Januarčice 08 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanjuSporočilo


mala pikica -> Januarčice 08 (27.4.2007 22:02:00)

Oh, izgleda, da sem prva[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Danes zjutraj smo se zelo razveselili, ko smo zagledali plusek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] In zdaj sem končno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]  Moj PDP je zaenkrat neverjetni 1.1.2008. Upam, da bo vse v redu in da bomo naslednjih 9 mesecev preživele v prijetem čvekanju.

Pa naj se mi kmalu še kakšna pridruži, da mi ne bo preveč dolgčas[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Anonimen -> RE: Januarčice (27.4.2007 22:47:54)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image].
eva1 -> RE: Januarčice (27.4.2007 22:58:03)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]čestitke...in lepo, zdravo nosečnost ti želim...

januarčica2007...uf...mi smo našo Aljo naredili 25.4.2006.test je bil pozitiven 10.5.2006, PDP je bil 12.1.2007, rodila sem 6.1.2007 najlepšo pupo na svetu...in res je bilo lepih 9 mesecev nosečnosti...in tudi vsem januarčicam 2008 želim nepozabno nosečnost in zdrave[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]
Anonimen -> RE: Januarčice (28.4.2007 8:04:05)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Čestitke!Me smo januarčice 2007,PDP je bil 18.1 rodili smo pa 20.1
mala pikica -> RE: Januarčice (29.4.2007 12:51:06)

Kaj še ni nobene [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], ki bo rodila januarja? Meni je že pošteno dolgčas [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
sonček balonček -> RE: Januarčice (29.4.2007 14:07:38)

Zdravo,

da ti ne bo dolgčas, se ti tačas, da najdeš druge pridružim jaz. Sama imam po mojih izračunih rok 31. 12. 2007. Leta 2005, ko sem zanosila prvo kepico, sem imela ZM natančno isti dan kot letos, pa sem imela uradni rok od ginekologa 1.1.2005. Morda bo po UZ tudi letos enak. Prvega pregleda še nisem imela. Itak pa PDP ne pomeni prav dosti.


Uživaj v nosečnosti, a je to prvi otrok?

mala pikica -> RE: Januarčice (29.4.2007 15:16:28)

Oj, sonček balonček, kako si ti prijazna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smajl.gif[/image] Sicer pa bo to za mene res prvi otroček, nosečnost pa je že druga. januarja sem imela ss, pa nam je zdaj spet ratalo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] sva z dragim res vesela, upam samo, da bo vse v redu.

Kako pa se kaj počutiš? Jaz sploh ne vem, da se kaj dogaja, edino prsi me ful bolijo. Pa za naše pikice se splača vse potrpet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
sonček balonček -> RE: Januarčice (29.4.2007 16:23:46)

Ojla,

glede na tvojo slabo izkušnjo, upam, da se vam bo sedaj dobro izteklo. Držim pesti! Tudi jaz sem v prvi nosečnosti imela grozeči splav, mirovala sem več kot dva meseca in se je stvar kljub vsemu dobro iztekla.


Moje počutje je še kar. Le glava me neznosno boli, hrbtenica, občasno me peče zgaga. Tahujše še pride, po mojih izkušnjah tam nekje 6. in 7. teden. Lahko pa, da sploh ne bo nobenih slabosti.


lp
mala pikica -> RE: Januarčice (29.4.2007 18:19:39)

Jaz sem imela splav v 7.tednu, tako da je bilo kar hitro. Smo lahko tudi že takoj po naslendji menstruaciji spet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image]
Drugače pa saj pravim, na srečo še ni nobenih hujših znakov, razen prsi pa tekanja na WC.
Kaj pri G si se že naročila? Jaz se še nisem, bom ta teden poklicala. Pa upam, da bom hitro naročena, samo da čimprej slišim srčka bit. Pri prvem namreč ni bilo nič videt niti slišat. Ko bom videla pikico na UZ, bom bolj pomirjena.
Anonimen -> RE: Januarčice (30.4.2007 12:04:55)

ojla
po neuradnih rezultatih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] imam tud jaz rok 1.1.2008 tako da ne boš samevala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].zaenkrat se mše anonimna,se pa kmalu razkrijem,pa bomo kakšno več rekle.upam da nas bo veliko januarčic
mala pikica -> RE: Januarčice (30.4.2007 13:28:15)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] anonimna, čestitam!!! Upam, da bomo lepo čvekali ces čas težkega pričakovanja. A že kaj veš, kdaj imaš prvi pregled? Jaz ga imam 7.5.
karatina -> Januarčice (2.5.2007 17:25:56)

Pozdravljena mala pikica.

Da ti ne bo dolgčas se ti pridružim še jaz. Po izračunih naj bi bil moj PDP 2.1.2008. Pri G sem naročena 8.5. Termin imam še od prej, saj sva se z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image]  trudila na bebici že eno leto pa ni ratalo. Zdaj, ko sem naredila paniko in se naročila na pregled, pa sva v nedeljo zagledala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] . Mogoče bi morala poklicat G že prej, da bi ratalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .

