rdeča pesa (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


iva01 -> rdeča pesa (18.7.2007 21:12:41)

letos mi je ful ratala in je ne moremo sproti pojest, a ma kera dober recept za vlaganje, oziroma postopek.




Anonimen -> RE: rdeča pesa (18.7.2007 21:20:16)

Jaz jo danes vlagam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Rdečo peso pobereš, vendar paziš, da jo na vrhu preveč ne odrežeš, ker potem pri kuhanju izteče sok.
Peso dobro operem, dam kuhati.Pustim jo vreti od 30-40 minut, odvisno koliko je stara.Skuhano še toplo olupim, ker hladna se težje lupi.Pustim jo čisto ohladiti, da se lepo riba, ker če je topla razpada.Ko jo ribam, med plasti dodajam kumino.Skuham kis.Na 1 l kisa-2l in pol vode, velika žlica in pol soli, ter 1 žlica sladkorja.Peso naložim v kozarce in zalijem s kisom.Ko so kozarci polni jih postavim v posodo, kjer jo pasteriziram 20 minut na 180 stopinj.Vroče kozarce zavijem v deko in pustim, da se počasi ohlajajo.Spravim na temno mesto.
Rdečo peso moraš pasterizirati, ker se rada pokvari.




Saša27 -> RE: rdeča pesa (19.7.2007 7:16:43)

No jaz pa peso potrgam, tako kot pravi Nežna, jo skuham in jo pustim ohladiti kar v vodi od kuhanja. Hladno olupim, naribam ali narežem, dam v vrečke in v zamrzovalnik. Ko si jo pozimi zaželimo, jo večer prej vzamem iz zamrzovalnika, odtalim in naredim kot svežo solato. Sok ki odteče od zamrzovanja ne odcedim stran. Nam je ta pesa zelo všeč, kajti tista vložena je za naš okus preveč kisla, če pa daš manj kisa se pa pokvari.




poliloni -> RE: rdeča pesa (19.7.2007 11:07:28)

Pri nas smo jo prej tudi vlagali, a odkar je en družinski član več smo preklopili na zamrznjeno, saj ni kisla in jo ima veliko raje![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]