jemanje železa (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Vittel -> jemanje železa (7.4.2007 11:16:57)

Ima katera kakšne izkušnje z jemanjem železa med nosečnostjo. Sem v 5 mesecu in imam Hb 118 pa mi je G predpisala železove tablete Retafer. Pa baje so lahko kar težave okrog jemanja teh tablet.
Kakšne so vaše izkušnje?

Linapina -> RE: jemanje železa (7.4.2007 11:33:01)

Mene je po jemanju železa skoz malo zapiralo, kr nisem mogla 'kakat', pa sem si pol nabavla Magnezijeve tablete (ker so me itak tud krči grabli) pa sem jih mlačne pila na tešče, pa je bilo vse OK, pa kri sem mela tud ful vredu, mi jih ni blo treba skoz jemat.

manca79 -> RE: jemanje železa (7.4.2007 11:52:40)

Jaz sem v 5. mesecu pa tudi že jemljem Retafer. Prej sem jemala enega zjutraj na tešče, in me je kak teden po njih zelo bolel želodec, zdaj je pa OK.
Fino je če ga poješ skupaj s sokom pomaranč, po možnosti sveže stisnjenim, ker se baje železo bolje absorbira v kri.

Samoyedka -> RE: jemanje železa (7.4.2007 13:05:35)

C vitamin v pomarančah pomaga pri absorbciji železa ;) Menda Retafer res rad "zapira", kar pa po mojem lahko popraviš s kakšnim probiotičnim jogurtom. Jaz težav z jemanjem nisem imela. Pač- vsako zdravilo ima lahko stranske učinke, žal.

Majchi -> RE: jemanje železa (7.4.2007 14:28:23)

Tudi meni so predpisali železo, ampak Hematopan. Sestra pri G je rekla, da je možno, da bom po njih zaprta, ampak zaenkrat je vse ok, pa jih jemljem že 3 tedne.
Je pa res, da vsak dan jem sadje, spijem actimel, kakšen probiotični napitek. Poleg tega me muči zgaga, kjer mi pa super pomaga Donat. Saj veš, Donat pa odpira...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

baja* -> RE: jemanje železa (8.4.2007 22:09:35)

Jaz pa pijem sirup Legofer. Na začetku me je malo zaprlo, zdaj pa je ok. Težav z želodcem nisem imela. Spijem ga eno uro po kosilu z dosti vode, not pa si stisnem limono. Je pa železo baje nevarno za zobe (vsaj sirup), tako da si jih grem vedno takoj umit.

karin412 -> RE: jemanje železa (9.4.2007 18:30:20)

Ne vem, zakaj ti je G dal pri 118 Hb železove tablete, ker so močnejše in še zapirajp. Jaz sem tudi v 5. m pa še vedno pijem sirup Floradix, ki ga sama kupim v lekarni (skoraj 10 e), ampak te ne zapira. Tudi G mi je rekla, da mi bo dala tablete samo, če bo železo padlo preveč.

V 1.nosečnosti sem jemala Hematopan, ko sem imela 103 Hb, nato pa Retafer. Vseskozi sem pila s pomarančnim ali limoninim sokom in poleg še Donat, da sem sploh šla na WC.

Stran: [1]