Mogoče je termin malo hitro (9.5. bo točno 6 tednov od zadnje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] ), ampak želim, da me vseeno pogleda in mi svetuje kako naprej. ˝Datum spočetja˝ mi namreč soupada s pričetkom zdravljenja ščitnice. Mogoče je tudi njeno slabo oz. nedelo vplivalo na to, da nisem zanosila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] .

Kakorkoli; trenutno se počutim odlično, lebdim v [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/9nebesa.gif[/image]  in sem glede na počutje prepričana, da je tudi z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  vse v redu.

Lep pozdrav
mala pikica -> RE: Januarčice (2.5.2007 20:15:05)

Katarina, čestitam  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image] Sem tako vesela, ko vidim, da le ne bom sama devet mesecev [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

Jaz imam pregled 7.5. pa se mi nič ne zdi narobe, da je tako hitro. Jaz sem imela en ss, pa me je po mojem zato tako hitro sestra naročila. Od moje menstruacije bo tudi v torek šele 6 tednov. Pa samo da čimprej vidim pikico na UZ.

Drugače pa se tudi jaz počutim fajn, kaj fajn, super se počutim. Tako kot si rekla, v [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/9nebesa.gif[/image]!
Kikina -> RE: Januarčice (2.5.2007 20:31:20)

Pozdravljene vse jnuarcice! Tudi jaz sem pred enim tednom naredila test in sta se mi pokazali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]! Priznam, da kljub temu, da sva ze nakaj casa delala na tem (leto pa pol), se nisem racionalno sprejela tega novega statusa. Po mojih izracunih, prvi pregled imam namrec 9. maja, naj bi bil rok 7. 1. 2008.
Rade voje se pridruzim novopecenim nosecnicam, vsaj bomo malo nakladale naslednjih 8 mesecev!

Pozdravcek vsem! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
mala pikica -> RE: Januarčice (2.5.2007 20:36:28)

Kikina [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  Počasi se nas bo nekaj nabralo!!!
Kikina -> RE: Januarčice (2.5.2007 20:37:19)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/9nebesa.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image] 

No vidis mala pikica, nas je ze kar nekaj zbranih za pravi "zacetniski" pogovor. To je moja prva nosecnost in priznam, da nisem ravno podkovana o vsem dogajanju, zato ze nekaj dni noro letam po netu in iscem vse zive informacije o tem kako in kaj! Prvi nakup bo prav gotovo kaksna literatura v tej smeri, vendar je prijetno tudi poklepetat in si izmenjat kaksen obcutek in nasvet.

Pozdravcek!
mala pikica -> RE: Januarčice (2.5.2007 20:43:39)

Ja, Kikina, se ti res splača kakšno literaturo kupit. Jaz sem že kar nekaj revij prebrala. Je pa tudi ful dobra knjiga z naslovom Vse o nosečnosti in porodu. Pobrskaj po knjižnici. Mislim, da najdeš res vse kar te bo zanimalo.
karatina -> Januarčice (2.5.2007 20:57:27)

Tudi meni se ne zdi nič narobe, da sem naročena tako hitro, ampak prebiram po forumih in revijah, da navadno G naročajo na prvi pregled nekje od 8. tedna naprej (če nimaš kakšnih bolečin in krvavitev itd.), ker naj bi bilo takrat sploh kaj več videti na ultrazvoku [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Smo smešne začetnice, ne? Beremo in beremo, na koncu pa vemo še manj  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Glede na to, da imamo prvi pregled kar ena za drugo (7., 8. in 9. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), si bomo imele naslednji teden kar dosti povedat.

Sta se že lotili kakšnih dodatnih vitaminov? Jaz trenutno jemljem Tifol in ker ne maram rib sem si nabavila mleko, obogateno z omega 3.
mala pikica -> RE: Januarčice (2.5.2007 21:24:51)

Jaz že komaj čakam prvi pregled. Že zdaj na začetku smo tako neučakane, kje še je januar[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

Je pa res, da smo še čisto 'sveže' v vsem, zato pač nič ne kaj dosti ne vemo. Jaz sem sicer že kar nekaj stvari prebrala. Bo pa v drugo vse lažje, ne?

