potek slikanja maternice (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana



Sporočilo


renata nana -> potek slikanja maternice (6.4.2007 22:27:03)

a bi mi mogoče katera hotla povedat kako poteka slikanje maternice. kdaj je slikanje po menstruaciji ali pred menstruacijo, kolikšna je čakalna doba za slikanje maternice?




kepica -> RE: potek slikanja maternice (6.4.2007 22:33:38)

Jaz ti lahko povem samo to, da opravljajo slikanje 10. dan ciklusa. Pri nas v KR se ni potrebno naročat. Prideš zjutraj z napotnico in te sprejmejo. Kako pa poseg poteka pa še ne vem, ker me tudi še čaka. Verjetno bom šla kar ta mesec. Napotnico imam namreč doma že tri mesece, pa kar odlašam, ker upam, da mi bo uspelo prej zanosit. Tako da bom kakšne informacije tudi jaz vesela. Še posebej iz KR.




lana38 -> RE: potek slikanja maternice (7.4.2007 8:41:52)

HSG se opravi po [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], najkasneje do 14. dne ciklusa. Pri na je pa tako. Prideš na tešče. Te sprejmejo v bolnico in dobiš nekaj proti bolečinam. Potem ti vbrizgajo skozi nožnico in maternični vrat kontrast. Potem opazujejo na ekranu, kako se kontrast razliva po maternični votlini, skozi jajcevode v trebušno votlino. Nakar to slikajo z RTG. Vse skupaj traja 10 minut. Jaz sem bila že 2 x. Prvič pred 11 leti me je kar bolelo. Zdaj pred enim mesecem pa ne. Stvar je malce neprijetna. Ni pa nič takega, kar se ne bi dalo prestati. Sicer pa za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] se marsikaj potrpi. Po HSG sem bila do večera v bolnici. Potem pa še en teden počitka doma.
LP




Putka -> RE: potek slikanja maternice (7.4.2007 9:58:53)

IZVIRNO SPOROČILO: kepica
Napotnico imam namreč doma že tri mesece, pa kar odlašam, ker upam, da mi bo uspelo prej zanosit.


Preveri, če ti sploh še velja. Napotnice veljajo lahko do 3, 6, 12 mesecev.




pikica13 -> RE: potek slikanja maternice (7.4.2007 10:03:34)

Napotnica velja lahko tudi za 1x pregled!

Lp




lučka 25 -> RE: potek slikanja maternice (7.4.2007 12:20:40)

Kepica, jaz sem šla na slikanje v KR. Šla sem 7 dan v ciklusu, brez naročanja in so me sprejeli brez problemov, pod nujno, kakti tisti dan je bilo v bolnici vse polno in so vzeli samo 3, kar 5 pa so jih poslali domov. Ker mi G ni nič dal listov, da naj grem prej na odvzem krvi in oddam urin par dni prej, so mi morali to narediti tam. To si le uredi prej, da ne bo komplikacij. Tako sem bila na vrsti ob 10.30, še prej so mi dali inekcijo proti  bolečinam. Potem so mi vbrizgali skozi nožnico in maternični vrat kontrast. Potem so me z dvigalom in skozi hodnike kleti peljali na rentgen (tam kjer si slikaš vse, če si kaj zviješ, zlomiš,.. zraven bazena). To je malo zoperno, ker greš mimo vseh tistih, ki tam čakajo na slikanje, ortopeda, fizioterapijo. Potem tam opazujejo na ekranu, kako se kontrast razliva po maternični votlini, skozi jajcevode v trebušno votlino. Nakar to slikajo z RTG. Potem sem tam počivala in šla ob 17h domov, kar peš ker sem samo čez cesto doma.




kepica -> RE: potek slikanja maternice (7.4.2007 18:58:00)

lučka25, ali mogoče veš, kdo opravlja ta pregled? Je za to zadolženih nekaj ginekologov, pač teh, ki opravljajo tudi redne G preglede, ali imajo prav za te zadeve koga drugega? 




Stran: [1]