Parket ali ploščice? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja



Sporočilo


Pingvinčica -> Parket ali ploščice? (24.5.2007 23:05:14)

Kaj dati potleh v dnevni sobi, kuhinji in jedilnici? Kaj imate vi? Povejte, svetujte dobre in slabe lastnosti?




Piškotka~ -> RE: Parket ali ploščice? (24.5.2007 23:08:29)

Mi smo odločeni za keramiko- sedaj pa da se pridružim vprašanju kje najugodneje kupiti keramiko in pa kakšne ploščice bi ve izbrale- definitivno sem za svetla tla- čao [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




asso -> RE: Parket ali ploščice? (25.5.2007 6:33:43)

V kuhinjo in jedilnico bi definitivno dala ploščice. Ne predstavljam si tam parket... Aja, seveda ploščice zaradi lažjega vzdrževanja, veliko je v kuhinji umazanije (vsaj pri meni, ko kuham večkrat kaj pade na tla) pa tudi dosti krat kaj vode pride na tla.

V dnevno sobo pa bi zelo premislila. Ploščice so lažje za vzdrževanje vendar so hladnejše. Dobra varianta je ploščice s talnim gretjem. Evo definitivno ploščice vendar spodi talno gretje. Še posebno, če so prisotni majhni otroci.




Anonimen -> RE: Parket ali ploščice? (25.5.2007 7:05:16)

povsod laminat, že drugič in sem super zadovoljna




PrimožL -> RE: Parket ali ploščice? (25.5.2007 7:18:22)

Definitivno keramiko. Je bistveno lažja za vzdrževanje in manj občutljiva kot parket. Vendar je pri keramiki nuja talno ogrevanje.




klavdijas -> RE: Parket ali ploščice? (25.5.2007 7:27:42)

Talno gretje in keramiko. Čeprav imamo v dnevni parket, mi je nekončno žal, ker nisem poslušala centralnarja. Vseljeni smo 2 leti in je parket že obutan, kljub dragem in ful dobrem laku, ga ne morem naštimat, da bi se povsod enako svetil. Ploščice so pa zakon, posesaš, pomiješ in to je to. Mora biti pa obvezno talno gretje, pol so bolj prijetne.

Lp,

    Klavdija 




mika -> RE: Parket ali ploščice? (25.5.2007 7:33:39)

jaz imam parket (jesen), ker je vse en prostor. ne vem zakaj bi keramika bila lažje za vzdrževat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . obrisat je treba in eno in drugo.  dve talni oblogi v enem prostoru mi zgleda grdo.
priporočam pa svetel parket, jesen ali javor, ker se popolnoma nič ne pozna gor. mogoče je vzrok tudi to, ker nisva dala šajnastega, ampak mat lak.
moji starša imata svetlo keramiko v kuhinji(je ločena od jedilnice) in se vsaka pikica pozna.




A-N-J-A -> RE: Parket ali ploščice? (25.5.2007 8:46:47)

Jedilnica in kuhinja keramika,dnevna parket.Men je neki najgržga keramika v dnevni.Poleti nimaš gretja uklopljenega in so ploščice zelo mrzle[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].




mika -> RE: Parket ali ploščice? (25.5.2007 9:02:16)

sem se spomnila še ene variante- granitogres s talnim gretjem. moj sošolec ga ima in zgleda kot svetel les. jaz sem mislila, da je to tak parket[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

kak vam je lahko keramika v dnevnem prostoru ali kuhinji  všeč?




honey -> RE: Parket ali ploščice? (25.5.2007 9:13:45)

Kuhinja in jedilnica je keramika (granitogres), dnevna pa parket dimljen hrast, povsod pa je talno gretje. Edino v dnevni sobi pri panoramski steni je en pas ploščic. Če je stilsko kombinirano, ne vem, zakaj bi moralo biti grdo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Po zgornjem nadstropju pa imamo povsod (razen v kopalnicah) parket jesen, pa tudi stopnice so lesene.  




eya -> RE: Parket ali ploščice? (25.5.2007 9:28:00)

Mi imamo povsod parket. Si ne predstavljam, da bi moral moj kobacač zdaj lesti po keramiki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Saj pozimi imaš talno gretje, poleti pa ne, pa so ploščice zelo hladne. Čiščenje parketa je pa čisto enostavno, samo obrišeš, pa je. Nekatere ploščice, sploh tiste bolj grobe, se ne da tako lepo očistit. Edino obraba je pri parketu precej večja, to je pa res.




