epilepsija (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci s posebnimi potrebami



Sporočilo


zajko -> epilepsija (6.5.2007 9:21:52)

imam 2 meseca starega dojenčka z epilepsijo.ali  obstaja še kdo z isto težavo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Seven* -> RE: epilepsija (6.5.2007 9:26:05)

Mi napada sicer nismo imeli, smo pa v rizicni skupini ze od rojstva. Od kod si, kam hodite na preglede? Nic ne skrbi, te stvari se dajo dobro kontrolirat, le zdravila boste morali jesti celo zivljenje..




zajko -> RE: epilepsija (6.5.2007 9:38:46)

moj otrok je prvi napad dobil že takoj po rojstvu.sedaj je star 2 mesec in sva še vedno v bolnišnici,ker napadov še niso uspeli obvladati z zdravili.sva pa v lj.pediatrični kliniki.




Lianna -> RE: epilepsija (6.5.2007 9:46:07)

So našli žarišče epilepsije? Katera zdravila pa dobiva? Upam, da bo kmalu bolje. Če te kaj več zanima me kontaktiraj na ZS in vam posredujem mail mamice, ki ima otroka z epilepsijo.




Anonimen -> RE: epilepsija (7.5.2007 8:40:56)

Mamice,poleg medsebojnih izmenjav izkušenj lahko pogledate še na
forum,kjer se pogovarjajo o tej bolezni.

http://www.epilepsija.org/




Anonimen -> RE: epilepsija (7.5.2007 11:10:11)

Tudi moj  je dobil epilepsijo deset dni po rojstvu.Potem je dobival zdravila do osmega meseca ker jih več ni imel.So se pa žal ponovili spet pri treh letih tako,da je zdaj redno na zdravilih.Imel je kar dvojno zdaj dve leti pa samo Apilepsin kapljice.Moram potrkat že dve leti ni imel napada.Zgleda pa da bo res moral večno dobivat zdravila.Samo morajo ugotovit katera mu primejo.Pri mojem potemtakem so.Upam in držim pesti,da bo čimmanj ali nič napadov,ker pri mojem je bilo grozno,ko ga je dobil spet pri treh letih.Prave krče nezavest kisik celo noč.Nočem te strašit vendar bodi pripravljena kajti meni nišče ni točno povedal kakšni napadi so vse lahko.Od najblažjih do najhujših.Lahko se menjavajo.Jaz splo vedela nisem kaj mu je ko ga je dobil.Samo v avto in zdr.dom.Kako strah me je bilo šelle po tistem kdaj bo spet dobil?Kaj,če ga dobi kje na sprehodu?Kakšna vprašanja in strahove sem imela.Ne morem reči ,da me še zdaj ni strah seveda me je čeprav že dolgo ni imel.Bilo kam gremo imam vedno v torbici Stesolid.Nikoli negrem brez njega nikamor.Močna bodi mogoče bodo le minili sami od sebe.




BaNeLa -> RE: epilepsija (8.5.2007 9:52:58)

Živjo,

Epilepsija ni tako redek primer. Z mojim sinom sva že tri leta obiskovalca nevrološkega oddelka v pk Lj. Moj je dobil prvi napad pri 5 m in od takrat smo zamenjali že kar nekaj terapij, ima 3 antiepileptike in nekaj vitaminske terapije, zelo uspešna pa je bila tudi imunoglobulinska terapija, Razlogov za epilepsijo je mnogo preveč, da bi o tem razglabljali, je pa tudi kar nekaj možnosti, da to odpravijo, zmanjšajo  št. napadov...Naš jo ima kot posledico osnovne bolezni - mitoh. motnje zaradi zmanjšane konc. določenega encima, in za to končno diagnozo je bilo potrebno veliko preiskav.
No, sicer pa je imel po navadi napad 1x na mesec (grand mal - prekinili šele v bolnici ali na urgenci), predno je malo zrasel in predno je terapija pomagala in omilila  zadeve. ...
Tudi nas je na začetku skrbelo kdaj ga bo dobil in podobno, zdaj pa to vzammo  zakup, imamo s seboj vedno zdravila za ustavitev napadov in gremo lahko povsod. Enkrat sem napad ustavljala sredi zmrznjenega koseškega bajerja.....potem pa v bolnico....težko , a se navadiš....in upaš, da se stvari z leti omilijo....

Držite se.




mika -> RE: epilepsija (8.5.2007 10:18:15)

punce, pred leti sem gledala film o fantku, ki je imel vsak dan po več epileptičnih napadov. posnet je bil po resničnih dogodkih, igralci pa so bili ljudje, ki so se pozdravili na ta način. pozdravili so se z neko dieto(ketonska al nekaj takega). mislim, da je bil posnet v 80letih
šlo je za resnično hude epileptične napade, ker je fantek moral nositi čelado, da se ne bi poškodoval. z dijeto so napade spravili na minimum. na koncu je pisalo, da jih potem ni imel  več let.

bom probala najt film na netu.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]za vas in vaše sončke





BaNeLa -> RE: epilepsija (9.5.2007 13:11:41)

Ketogena dieta se uporablja pri otrocih, ki imajo epilepsijo kot osnovno bolezen. Gre pa za to, da dietolog vsakemu individualno določi dieto, ki temelji na tem, da , laično povedano, možgani stradajo, telo pa normalno dobiva energijo.....s tem se preprečujejo napadi, ki jih povzroča npr. prevelika vzdraženost možgan (preveč elektrike).
Poznam primere, ko imajo otroci po 40 ali več napadov na dan, in jim  s tem zmanjšajo ali omilijo.

Druga eksotika je stimulacija vagusa - nek majhen čip vgradijo ob vagusni živec v predelu vratu in ta stimulacija preprečuje močne napade, oz jih omili.




Stran: [1]