kuhinjski pult (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja



Sporočilo


malecka -> kuhinjski pult (3.8.2007 15:40:24)

letos bomo na novo opremili letno kuhinjo. sva se z taščo pogovarjali da bi imele tak pult ki ni občutljiv na vročino in lahko na njem režeš ker so mi tiste deščice čist avt. no zanima kje bi se to dalo kupit in kakšna je cena. tiste ki ga imate pa svoja mnenja, hvala.




Geja -> RE: kuhinjski pult (3.8.2007 15:47:00)

To je kerock pult, imajo ga skoraj povsod kjer imajo kuhinje.
cena takega pulta pa je x 10 od navadnega.
No mi ravno kupujemo kuhinjo in tako nama je rekel gospod v Gorenju.
Je pa res da se nikjer ne vidijo spoji, odporen na vročino in na njem lahko tudi režeš.

lp,
Geja




ajat -> RE: kuhinjski pult (3.8.2007 15:55:54)

jaz ti pa iz prve roke povem, da je vreden svojega denarja

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Putka -> RE: kuhinjski pult (3.8.2007 16:02:30)

IZVIRNO SPOROČILO: Geja
Je pa res da se nikjer ne vidijo spoji, odporen na vročino in na njem lahko tudi režeš.

To ni res. Mizar, ki mi je naredil kerrock me je opozoril, da to ni neuničljiv material in pokazal z žebljem, kako se hitro popraska. Res ga lahko obnovijo, ampak kdor je rekel, da se gor reže[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Tudi vroče olje ga lahko poškoduje (spremeni barvo), ampak na vroče posode pa res ni preveč občutljiv.

Prednost kerrocka je velika izbira barv in oblikovanje v poljubne oblike. Če iščeš res neuničljiv pult je potem to granit. Eden bolj trdih kamnov (uporabljajo ga npr.za tlakovce za ceste), mi pa ni všeč, ker je hladen in nima toliko odtenkov.

Primer granitnega pulta in tal: tukaj





Strawberrie Cherrie -> RE: kuhinjski pult (3.8.2007 16:09:22)

Meni ni všeč, ker mi deluje hladno. Kerrock dajejo tudi v kopalnice. Tam mi izgleda bolje. Jaz imam raje toplo kuhinjo. Mi pa dela tast  8cm debel lesen pult - iz hrasta. Ampak traja tole lepljenje, da ga ne potegne. Nareže se na deščice, potem so pa deščice lepljene in stisnjene. Je pa to čisto naravno, premazala ga bom edinole s tikovim oljem, vsake toliko. Izgleda pa tako, kot ga ima Jamie Oliver v kuhinji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




2.2. -> RE: kuhinjski pult (3.8.2007 16:18:22)

samo keroka si ne daj v kuhinjo, vsak ki ga ima obžaluje zelo rad poči, praske, mrzel....nič dobrega. rajši si nabavi navaden pult pa ga lahko z časom tudi zamenjaš- brez problema pa še cenovno ti je boljše




Strawberrie Cherrie -> RE: kuhinjski pult (3.8.2007 16:32:49)

No, saj pravim, tudi navadni lesen pult pride 1.drago; 2. zelo lepo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Putka -> RE: kuhinjski pult (3.8.2007 16:39:20)

IZVIRNO SPOROČILO: 2.2.
samo keroka si ne daj v kuhinjo, vsak ki ga ima obžaluje zelo rad poči, praske, mrzel....nič dobrega

Jaz in znanci pa ne moremo prehvaliti Kerrocka! Še nisem slišala da bi počil, saj je iz umetne mase in precej raztegljiv. Mrzel/topel pa toliko kot sobna temperatura. Granit pa je mrzel, to pa.

london_paris, meni je tudi všeč masivni les, ampak sem imela pri kuhinjskem pultu par pogojev:
- lahko vzdrževanje (naoljeni pult je občutljiv na madeže, teh je v kuhinji precej)
- neobčutljivost, kjer les spet ne vzdrži, sploh udarci s piskri in ostri predmeti

Mi smo bolj packi doma, pa tudi pospravljam ne vedno sproti, tako da se Kerrock super obnese.




