Konec prespanih noči pri 8 mesecih? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Nogavica -> Konec prespanih noči pri 8 mesecih? (2.8.2007 9:17:28)

Mene pa zanima, če ima še katera take izkušnje - naša dojenčica je skoraj od vsega začetka pa do 8 mesecev vedno prespala noč brez hranjenja in v svoji posteljici. Pred kakima 2 tednoma se je situacija spremenila: nekje med polnočjo in 2h se zbudi, začne jokat in hoče ven iz posteljice. Ko jo vzamem k sebi, se takoj priklopi in potem zaspi kar v najini postelji (včasih takoj, včasih pa se še malo premetava). Do jutra se potem običajno zbudi še kakih 2x za dojenje. Žejna ni, ker ji najprej ponudim flaško z vodo in jo kar odriva in ven pljuva.
Malo me bega, ker naj bi do nevemkoliko mesecev starosti ukinili nočno hranjenje, mi smo pa zdaj, pri 8 mesecih, začeli s tem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Hvala za odgovore.




156sw -> RE: Konec prespanih noči pri 8 mesecih? (2.8.2007 9:34:38)

Zivjo,
mogoce so jo pa zobki zaceli mantrat,pa ne more spat. Glede nocnega hranjenja pa se vsak sam odloci kdaj bo to ukinil, ce bi ti se naprej hranla jo hrani, v nasprotnem primeru pa naj jo ati malo stisne k sebi, ko bo jok, da ne bo vohala tvojga mleka. Jaz jo v tvojem primeru ne bi ponoci hranla.
Cim vec prespanih noci.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lp.




Naja30 -> RE: Konec prespanih noči pri 8 mesecih? (2.8.2007 15:24:01)

Jaz je tudi ne bi hranila ponoči, če je do zdaj nisi. Mogoče so res zobki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Pri nas je bila podobna zgodba, ko so ji začeli izraščat zobki, okoli 6m. Ko je že spala celo noč s samo enim hranjenjem, se je zbujala na pol ure. Kasneje pa se je to samo nadaljevalo, ko je pritisnila vročina. Odkar se je malo ohladilo teh nekaj zadnjih dni, tudi boljše spimo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Marogica -> RE: Konec prespanih noči pri 8 mesecih? (2.8.2007 15:27:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Nogavica

 Žejna ni, ker ji najprej ponudim flaško z vodo in jo kar odriva in ven pljuva.
.


Ja, res je, žejna ni. Očitno se je navadila in ji je seveda všeč. TOrej, zakaj se ne bi cartala, če pa mamica to vsako noč z veseljem(?) naredi? Mislim, da gre sedaj že za razvado.  MOrala bi jo kakšno noč, dve pač pustiti brez cartanja(dojenja). Brez joka ne bo šlo. Garantiram.

Kdo bo bolj vztrajen???




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.8.2007 15:58:14)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Nogavica -> RE: Konec prespanih noči pri 8 mesecih? (2.8.2007 16:21:29)

Ja, saj meni v bistvu ni problem, samo me pa čudi ta preobrat zdaj, ko je že nekaj mesecev spala sama in brez hranjenja pa me je zanimalo, če je še katera imela podobno situacijo in kako se/jo je rešila. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




aezzy -> RE: Konec prespanih noči pri 8 mesecih? (5.8.2007 14:00:03)

ahoj,
nisi nic napisala ali je mozno, da so zobki nas pohodu?
bi rekla, da je to, ker je to nasa izkusnja. spi sama v sobi (od 4m) in pri 6 mesecih smo nehali ponoci jesti. medtem je pri 5 mesecu zacela z nocnim prebujanjem, tudi na pol ure in vcasih na 1 uro tako, da sem bila vesela, ce je spala 2 urih krati. ni se zbudila, da bi bila budna, samo duda je padla ven ali pa je popila malo vode. in tako do 9 meseca, ko je prislo 6 zob naenkrat!
potem smo zaceli spet spati vso noc.
sedaj pa spet zobki (11m) in spet se prebujamo skoraj vsako uro. ampak gre.

to da hoce ponoci jesti je pa lahko tudi, da zvecer ne poje zadosti....mislim, da nima tako obogatene vecerje, ki zdrzala vso noc, npr.kaj gostejsega, gres, polenta....ker sploh ne vemo kdaj pride cas, da rabijo vec.
govorim iz lastnih izkusenj, ker sem se kar naenkrat zavedela, da zvecer poje 3 dcl mleka in ne vec 2.

kaj pa jeste za vecerjo, oz. pred spanjem?





Nogavica -> RE: Konec prespanih noči pri 8 mesecih? (6.8.2007 9:55:18)

aezzy, za večerjo ji dam ponavadi gris ali mlečni riž, potem pa jo še podojim preden zaspi, tako da mislim, da bi morala biti sita.
Sem pa zdaj skoraj prepričana, da je lačna, ker se je danes ob 3h tako silovito priklopila in začela vleči, da mi je skoraj zizo odtrgala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Se mi zdi, da če bi se samo cartala, bi bila bolj nežna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . Je pa takoj zaspala, ko se je najedla.
No, ampak ji za večerjo dam toliko, kot hoče, se mi ne zdi, da premalo, ker itak neha jesti, ko je sita, tako da ne vem, zakaj potem taka lakota [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] .
Glede zobkov pa tudi ne vem - videti ni nič, čutiti tudi ne, če ji podrgnem po dlesni. Je pa res, da si noro tišči vse v usta, pa to že več kot en mesec. Tako da možno sigurno je, ampak res še ni nič videti.




Clody -> RE: Konec prespanih noči pri 8 mesecih? (6.8.2007 12:02:09)


A tudi čez dan dosti poje?




Nogavica -> RE: Konec prespanih noči pri 8 mesecih? (6.8.2007 21:07:51)

Je približno na 2 uri, različne količine. Včasih cca.200ml, včasih samo 100ml, pa pred vsakim spanjem (tudi popoldanskim) se doji, razen če smo kje "na terenu", ko zaspi kar v vozičku ali v avtu.




crci06 -> RE: Konec prespanih noči pri 8 mesecih? (6.8.2007 22:04:48)

IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Jaz je tudi ne bi hranila ponoči, če je do zdaj nisi. Mogoče so res zobki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Pri nas je bila podobna zgodba, ko so ji začeli izraščat zobki, okoli 6m. Ko je že spala celo noč s samo enim hranjenjem, se je zbujala na pol ure. Kasneje pa se je to samo nadaljevalo, ko je pritisnila vročina. Odkar se je malo ohladilo teh nekaj zadnjih dni, tudi boljše spimo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]


Enako, le da imam fantka, ki se do 6m že nekaj časa sploh ni dojil ponoči, oz. je bilo "nočno" dojenje ob 6h zjutraj, potem sva se pa še malo pocrklala v veliki postelji..

Mogoče pa že jutri bolje bo...

Meni so dobre fore, da ponoči očetje dajo vodo otrokom, da dojenčki mamice sploh niti ne zavohajo, niti ni mamici treba vstajat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], za to pa ne vem, če deluje (bom preizkusila): če otroku daš mamičino majčko, da jo stisne k sebi, ga naj bi na ta način potolažil, ker voha mamico in mleko...  ne vem pa, če so naemsto mamice pripravljeni objemati nejno pidžamo...???




Stran: [1]