kaj naj skuham (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


lojzika -> kaj naj skuham (2.4.2007 20:57:44)

Jutri dobim na kosilo 6 ljudi
Eden ne je ribjih jedi. Eden je za tradicionalno in noče niti poskusiti kaj kar ni podobno zrezku. Rada bi nekaj bolj slavnostnega pa vseeno vsakdanjega. Prosim še za recepte oziroma postopke dela




Marogica -> RE: kaj naj skuham (2.4.2007 21:02:22)

1. Svinjska(telečja) pečenka, riž, solata
2. Goveji zrezki v poprovi omaki ali smetanovi omaki, njoki(ali široki rezanci), solata
3. Dunajski zrezki, pomfri (restan krompir) solata


Postopkov se mi ne da pisati. Če se boš za kakšno od variant odločila, ti napišem. Se pa mi zdijo "ziher" variante...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




lojzika -> RE: kaj naj skuham (2.4.2007 21:17:29)

Ja tole ta drugo varjanto  bi v smetanovi omaki - v bistvu bi rajši kar z gobicami (prosim recept) (v poprovi ravno ne bi verjetno je to bolj pikantno - še sploh nisem poskusla)

Njoke bom pa kar kupla pa jih skuhala pa regrad zraven.

No potem sem pa mislila še, če bi zraven naredila še golaž iz lovk orjaških lignjev pa lahka kdo to je če mu paše.

Aja, ko njoke skuhate, kaj date kej gor ali samo tako postrežete????




Gina -> RE: kaj naj skuham (2.4.2007 21:21:55)

Na njoke daš itak smetanovo omako, v tem primeru. Drugega nič. Jaz dam na njoke kaj, kadar nimam posebej omake pripravljene, npr. maslo in nariban sir ali kaj podobnega. Samo pazim, da res sveže postrežem, ker sicer so lahko malo zljepljeni, če stojijo, to mi pa ni dobr. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Marogica -> RE: kaj naj skuham (2.4.2007 21:35:46)

Torej zrezki s smetanovo omako:
Meso potolčeš in ga potrosiš s soljo in poprom, lahko ga tudi povaljaš v moki(čisto rahlo). V ponev daš olje ali pa tudi maslo, ga segreš in dodaš zrezke, ki jih na visoki temp. za ca 2. min popečeš. Nato vzameš zrezke ven in jih daš na toplo ali pa jih vsaj pokriješ.

V ponev, kjer si pekla zrezke, dodaš na drobno narezano čebulo in zaliješ z vinom(malo). Nato dodaš smetano(jaz dam smetano za kuhanje, se mi zdi "nežnješe", lahko pa dodaš tudi kislo smetano- po slovensko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), začiniš s soljo ali jušno kocko(zelo malo), dodaš žlico moke v malo mrzle vode, zmešaš in dodaš omaki. Ko je omaka kuhana(vse skupaj nekje 10-15 min), dodaš meso in "sok" od mesa v smetanovo omako ter ga v omaki "segreješ".

Njoke skuham samo v slani vodi in jih dam brez vsega k jedi. Zato imaš pa omako.

Pa ne delaj si dela že z lignji....

p.s. Pa naslov mi na ZS napiši...pridem jutri...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





lojzika -> RE: kaj naj skuham (2.4.2007 22:48:26)

hvala marogica.

Lahka mi prideš že kar danes pomagat imam ravno regrat namočen, lahka ga prideš pomagat oprat pa bi mi pomagala še pol pri kuhi da te izkoristim na polno, ko si od stroke




Marogica -> RE: kaj naj skuham (2.4.2007 22:55:45)

IZVIRNO SPOROČILO: lojzika

hvala marogica.

Lahka mi prideš že kar danes pomagat imam ravno regrat namočen, lahka ga prideš pomagat oprat pa bi mi pomagala še pol pri kuhi da te izkoristim na polno, ko si od stroke


Jaz ti pridem samo pomagat jest.

p.s. pa nisem iz stroke, sem samo falirana pravnica[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




saving -> RE: kaj naj skuham (3.4.2007 2:04:50)

Za 6 ljudi - dobra svinjska pečenka, 1,5 kg, idealno. Cel žur, pa nič dela! Zraven pa pire krompir, kuhan brstični ohrovt ali brokoli ali korenček (pretreseno na maslu) in regrat.




Stran: [1]