Portugalska (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice



Sporočilo


Rubin. -> Portugalska (2.8.2007 17:01:41)

Zanima me če je katera že letovala na Portugalskem.
Za letos smo že zaključili z dopustom, me pa zanima za drugo leto - vse.
Mogoče: Algarve - Lagos - Dona Ana ?




TVN -> RE: Portugalska (2.8.2007 21:09:48)

Jaz sem bila v Algarveju pred leti, zgolj za par dni, ker sem bila sicer službeno v Lizboni. Je zelo lepo za videt, tudi plažice med skalami, zalivčki.... so krasne, zvečer se dogaja, hrana (morska) v obalnih restavracijah je odlična, ljudje odprti, prijazni, živahni.... Vendar jaz na počitnice ne bi šla tja. Pač moje osebno mnenje. Zame je morje premrzlo, ker sem pač bolj prilagojena na temperature okoli 25, 26 stopinj...




viv_ -> RE: Portugalska (3.8.2007 8:16:44)

Mi smo bili na Portugalskem še pred otroci....

Šli smo s svojim avtom in naredili krog po državi. Name dežela ni naredila prav pretiranega vtisa... Morje je mrzlo, atlantik pač, ob obali precej piha... V najlepšem spominu mi je ostal Porto.

Ne bi šla na Portugalsko na dopust.




nu_tella -> RE: Portugalska (3.8.2007 8:16:58)

Ojla!

Jaz sem bla na Portugalskem lani in letos. Me je tolko navdušila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Kar se Algarve tiče jaz tudi nebi šle tja na morje - preveč piha, morje totalno mrzlo, valovi,... je pa zelo lepa narava, mesteca,...
Je pa zelo značilno to da so tla talkovana - po pločnikih ni asfalta ampak so take majhne kockice, pa non stop je neki za u hrib lazit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] se ti zdi kot da nikoli ne gre navzdol [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

No meni se je vseeno zdel lepši del Lizbona in severno od nje. Pač Algarve je preveč turističen pa še "Pastei de Nata" se nkjer ne da dobit. Brez tega pa ni Portugalske [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

to bo na hitr ker se mi mudi. Če imaš bolj natančna vprašanja pa kr povej pa ti bom čez vikend laho bolj natančno odgovorila.

cau,cau




nu_tella -> RE: Portugalska (3.8.2007 8:18:43)

Zdravo Viv, sva zgleda ravno skupaj pisali sporočilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ja Porto je zakon. Meni tudi pustil najlepši vtis.
Pa Guimeras (ne vem če se tako prav napiše) ki bo drugo leto baje prestolnica kulture na Portuglaskem... neki sem ujela na radiu par dni nazaj...

cau,cau




viv_ -> RE: Portugalska (3.8.2007 10:43:03)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Mislim, da je Guimaraes, zibelka Portugalske. Evora je tudi zelo lepa, pa nacionalni parki na severu, Sera Estrela in Peneda Geres. Algarve pa, kot smo že ugotavljali, ni nekaj wou!




Rubin. -> RE: Portugalska (3.8.2007 15:12:45)

Meni je Portugalska že kar nekaj časa všeč. Sicer še nisem bila tam, ampak tako kar vidim in slišim, imam občutek, da so tam fajn ljudje, prijazni, narava neokrnjena, pristna, ni takšnega množičnega turizma kot npr. v Španji.
Glede te obale, ki sem jo napisala sem nekje prebrala, da je ena izmed najlepših na svetu, zato sem tudi postavila vprašanje.
Ker pa te še lahko kaj vprašam pa tole:
v bistvu nimam nekega določenega kraja v mislih, jaz bi šla nekam kjer je lepo, ni gužve, da je hotel blizu obale, ker pa imava dvo letnega otroka, pa bi obala naj bila prodnata in padajoča.
[image]http://www.visitportugal.com/NR/rdonlyres/4DF90D8E-B7F3-42E7-913D-D94AFF737135/0/ACfCaptionHome_2168.jpg[/image]
Recimo kaj takega. Zanima me tudi kakšne so kaj cene, hotelov, hrane ipd. Hotel za moje pojme ne rabi biti vrhunski, ampak, da je čist in da ima klimo.
Kot ste napisale, da je morje hladno in da piha (Allgarve), bi potem raje izbrali drugačno destinacijo - kaj predlagaš?




Anonimen -> RE: Portugalska (3.8.2007 22:56:45)

Morje je povsod zelo hladno, ponekod zaradi močnih tokov primerno samo za namakanje in ne za plavanje. Če si navajena Sredozemlja, boš razočarana, sploh če imaš majhne otroke.

Cene hotelov ne vem, sem spala pri prijateljici. Hrana in pijača sta odlični. Hrana je sveža, porcije so dovolj velike, cene zelo primerne.

Drugače se mi je pa dežela zdela nekako melanholična.




