|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje dvojčkov novorojenčkov
21.7.2007 15:00:07   
pikceva
Pozdravljene,

Mene zanima, kako ste uredili posteljice za dvojčka za prihod iz porodnišnice. Ali ste jim napravili ležišče v eni otroški posteljici, ali ste ju dali spat vsakega v svoj koš za novorojenčka? Ali morebiti kako drugače? Prebrala sem, da ju ni dobro imeti v isti posteljici, če ne narediš med njima pregrade. Prosim vas za praktične izkušnje.
Hvala in lep pozdrav.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje dvojčkov novorojenčkov
21.7.2007 15:06:11   
živa
Moja kolegica je imela dve zibki, eno še od moža in eno svojo. Obe sta stali druga za drugo (torej s krajšimi stranicami skupaj) ob zakonski postelji. Zakaj, ne vem, najbrž pa zaradi prostora (sta bili ob steni in ga zavzeli malo), pa ker sta podedovani in lepo ohranjeni. Več pa žal ne vem.

Lp,

živa

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Spanje dvojčkov novorojenčkov
21.7.2007 16:01:53   
emaa
Koškov nismo imeli, namen je bil, da bi čez dan skupaj spala, ponoči pa vsak v svoji posteljici, pa je David toliko časa domov hodil, da sta spala kar vsak v svoji, razen včasih skupaj za tolažbo. Kak mesec sta lahko skupaj, pol se pa počasi začenjajo motit (odvisno tudi kako velika sta), ko se obračajo, pa en na drugem leži. Tako, da smo imeli mi že od začetka dve posteljici prištimani, v svoji sobi. 

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Spanje dvojčkov novorojenčkov
22.7.2007 9:50:51   
siskamiska
Našedva sta od začetka spala kar vzporedno po širini posteljice, ko pa sta malo zrasla sva ju dala vsakega na en konec po dolžini, danes jih bova dala pa vsakega v svojo posteljico, to pa zato ker je Domen ugotovil da zna zlesti dol in brcati Davida user posted image user posted image .
Stara sta 6 tednov, posteljici imava pa 120 x 60. Samo toliko za orentacijo.


Lp

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Spanje dvojčkov novorojenčkov
22.7.2007 15:44:21   
pikceva
user posted image  Ta Domen pa je od sile user posted image

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Spanje dvojčkov novorojenčkov
22.7.2007 18:03:16   
mravljica3
Tudi pri nas spita v isti posteljici (140x70), vzporedno, brez pregrade. Zaenkrat se kar obnese, tudi drug drugega ne budita. Stara sta 11 tednov, tako, da ju bo potrebno kmalu obrniti po dolžini. Potem bomo pa videli kako naprej. Drugače pa se je meni zdelo prav, da ju dam skupaj, saj sta bila v trebuhu tudi tesno drug ob drugem. Saj boš tako in tako sama vedela kako bo najbolj prav.

lp


(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Spanje dvojčkov novorojenčkov
22.7.2007 23:04:13   
LIDJOČKA
Naši dve sta že od samega začetka vsaka v svoji postelji

(odgovor članu mravljica3)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Spanje dvojčkov novorojenčkov
23.7.2007 6:48:40   
pikceva
Punce, hvala za nasvete.

Jaz sem tudi razmišljala, da bi jih dala v eno posteljico, pa so vsi okoli mene najbolj pametni. Čeprav niso imeli user posted image user posted image . Imate res prav. Bom že sama videla, kaj bo najbolje za njih.

Lep pozdrav iz toplih krajev user posted image .

(odgovor članu LIDJOČKA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Spanje dvojčkov novorojenčkov
23.7.2007 7:31:56   
trinityslo
Mi smo imeli od zacetka dve posteljici in sta spala vsak v svoji. Sta pa posteljici postavljeni vzporedno. Sta semalcka rodila velika in se mi je zdelo da ne bi imela dovolj prostora ce bi jih postavila poces. V glavnem oba sta rada tak zaspala. Sploh potem ko sta ze mal zrasla sta drug drugega motila ce sta bila skupaj. Je bil en zaspan in je hotel spati, pa je drugi norel naokrog in ga drezal itd. Men se zdi da sta kljub temu da ze od zacetka spita vsak v svoji posteljici fejst navezana drug na drugega in jima nic ne manjka. Saj sta pa cez dan non stop skupaj, en na drugemu, en poleg drugega, ....

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Spanje dvojčkov novorojenčkov
23.7.2007 9:29:32   
emaa
Glede te navezanosti dvojčkov bom jaz povedala takole. Naša dva sta bila ločena 3,5 mesecev, pa nista zato nič manj navezana, torej skupno spanje ne igra nobene vloge. Sva ju pa dala skupaj včasih za tolažbo in da se je David lažje navadil. Pa v bolnici sva mu dala Luko v posteljico, ko je imel sepso in je bila razlika. Odkar sta oba doma, sta boljše volje in bolj živahna. Razumeta se pa itak in sta skupaj, če se le da. Če ve eden, da je drugi pokonci in ga ni zraven, se že pritožuje, tako da povezanost ne izgine kar tako. Če spita skupaj zdaj (v zakonski postelji) nimata pregrade in je nikoli nista imela. 

(odgovor članu trinityslo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Spanje dvojčkov novorojenčkov
24.7.2007 15:22:54   
NMJ
Naši dve sta tudi nekaj časa  spali skupaj v eni posteljici /120 x 60/ približno dva meseca, pri treh mesecih starosti pa sta šli vsaka v svojo posteljico in tudi v svojo sobo, prej sta bili pri nama v spalnici. Tako je najbolje, ker se sicer stalno motita in mahata druga čez drugo, vendar pa sta zelo radi skupaj, zato ju sedaj večkrat dam na zakonsko posteljo, da se gledata, opazujeta in igrata.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Spanje dvojčkov novorojenčkov
3.8.2007 15:45:33   
banja
Naši dve punčki sta do sedaj spali skupaj v isti posteljici. Sedaj sta stari 8,5 mesecev. Na začetku sta imeli glavi skupaj, med njima pa smo dali v tulec zvito veliko brisačo. Pri cca 4 mesecih pa je ena imela glavo na eno stran druga pa na drugo stran posteljice. Kolikor vem priporočajo da dvojčki spijo v isti posteljici vsaj na začetku, ker se v nasprotnem primeru iščejo (saj so vendar že v trebuhu bili skupaj).

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Spanje dvojčkov novorojenčkov
3.8.2007 20:15:43   
d_princess
Naši tamali sta od začetka spali v posteljici 140cmx70cm z glavo vsaka na svojem koncu. Pri cca. 6-ih mescih sta začeli spati vsaka v svoji postelji, imamo pa ju vzporedno. Sta imele nekaj časa "vetrolov" vmes, da se ne bi tolk butale z glavo, pa sta ga dol zvlekle, ker se morata gledat pa božat pa si dude in medvedke krast ... Sam za intermezzo :)

Lp, Mateja

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?