žlička -> RE: Parket ali ploščice? (25.5.2007 9:36:07)

jaz sem pred isto dilemo in se nagibam da bi dala povsod parket-imamo pa 3v1, torej kuhinja, jedilnica in dnevna. Ploščiče v dnevni-si sploh ne predstavljam kako bi to izgledalo, predvsem zaradi občutka hladu ki ga dajejo ploščice,  še vedno ima mož v mislih da damo v kuhinjo ploščice oz. keramiflex, samo nisem cisto sigurna, moti me tisti prehod med ploščicami in parketom, ker je vse skupaj en prostor

sedaj imam povsod laminat in mi je cisto ok




pravljica -> RE: Parket ali ploščice? (25.5.2007 9:38:19)

povsod parket...mi tudi ni jasno glede čiščenja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] oboje pobrišeš in je...meni je tako lepše in bolj udobno




Anonimen -> RE: Parket ali ploščice? (25.5.2007 9:44:16)

Mi imamo vsepovsod parket (kuhinja, dnevna in jedilnica 3v1), prav tako v obeh kopalnicah in WC, edina zadeva kjer imamo keramiko sta utility in kurilnica. Pri prvem že razmišljamo, kaj bomo dali na ploščice, ker nam je premrzlo... Parket, ki je naoljen se prav lepo vzdržuje in mi smo super zadovoljni.




frutka_ -> RE: Parket ali ploščice? (26.5.2007 22:32:57)

Miša tudi v koplanici imate parket? Jaz išče alternativo za kopalnico, ne želim niti ene fuge v koplanici![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




snorlax -> RE: Parket ali ploščice? (27.5.2007 5:22:38)

Sicer ne spada v to temo, ampak kaj hudiča je utility? Tolikokrat sem prebrala, da ima kaka hiša ta prostor, pa še zdaj ne vem, kaj je to?

Miša, ti ga imaš. Razsvetli me, prosim.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Maxica -> RE: Parket ali ploščice? (27.5.2007 8:19:36)

Jaz sem absolutno za talno ogrevanje in ploščice povsod.




sayuri -> RE: Parket ali ploščice? (27.5.2007 8:24:35)

JAz imam v kuhinji ploščice, vdnevni+jedilnica laminat. Laminat je res ful odporen....sem prav presenečena. Bi ga imela tud v kuhinji takoj...sploh ne vem, kaj sem takrat razmišljala, da sem na vsak način hotela ploščice [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. nimam namreč talnega gretja.




frutka_ -> RE: Parket ali ploščice? (27.5.2007 9:54:52)

Lara in ostale, ki ste rihtale pred kratkim svoje bivalne površine.


Imate parket ali tik ali kaj podobnega v kopalnicah? 




Olivija -> RE: Parket ali ploščice? (28.5.2007 7:49:44)

IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

JAz imam v kuhinji ploščice, vdnevni+jedilnica laminat. Laminat je res ful odporen....sem prav presenečena. Bi ga imela tud v kuhinji takoj...sploh ne vem, kaj sem takrat razmišljala, da sem na vsak način hotela ploščice [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . nimam namreč talnega gretja.


Mi imamo podobno, v kuhinji+jedilnici ploščice, v dnevni pa laminat. Vmes je pa okrasna "lajšta". Meni se zdi fajn, ker optično loći obadva prostora.

V hiši bomo pa verjetno imeli kombinacijo ploščice + parket, ali pa mogoče tudi laminat, ker me preseneča glede kakovosti. Ploščice v dnevni mi pa delujejo preveč hladno, trenutno bi imela še najraje kakšen debel tepih - no mogoče bomo kakšnega manjšega položili čez parket, se mi zdi da je to bolj udobno za igrat. . [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




honey -> RE: Parket ali ploščice? (28.5.2007 9:05:50)

Snorlax, utility je nek pomožen prostor, kabinet ali kakorkoli si že razlagaš. Ropotarnica, po domače [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].





snorlax -> RE: Parket ali ploščice? (28.5.2007 17:58:57)

IZVIRNO SPOROČILO: honey

Snorlax, utility je nek pomožen prostor, kabinet ali kakorkoli si že razlagaš. Ropotarnica, po domače [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .




Hudiča! Potem imamo tudi mi utility![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Jaz ga kličem po domače.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]






Geja -> RE: Parket ali ploščice? (8.6.2007 13:48:00)

Jaz pa v kuhinji ploščice, jedilnica in dnevna pa parket...




Katrin -> RE: Parket ali ploščice? (8.6.2007 15:38:36)

IZVIRNO SPOROČILO: honey
Kuhinja in jedilnica je keramika (granitogres), dnevna pa parket, povsod pa je talno gretje.

Tudi pri nas je tako [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




LARIKA -> RE: Parket ali ploščice? (9.6.2007 18:34:20)

Mi2 imava povsod parket [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], ploščice bova dala samo v vežo. V kuhinji nočem keramike, ker me preveč bolijo noge in hrbtenica. Prisegam na parket [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>