Dashenka -> RE: Portugalska (4.8.2007 16:32:25)

Z možem sva letovala pred približno 7 leti. Vzela sva dva enotedenska aranžmaja in sicer:

  • Prvi teden sva vplačala paket 7x nočitev z zajtrkov v 7 različnih krajih od Lagosa do Porta in nazaj Lagosa + rent a car.
    na letalIšču sva prevzela avto in 7 vaucherjev za hotele.
  • Drugi teden pa sva najela apratma v manjem kraju zraven Lagosa. Ker je bila hiša precej oddaljena od "civilizacije" je bil v aranžma vključen tudi najem avtomobila.

Tudi J del obale torej okolica Lagosa in na zahod je atlantski, zato je voda mrzla. Za moj okus "na meji" za kopanje (pa sva bila tam avgusta, ko je najtopleje). Kar z drugimi besedami pomeni, da je tako mrzla, da te po parih minutah začne dobesedno bolet od mraza. No kakšen dan je bila za stopinjo toplejša in takrat sem uspela naredit ene 10 zamahov.

So pa plaže na skrajno JZ delu lepe, gneče ni. Najlepše so dostopne le z osebnimi avtomobili










nu_tella -> RE: Portugalska (6.8.2007 19:32:29)

Ojla!

V primeru da gre samo za "morje varjanta" jaz skoraj sto procentno nebi rinla na Portugalsko, ker je res
1. mrzlo morje
2. konstantno piha (kar pomeni da te v senci fulllll zebe, na soncu te pa skuri)

Če pa mislite biti bolj aktivni je pa veliko za videt... Kar se plaž tiče je tako da imaš od Faro do rt "cabo de sao vincente" lepše plaže, ker od Faro proti Španiji je pa obala "močvirnata" in je treba vedno na najboljoddaljen otocek pridet tam pa piha za znoret [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Je pa nekako tko. V stilu juga (umazano, starinsko,...) tko da če vam je to všeč le pojdit. Imajo tudi Aquapark, pa z džipi se greš lahko pelat, pa z ladjico mimo čeri v okolici Lagosa, pa obvezno na Cabo Sao Vincente...

No sej ce tako pogledam je veliko za pocet in vidt, sam ni pa nikakor za lezanje na plaži in plavanje.  V vodi vidiš sam skandinavce [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Konkretnih imen glede Hotelov pa le tole: v albofeiri smo bile s kolegico v enem penzionu Dianamar. Ga vodista dva Šveda in je zakon. Zajtrk da dol padeš. Sobice tud super, sam so v staremdelu mesta in sva midve komi v prvi stuk prnesle kufre [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] 
Za Faro pa nima niti veze ker to sploh ni turističi kraj in sva se letos mi2 mal zafrknle...ampak ni panike...

Če boš izbirala hotele bodi pazljiva, ker so lahko full stran od plaže...





hrchy -> RE: Portugalska (7.8.2007 15:07:10)

jaz sem na portugalskem prezivela kar tri leta in moram povedat, da je dejansko kot ena speca kraljicna (sposojen izraz)..., ki svoje lepote ne odkrije kar vsakomur ampak si moras zanjo vzeti cas in pozornost, da prebudis njeno notranjo lepoto.
dejansko tudi mene ni fascinirala, ko sem bila prvic tam, ampak scasoma sem odkrila take precudovite kraje, da se zdaj vracam skoraj vsako leto.
Kljub temu ti priporocam, da se z majhnim otrokom ne odpravis tja, kot so ti svetovale ze druge. Morje je namrec hladno, jaz ne bi rekla, da ne mores plavati v njem, ampak za brezskrbno cofotanje tvojega malcka vsekakor premrzlo. Ce isces prodnate plaze - tudi teh ni, vse plaze so pescene, vmes pa so klifi in skale.
Tako da se mogoce tja odpravite, ko bo mali ze malo vecji, najemite avto in se odpravite odkrivat jug - meni je bil bolj vsec kot sever. Najlepsa obala se mi zdi Costa Vicentina - juzna zahodna obala. Ampak bodi previdna ko plavate - tokovi in valovi so kdaj lahko zahrbtni! Lagos se mi zdi najbolj prijazno in lepo urejeno mestece, tudi najlepse plaze so tam naokrog, medtem ko je Albufeira apartmajsko dolgocasno turisticno naselje - odsvetujem. Tudi notranjost je fascinantna s svojo rdeco barvo in nasadi hrastov plutovcev.

Ce te pa zanima se kaj bolj konkretnega, pa vprasaj na ZS





Andra -> RE: Portugalska (10.8.2007 12:29:42)

Tudi mi smo letovali na Portugalskem in mi je ostala v lepem spominu. Bili smo v Algarvu, kjer je bilo ogormno življenja, plaže lepe, le voda je bila precej hladna od 18- 20 stopinj. Hrana je bila zelo dobra in sangria prav tako.
V lastni režiji smo si najeli rent a car in si ogledali Portugalsko, šli do Lizbone in se ustavljali v vseh večjih in nam zanimivih mestih.
Meni se je zdelo vredno ogleda in počitnikovanja na njihovi obali, ki je res nekaj posebnega.




Stran: [1]