Barve v stanovanju (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti



Sporočilo


mayy -> Barve v stanovanju (2.5.2007 18:47:30)

Imate  ideje kako bi prepleskala prostore v stanovanju, kakšna barva najbolj sede kuhinji, dnevni sobi, predsobi.
Hvala




Anonimen -> RE: Barve v stanovanju (2.5.2007 18:53:26)

Odvisno od velikosti prostora, kako so svetli prostori, kakšno pohištvo imaš že notr, kaj ti je všeč....
Midva imava hodnik, kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo belo-rdečo, otroško nežno rumeno, spalnico močno rumeno, kopalnico in wc živo svetlo modro in shrambo živo zeleno. Slike so v albumu.




bskrle -> RE: Barve v stanovanju (2.5.2007 19:07:29)

TO  je pa nemogoče napisati, ker ne vemo, kakšno pohištvo imata, kaj imata rada.
Mi imamo v glavnem belo.Hodnik je v krem barvi, je pa res,da iammo veliko v lesu - smreka.




goda13 -> RE: Barve v stanovanju (2.5.2007 21:29:05)

Pri nas so vsi stropovi rumeni z zlatimi reflektorji, ploščice oranžne, pa po dve steni v enem prostoru sta rumeni, dve oranžni, od tamalega soba pa je modro rumena. Vse pa imamo kombinirano s češnjevim pohištvom. Tudi naše si lahko pogledaš v albumu (mansarda)




Anonimen -> RE: Barve v stanovanju (2.5.2007 21:36:18)

Tako kot so predhodnice napisale, ne moremo rečt dokler ne vemo kakšno pohištvo imaš in tako.. Je pa lepo, če maš svetle barve.. Naprimer v otroški svetlo plave, pa roza... Pač primer..




majas -> RE: Barve v stanovanju (2.5.2007 22:46:21)

Najbolje da kake revije kupiš pa mao primerjaš...
Tudi jaz imam probleme in odločitve ob pleskanju stanovanja. Pa mi potem vsak nasvet prav pride.
A sama najbolj veš kako pohištvo imaš




honey -> RE: Barve v stanovanju (3.5.2007 7:16:11)

Absolutno je odvisno od pohištva, pa tudi od tega, kaj ti je všeč. Npr. pri nas bomo imeli rdeče-sive kuhinjske omarice, zato bo kuhinja svetlo siva, dnevna soba svetlo siva z rdečim lokom, kabinet svetlo zelen, hodnik bel, stopnišče krem barve, otroška soba sv. in temno modra, druga otr. soba pomarančno oranžna - marelična, najina spalnica sv. modra, garderoba sv. vijolična... Kopalnice so pa itak do stropa obložene s ploščicami. Nama z možem so všeč žive barve, res pa je, da imava zelo veliko oken. Smo pa v hiši, seveda.




saraja -> RE: Barve v stanovanju (9.5.2007 10:39:46)

Najbolje je da greš v Obija, ali Bauhaus, no pač tja kjer prodajajo in mešajo barve, tam lahko vzameš tiste liste, kjer je pestra paleta barv in raznih odtenkov. Vse pa seveda zavisi, kakšno pohištvo imaš, svetlost prostorov in nazadnje tvoje želje.

Mi imamo kuhinjo zelenkasto sivo, program Svea, prevladujejo siva barva, par elementov-front pa je svetlo zelenih, za barvo sten sva se pa odločila, tam kjer so elementi da pobarvamo živo zeleno, no pač upala sva si in je prišlo BOMBA, namesto ploščic smo pa dalo navadno steklo, pod steklom smo pa samo pobarvali isto barvo, kjer smo pobarvali stene. Tam ko je pa napa smo pa položili samo en pas ploščice, takšne ko smo položili po tleh, ob straneh pa tam pa tam katero z vzorcem.

Jedilnico imamo eno steno živo oranžno, druge stene so marelične,
dnevna soba pa je večinoma bela, ena stena pa je temno rdeča, po sredini pa je bela, kjer je električni kamin vgrajen v steno, hodnik imamo pa peščeno rjave, spalnica je tudi oranžna-pastelno, otroška je rumena, kopalnica s ploščicami do stropa, tudi rumena, sem še kaj pozabila....skratka same zanimive in žive barve.

Svoj prostor se pa preuredi po svojih željah, LP




Stran: [1]