preskok v višji razred (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Od šolarčka do šolarja



Sporočilo


popi -> preskok v višji razred (9.5.2007 9:23:12)

Mogoče ve kako gre to?Če otrok preskoči razred?Mogoče kakšne izkušnje?
lp




Taj -> RE: preskok v višji razred (9.5.2007 11:15:54)

Hojla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image],

lastna izkušnja, kar pomeni kar nekaj let nazaj. V osnovni šoli sem preskočila razred. Nič posebnega. Najprej so me na iniciativo razredničarke testirali (inteleligenčni testi in naloge za višji nivo znanja), potem pa sem v času, ki mi je med poukom ostajal, ko sem dokončala redne naloge, reševala še naloge za razred, ki sem ga preskočila in tako istočasno predelala snov za oba razreda in se naslednjo jesen vpisala direkt naprej. Vsekakor pa je fino, če je odločitev za to sprejeta soglasno, s strani učitelja in staršev, saj se morajo oboji v procesu angažirati in biti otroku in drug drugemu pri izpeljavi v medsebojno pomoč.

Srečno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image],

lp, T[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/metulj.gif[/image]. 




Sita -> RE: preskok v višji razred (11.5.2007 18:24:46)

Moja najmlajša hčerka je tudi preskočila razred in postopek je bil podoben kot pri Taj.

Taj - si imela kasneje kakšne težave zaradi tega?
 
Moje hčerke starejše sošolke in sošolci niso nikoli sprejeli, tako da ji je sedaj muka hoditi v šolo in zato, ker šole sedaj ne mara, se noče več učiti in učni uspeh ji je padel - sicer ne veliko, bo spet odlična, vendar dela po liniji najmanjšega odpora in nima nobenega veselja več .....




Gina -> RE: preskok v višji razred (12.5.2007 20:00:10)

Preskok v višji razred največkrat ni smiseln ravno zaradi socializacije. Če se otrok v obstoječem razredu zelo dobro počuti, ga jaz ne bi dala višje. Brez veze. Če je situacija obratna, potem pa ja. A ni vseeno, če z levo roko dela maksimalno uspešno šolo, je zadovoljen in srečen, pa ima krasno otroštvo, veliko časa za dodatne reči, ki ga zanimajo, pa čeprav bo normalno star, ko bo šel v srednjo šolo, ali je boljše, da izgubi socialno sredino, mora več delat v višjem razredu, ima manj časa zase in za svoja veselja in gre eno ubogo leto prej v srednjo šolo? Meni sploh ni vprašanje. Kaj pa je eno leto v primerjavi z življenjem? A ni več vredna sreča otroka, kot pa ena osnovna šola, ali leto prej vpis v srednjo? 
Imela sem sošolca, ki je preskočil razred. Nikoli se ni socializiral v naš razred, pa mu nihče nič ni hotel, niti ga ni odrival. Enostavno se ni znal vklopit. Večina genialcev je včasih vseeno malce problematičnih na socialnem področju. Pojma nimam zakaj je tako, ampak res velikokrat je. Letos prvič učim deklico, ki je resnično ogromno nad vsemi ostalimi otroki kar se vseh veščin tiče, pa vendarle je socialno zelo nezahtevna. To je res redkost. In vendar je ne bi predlagala za preskok razreda...ne zdi se mi smiselno, naj uživa, naj bo samozavestna, naj bo maksimalno uspešna in naj naredi šolo z levo roko....naj bo srečna.

Aja, o preskoku razreda si preberi pravilnik o napredovanju otrok v 9-letni OŠ, se mi zdi da je tam napisano, kakšne postopke je treba izpeljat.




Stran: [1]