotelu vsak dan ista hrana, V restavraciji sem jedla le 2x, ker, karkoli sem izbrala iz jedilnika, so nam vedno prinesli isto jed!!!!!! - Kr neki!
Sobe obupne za 3*, kopalnica usrana in razštelana[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

V lepem spominu mi pa bodo ostali fakultativni izleti.To je bilo pa res lepo.

Katalogi turist. agencij obljubljajo glede Romunije absolutno preveč!




Stran: [1]