Dabroston (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana



Sporočilo


Anonimen -> Dabroston (11.4.2007 13:24:10)

Pozdravljene punce!

Jaz pa imam eno vprašanje - ali je mogoče, da M zamuja zaradi jemanja dabrostona. Naj malo bolj podrobno razložim. Ponavadi imam 2-3 dni pred M rjav izcedek, šele potem se vlije. Ta mesec pa sem imela G pregled, pa sem zadevo omenila moji G (namreč 9m delava na dojenčku, pa me je skrbelo, ali je mogoče to razlog - by the way, je povedala, da to ni nič takega), pa mi je predpisala Dabroston (jemala sem ga 10 dni, začela pa sem 14. dan od dneva zadnje M), ki bi lahko pomagal pri tej nadlogi. No, zdaj pa mi M zamuja že 8 dni (ponavadi je točna na 30-31 dni), pa tudi nobenega izcedka ni. Test sem sicer delala tisti dan, ko bi morala dobiti M, ampak je bil - (mogoče narejen prehitro???), zdaj pa sploh več ne upam delati testa, ker enostavno nočem biti še 1x razočarana v istem mesecu. Ampak M pa od nikoder.... Kaj menite, ali je mogoče to zaradi jemanja dabrostona??? Vem, da vsi skupaj lahko samo ugibamo, ampak me res zanima vaše mnenje....

Najlepša hvala vsem za pomoč!




Anonimen -> RE: Dabroston (11.4.2007 13:45:51)

če dobroston vzameš pred O, potem dobroston deluje zaviralno oz do O sploh ne pride in si tudi prestaviš cikel oz M ne bo, v tem primeru M pride po prenehanju jemanja. Dobroston bi se naj jemal takrat, ko je O ziher mimo, kajti šele takrat ima učinek tak kot si želiš. v tem primeru ti ne prestavi M in ti ponavadi M pride takrat ko bi mogla. počakaj še nekaj dni, naredi še en test, če ne bo, pa pokliči G.

jaz imam rjave izcedke, ki trajajo več dni, tudi po  10 dni, pa mi je še vsak G reku, da je kar na slepo jemat progesteron brezveze. Treba je  najprej naredit krvno preiskavo, če ti dejansko primanjkuje progesterona v drugem delu ciklusa, če ne, je lahko rjava krvavitev čist drugega razloga.




lana38 -> RE: Dabroston (11.4.2007 15:03:10)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] bi naj prišla 7 do 10 dni po zadnji tableti Dabrostona.
LP




curkica -> RE: Dabroston (11.4.2007 21:20:09)

Men se je pa že v drugo zgodilo, da pride M že MED jemanjem dabrostona. Zakaj pa pol to?




Anonimen -> RE: Dabroston (12.4.2007 6:03:04)

Curkica, če je res tako, kot je meni razložil situacijo G in kot sem jo opisala v drugem delu prejšnjega odgovora, potem je to čist normalno. Če ni nosečnosti, če si ga vzela po O, potem M pride samo od sebe, takrat ko bi naj redno pršla, kljub jemanju.
Včasih so pa pač čudna pota, ki jih izbirajo zdravila in naša preljuba [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], pa se pač zgodi tudi to. Pa pravijo, da je tudi to normalno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. 




LuLuna -> RE: Dabroston (12.4.2007 11:24:56)

Anonimen, ce ti M zamuja je to prej zaradi poznejse O, kot pa zaradi Dabrostona.

MIŠEK13, Dabroston ne vpliva zaviralno na O. In ni res, da se jemlje takrat, ko je "O ziher mimo", saj ga nekateri jemljejo od 11. do 25. dne ciklusa in to v casu nacrtovanja nosecnosti.

curkica, ce se pojavi krvavitev med jemanjem Dabrostona, je to ponavadi zaradi premajhnega odmerka. Kako ga ti jemljes - od katerega dne ciklusa in do kdaj, ter koliko tabletk?




njoka -> RE: Dabroston (12.4.2007 13:43:46)

Jaz sem tudi jemala Prometrium (različica našega dabrostona, kupljena v Italiji) od 11. dne ciklusa do 25. dne ciklusa po navodilu ginekologa. Meni je tudi razložil, da Prometrium ne zavira ovulacije.




Anonimen -> RE: Dabroston (12.4.2007 14:38:10)

Evo, se javljam.

Sem včeraj popoldan delala test, ki je seveda bil zopet negativen. Pred par urami pa sem na mojo veliko žalost dobila tako nezaželjeno menstruacijo. Torej z 9-dnevno zamudo. In moram priznati, da sem kar v rahli depresiji. Ampak vsaj rjavega izcedka pred M tokrat ni bilo, ki je drugače moj stalni spremljevalec. Vsaj nekaj....

Zdaj pa takoj kličem ambulanto za OBMP (mi je ginekologinja na zdnjem, pregledu dala napotnico, ko je slišala, da sva 10 mesecev brez zapčite in je rekla, da se kar naročiva, ker so itak dolge čakalne vrste in bova šele čez pol leta na vrsti; če pa vmes zanosiva, se odjaviva). Hvala za vse odgovore in se javim še kaj.




Stran: [1]