informacije (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja



Sporočilo


malecka -> informacije (25.3.2007 23:56:04)

Saj ne vem, če sem na pravem naslovu, a vseeno!
Kupuješ zemljo vse vredi in prav, si ves srečen, ker si ugodno kupip, potem pa se pojavi problem. Nekdo ti pride na vrata in ti maha z nekim papirom, da ima neke pravice in tako naprej. Nato se zaveš, da si kupil zemljo, hišo, ......z neko bremenitvijo ali pa z kakšnim dolgom, in naenkrat začneš dobivat položnice.
No zdaj me pa zanima, kje lahko, na katerem naslovu pogledaš ali se pozanimaš, če je zemlja v dolgovih, ali kakorkoli drugače obremenjena. Upam, da sem razumljivo napisala.

hvala 




rija -> RE: informacije (26.3.2007 0:02:01)

V zemljiški knjigi ki je javna listina.

In tole s položnicami je lari fari: zemlja ne more biti v dolgu, lahko je njen lastnik oz. lastniki. Torej se tudi položnice glasijo na osebo, ne parcelno številko.

Poglej plombe, hipoteke.....




malecka -> RE: informacije (26.3.2007 0:26:28)

No saj to sem mislila, kako preveriš lastnika, ker ko kupiš zemljo kupiš tud brementev, al ni tako?



Mi se sedaj odločamo za nek nakup pa smo danes gledali --nimam pojma kje-- ko se je možakar tako zaplev pa sploh ni vedel!!!




tinkamiška -> RE: informacije (26.3.2007 10:02:00)

Midva sva kupila hišo+zeljo, na kateri je bila hipoteka, to je bilo zapisano v zemljiški knjigi, kot je napisala Rija, tam je tudi zapisamo, če ima kdo prednostno pravico, ali če ima v pravico do uporabe  kakšnega kosa zemlje, služnostno pravico....

Tinka




Anonimen -> RE: informacije (26.3.2007 10:08:01)

Ja nekako tako, odvisno za kako obremenitev gre. Če je gor hipoteka, pol se le ta izplača s kupnino in ste vi potem prosti hipoteke. Za kaj takega pa morate nujno urejati  z notarjem, ki je izkušen, da vas kdo ne opehari in boste vi plačevali hipoteko. Nakup nepremičnine s hipoteko ni tolikšen bavbav kot si ljudje mislijo, potrebuješ samo dobrega notarja, pravnika ali odvetnika, ki ti bo pomagal speljati posel tako kot je treba.
Če pa gre za kako nujno pot ali kako drugo pravico, potem pa se bremenitev  res prenese na vas, kot nove lastnike




Stran: [1]