blazina za dojenje dvojčkov... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dvojčki, trojčki, četverčki



Sporočilo


masna -> blazina za dojenje dvojčkov... (19.4.2007 14:08:39)

Zanima me ali katera od "preizkušenih" mamic dvojčkov uporablja blazino za dojenje, kako se obnese in ali je za dvojček potrebno kupiti kakšno večjo ali posebno balzino?

Na netu sem zasledila le: http://www.rika123.com/dvojcki.html
ki pa je kar malce draga.... ne vidim pa tudi kaka je razlika med to in tisto za enojčke....

Rekli so mi, da je blazina zelo praktična tudi za spat že v nosečnosti ipd...




2 Sraki -> RE: blazina za dojenje dvojčkov... (19.4.2007 14:15:31)

Najceneje je če si jo sama narediš. Tiste stiroporjeve kruglice pa dobis v Lj (zraven Fiba Film, se mi zdi) firma Jabozz jih prodaja. So zelo ugodne 60litrov te pride cca bivših 900sit.




emaa -> RE: blazina za dojenje dvojčkov... (19.4.2007 14:15:58)

Jaz spat na njej nisem mogla, sem jo pa dejansko uporabljala kak teden, ker Davida ni bilo. Je bilo praktično, ko sta hotla ba jesti, pol se pa david itak ni več hotel dojit. Če boš imela mleko in bosta znala vleči, je blazina praktična. Jih imajo tudi v porodnišnici, pa lahko že tam sprobaš, kupi jo po porodu, ko boš videla ali ti pride v poštev.




NAVT -> RE: blazina za dojenje dvojčkov... (19.4.2007 15:01:23)

Tudi meni so jo svetovali. Sem pa zadnjic videla ne netu eno varianto blazine, ki se jo da zravnati, torej je lahko ukrivljena, lahko pa kot kača. Ko spet najdem stran, ti sporočim. 




2 Sraki -> RE: blazina za dojenje dvojčkov... (19.4.2007 15:33:09)

Tukile imajo tiste ta dolge cca. 190cm. Stanejo pa okoli 12-13 bivših jujev. Prodajajo pa tudi samo polnilo.

http://www.jabooz.com/salon/salon.html




LIDJOČKA -> RE: blazina za dojenje dvojčkov... (20.4.2007 10:14:44)

Pozdravljena!

Sem ena od tistih srečnic, ki je imela priliko preizkusit obe blazini, tako za enojčke kot tudi za dvojčke.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Lahko ti povem, da je za dvojčke kar precej večja od navadne, pride bolj široka in bolj dvignjena, tako da lahko otročka prav lepo ležita na njej. Sama je v nosečnosti nisem uporabljala, ker ni bilo potrebe, je pa iz mojih izkušenj praktična tudi za kasneje, za otroka. Če te kaj konkretno zanima, mi lahko pišeš na ZS, sama sem jo uporabljala cca.5 mesecev, jo pa sedaj ne potrebujem več. Sama bi brez nje prav težko shajala, tako pa nisem imela nobenih težav, ne joka punčk, ker sem obe hkrati dojila.

Pa lep pozdrav




tatam -> RE: blazina za dojenje dvojčkov... (20.4.2007 21:25:53)

Mi imamo prav tako!Res je malce dražja ampak verjemi,se splača.Vedno dojim oba hkrati,ne morem si predstavljat,da bi moral en čakat...Na začetku rabiš kako pomoč,da boš oba namestila,kasneje pa to že vse gre,ko prideš v prakso[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]!




barbi g -> RE: blazina za dojenje dvojčkov... (23.4.2007 0:22:43)

Lep pozdravček!
Meni so v porodnišnici pokazali kako naj dojim obe hkrati z blazino ,pa mi nikakor ni šlo.Nato pa sem doma poskusila dojiti obe hkrati brez blazine in mi je krasno  uspelo .Ker pa sta bili vedno težji sem se odločila za nakup te blazine,a glej ga[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]-nikakor mi ni uspelo z blazino dojiti obeh hkrati. Težko sem se usedla pravilno,težko sem pristavila obe hkrati -sploh če sem bila sama,...Po vsem tem trudu sem prešla na star način brez blazine in to mi še danes po pol leta še vedno uspeva in kmalu bom imela gromozansko mišičaste roke.
Pa srečno!




saska11 -> RE: blazina za dojenje dvojčkov... (3.5.2007 14:40:35)

Pozdravljena!

Tudi jaz sem mamica dvojčic. Kot večina, sem v začetnih mesecih vztrajala na izključnem dojenju, zato sem si blazino odnesla že v porodnišnico, kjer so mi pokazali, kako jo uporabljati. Meni je prišla zelo prav, ker na začetku te vse še boli, nisi še čisto pri močeh, da kar tako držiš dve štručki... Moji dve pa sta bili še zaspanki in je dojenje kar trajalo in trajalo in trajalo... Potem pa, ko sem se navadila, pa sem jo uporabljala za dojenčici, da sem ju naslonila in obe hkrati hranila po steklenički, ko semo začela dodajati prilagojeno mleko. Blazina pa je, kot so ti mamice že napisale, res veliko širša od tiste, ki je za enega dojenčka.

Lp,
Saša.




Stran: [1]