Ali kdo mogoče ve ... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija



Sporočilo


anja80 -> Ali kdo mogoče ve ... (3.4.2007 11:39:33)

Najprej lep pozdrav!
Ne vem, če sem na pravi temi, ampak vseeno.
Naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ima zelo nizke vrednosti imunoglobinov G (pomeni, da se mu imunski sistem razvija preveč počasi), ki so še padle  z zadnjim testiranjem.
Mnenje Pediatrične klinike je, da ja otrok v individualnem varstvu, se izogiba stikov z bolnimi osebami, resne okužbe je treba zdraviti v bolnišnici. Priporočajo tudi podaljšanje porodniškega dopusta za mamo.
Jutri gram na CSD, kjer bom vzela obrazce za podaljšanje por. dopusta. Kot vem, se dopust podaljša do otrokovega 15. meseca.
Včeraj pa mi je pediatrinja svetovala, da naj se tudi pozanimam, če je mogoče, da bi ostala doma pri otroku še dalj časa, če obstaja še kakšen zakon, ki to dopušča.

Skratka, zanima me, če mi lahko katera o tem kaj napiše, če slučajno kaj ve o tem, ali je imala podoben primer. Zelo bom hvaležna vsakega odgovora.




Taja Nagaja -> RE: Ali kdo mogoče ve ... (4.4.2007 7:46:09)

Hojla!

Ponavadi podaljšajo za tri mesece. Najbrž je pomembno tudi zdravniško mnenje. Sem slišala za primer, ko so mami podaljšali do otrokovega 18. meseca. Ko boš dajala vlogo dodaj še svoje pismo in podrobno opiši situacijo. In upaj na ugodno rešitev.
Druga varianta pa je, da si po podaljšani porodniški na bolniški za otroka. Mogoče ti bo znala katera kaj več povedati.
Meni so zaradi alergij podaljšali za tri mesece potem pa ... znajdi se kot veš in znaš. Jih sploh ne zanima, da otrok ne spi, se praska je na zelo strogi dieti... lahko je le par živil... Pa kaj, glavno, da je otrok zdrav. A ne?

Veliko zdravja in optimizma




Stran: [1]