epruveta (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo



Sporočilo


sonček33 -> epruveta (5.6.2007 18:23:18)

Pozdarvček. Trenutno jem klomifen, predvidoma do septembra, če ne bo učinka (beri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]) je zdravnik predlagal epruveto. Zdaj pa vi men popvejte, kako dolg je ta postopek od izgovorjene epruvete do resnične akcije?A je tukaj čakalna doba? Kje se pa lahko v vrsto postavim?
Joj koliko vprašanj in s kakšnimi ugankami se moramo ukvarjati me, ki nimamo sreče, da bi vse šlo gladko.




karamela -> RE: epruveta (5.6.2007 18:34:21)

Direktno z epruveto nimam izkušenj. Pri meni je bilo sledeče.

Približno 2 meseca sem čakala na specialista. Potem je sledil splošni pregled, moj je dal spermiogram. G specialist oz. med. sestra me je potem zapisala na seznam za umetno inseminacijo. Čakala sem tri mesece. Obrazložili so mi, da sem na čakalni vrsti, in ko kateri uspe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , potem je prostor in sprejmejo nove. Naslednji mesec sem začela z Klomifenom 3-mesece pa ni bilo uspeha. 4 mesec semn jemala gonal F in sledila je inseminacija in bingo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image].  Ja skoraj 10 mesece sem čakala na [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image].




sonček75 -> RE: epruveta (5.6.2007 19:34:47)

jaz sem od prvega obiska pri specialistu do 1 epruetke čakala točno 2 leti
vmes sem opravila vse potrebne preglede in 4 inseminacije




Anonimen -> RE: epruveta (5.6.2007 20:26:32)

vse je odvisno kakšne preizkave imaš že narejene.. pred postopkom umetne oploditve moreš imeti krvne preizkave, hsg, skratka da ti ugotovijo diagnozo.. sama se čakala od leta 2004 do zdaj ko sem v postopku (že proti  koncu)




sonček33 -> RE: epruveta (5.6.2007 22:32:19)

Joj, to kar ste napisale je pa eno veliko razočaranje. Jaz sem pa mislila, da sem končno na tisti poti, ki ni polna ovinkov. Torej, kar se tiče preiskav: on ima 2 spermiogram in krvni test, jaz krvni test in to je vse. IN kaj sploh človek lahko naredi za to?  Nič? Lahko samo čakam? in upam?

Kje je pravica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Stran: [1]