Drugače pa sem začela jemati Elevit. Ima folno kislino in še kar nekaj vitaminov in mineralov. Pojem bolj malo zelenjeva in sadja, pa je dobro da dobim nekaj teh snovi. Čeprav se zdaj za pikico zelo trudim, tako sem bolj pridno začela jesti tudi to kar do sedaj nisem preveč marala. Pridna jaz, ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Eviii -> RE: Januarčice (2.5.2007 21:39:57)

joj, a so že otročki letnik 2008 v zraku? lepo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].
prosila bi eno od vas, da me sproti obvešča o novostih, da bom lažje pripravila seznam nosečk.
pa lepo nosečnost in zdrave otročke vam želim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
mala pikica -> RE: Januarčice (2.5.2007 22:19:03)

Eviii, bom te obveščala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  A to kar za vsako novo, ali vsake toliko časa? Pa verjetno kar na ZS, ne?
sonček balonček -> RE: Januarčice (3.5.2007 7:09:01)

Jutro, mala pikica in ostale!

Meni se slabosti pričenjajo stopnjevati. Sem mislila, da bo šlo brez! Včeraj se mi je vrtelo, tudi leže, neznosno me je bolela glava, slabost pač. Cel dan bi kar spala. Imam že 16 m staro pupko, ki je kot živo srebro.

Kot pišete ste vse prvič nosečke. Uživajte, kajti prehitro bo minilo. Saj potem bo še lepše, toda tudi nosečnost je kljub tegobam zelo prijetno in posebno obdobje.

Jaz se moram na pregled naročiti danes. Upam, da sploh dela moja g. Ste v službi? Jaz sem doma, ker imam dopust - moram končat magisterij preden pride drugo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].


LP, sb
mala pikica -> RE: Januarčice (3.5.2007 10:03:54)

jutro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]!

Kako ste kaj, punce? Jaz sem še kar, edino ful utrujena, že zdaj zjutraj. kaj še bo le zvečer. Bo treba malo v vodoravno lego čez dan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Sonček balonček meni se tudi vrti, nisem vedela, da to spada pod slabosti. Me je že malo skrbelo, ker ni bilo drugih znakov kot vrtenje in zelo boleče prsi. Sem prav smešna, da si želim slabosti. Po mojem še je bo preveč.
Drugače pa sem jaz tudi ta teden še doma. Je prav super si malo spočiti.

Pridne bodite, pa se danes še kaj beremo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
karatina -> Januarčice (3.5.2007 18:58:54)

Pozdravjlene,

se je končno končala z današnjimi obveznostmi. Vas je ta teden kar nekaj prostih, mi pa delamo, delamo in delamo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]. Če ni gužve po naravi dela, pa si jo šefi izmislijo. Bo fino, ko jim bom povedala za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]. Glede na izkušnje sodelavk so tudi tukaj pravi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Saj res, kdaj nameravate povedati okolici: staršem, sorodnikom, prijateljem, ŠEFOM-[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], ki bodo verjetno najbolj veseli?

Moje počutje je še vedno dobro in upam, da bo tako naprej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Simptomi, ki jih navajajo za nosečnost so pri meni zaenkrat prisotni v izredno nežni obliki. Če ne bi vedela za nosečnost in bila na njih tako pozorna, jih mogoče ne bi niti opazila . Imam pa zadnje dni precej močan izcedek iz nožnice (brezbarven [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]). Brez dnevnih vložkov sploh ne morem. Je to O.k.? Bolečin nimam, tako da to mečem v koš normalnih pojavov v nosečnosti.

Komaj čakam, da mine petek, vikend tako in tako ne vem, kdaj se obrne, v pon. pa si bom pripravila goro vprašanj za ginekologa (ki jih bom kasneje pozabila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) v torek.

L.p.
mala pikica -> RE: Januarčice (3.5.2007 20:58:02)

Karatina, ja eni še res uživamo, pa saj ne bo več dolgo. Ponedeljek se hitro bliža, s tem pa tudi služba in pa seveda ginekolog. Komaj čakam, da vidim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  Kdaj povedati okolici? Hm... Pri nama je bilo tako; sodelovala sva v akciji 1000 otrok za Slovenijo (mogoče si celo kaj slišala). In kar vsi okoli naju so to vedeli in seveda potem tudi veliko spraševali. V službi so me kar naslednji dan vprašali, če je ratalo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ja, v enem dnevu... No, in zdaj pridno vsak teden sprašujejo. Tako sva doma že povedala (kar isti dan, ker sem tako žarela, da se ni dalo skriti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), saj so celo vedeli, da so bili ravno pravi dnevi takrat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Pa tudi pripravljena sem že, da me bodo v ponedeljek v službi vsi zaslišali. Lagati pa o tem seveda ne mislim. Ostali sorodniki in prijatelji pa na srečo še nič ne sprašujejo. Njim pa bom povedala čez kakšne 2, 3 tedne... ko bo pač nanesel pogovor.

Počutje... saj pravim, nenormalno me bolijo prsi (kaj druge tudi?), slabpst je tu pa tam nek čuden občutek v želodcu, izcedka pa imam jaz tudi nekaj, čeprav ne veliko. Pa utruuuuujeeeeena sem zellloooooo!!! Imam izgovor, da lahko počivam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 

Sem bila dolga, ne... pa,pa
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>