Strawberrie Cherrie -> RE: kuhinjski pult (3.8.2007 16:44:56)

Putka, to je res. Recimo, da dosti uporabljaš pult, ga je potrebno 1x na 3mesece namazat s tikovim oljem. Jaz si v glavi tako nekako planiram, da bom takrat, ko bomo 'nekam šli za par dni', kar gremo na vsake 3m 100%, vse dala dol iz pulta, namazala, in pustila, da se super vpije in posuši.

Občutljivost, ja to pa. Zato sem izbrala hrast, ki je med manj občutljivimi. Valjda, pa moraš paziti. Na kakšne ostre robove, če se kaj razbije... to pa priznam, da je definitivno občutljivejši od Kerrocka. Jaz nisem rekla, da je Kerrock na otip hladen, ampak mi v celoti s kuhinjo deluje hladno...




robinzon -> RE: kuhinjski pult (3.8.2007 17:04:44)

Kerok deluj e umetno, potem ti preostane samo še granit, ki pa je tud hladen. Sicer se pa v kuhinji na pultu  ravno ne grejemo.

LP




Strawberrie Cherrie -> RE: kuhinjski pult (3.8.2007 17:13:09)

Robinzon, ne, ampak pomojem mora biti kuhinja topel prostor. Meni dajejo toplino prostora barve in les.




2.2. -> RE: kuhinjski pult (3.8.2007 19:30:49)

saj meni se tudi dopade kerok ampak moj dragi dela v tej firmi ki izdeljujejo kerok in je rekel da on keroka ne bo imel v hiši....- prej opisano zakaj, ko pa pride iz službe pa ti lahko kaj več napišem. dobre in slabe strani




2 Sraki -> RE: kuhinjski pult (4.8.2007 9:17:05)

Toliko različnih mnenj, pa še jaz dodam svojega.
Izdelal sem kar nekaj kuhinj tako iz kerrocka kot iz laminata(ultrapas).
Če je kuhinja samo linijska (brez kotov) bi vsekakor priporočal ultrapas pult, ker je investicija v kerrock skoraj nepotrebna. Uporabnost kerrocka se najbolj izkoristi pri oblikah kuhinj v L in U, kjer bi morali pri uporabi drugih matrerialov ( ultrapas, kamen, celo masiven les) nekako rešiti spoje, ker pult ne more biti iz enega kosa. Pri kerrocku pa je to mogoče, saj se ga da poljubni lepiti in sestavljati brez nepotrebnih spojev, kjer so potrebne alu letve ali pa ponavadi zamaka.
Druga prednost je zaključna letev zadaj; zopet pri ostalih materialih je to dodatna latev, ki se pritrdi naknadno in nikoli ne tesni 100%. Pri kerrocku je to (če se nekdo potrudi pri izdelavi) iz enega kosa in ne more zamakati.
Ni pa kerrock neuničljiv, kot nekateri mislijo. potrebno je paziti nanj. Moj nasvet je, da ne postaviš razbeljene posode direktno na pult (kar tudi na ultrapas ni zdravo)
Glede rezanja na pultu pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], ali bi rezale direktno na navadnem pultu? Ne, ker bi ga ravno tako poškodovale. Bi rezale na kamnu? Ne ker bi uničile nože [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Za rezat so dilce in ostali pripomočki.
Moja je z kerrockom zadovoljna (imamo kuhinjo skoraj v O), tudi mesi za pecivo direktno na njemu, brez podloge, fino se čisti, ne zamaka,...
Končna ocena: očitno je stvar okusa. Nekateri se bodo obesili na pozitivne lastnosti, nekateri na negativne.




Strawberrie Cherrie -> RE: kuhinjski pult (4.8.2007 12:52:34)

Peterpan, imaš prav[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image],tole glede rezanja. Še posebaj recimo meso in zelenjava, ki sščasoma razvijeta bakterije. Za rezat so deske[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




TVN -> RE: kuhinjski pult (4.8.2007 22:37:00)

Imamo kerrock in smo noro zadovoljni z njim! Meni sploh ne deluje umetno oz. hladno.... No, očitno stvar okusa....




kaya2007 -> RE: kuhinjski pult (5.8.2007 12:01:17)

zdaj sem pa jezna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] imamo kuhinjo z zaobljenim pultom in so spoji seveda full očitni-mizar pa kerrocka sploh omenil ni!!!




Stran: [1]