Porodna poškodba (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Po porodu



Sporočilo


MiRaNi -> Porodna poškodba (4.8.2007 8:02:01)

Pri porodu so me "rezali" in šivali (Porodna poškodba materničnega vratu). Zanima me ali katera ve koliko časa "bolijo"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] šivi in kdaj se bom lahko (končno) normalno vsedla.




Teni_ -> RE: Porodna poškodba (4.8.2007 9:05:37)

Verjetno je odvisno koliko šivov si pokasirala. Jaz sem jih imela  prvič precej, pa še ene 3 tedne nisem sedela čisto normlno.




klepetka -> RE: Porodna poškodba (4.8.2007 9:13:45)

jaz sem jih imela  tudi precej ,pa po taprvem porodu ,ne da nisem mogla samo sedet ,tudi hodila sm težko ,po tadrugem porodu sem  imela isto šivov,ampak kot da nisem bila šivana ,čisto nič bolelo,sedela i n hodila čist normalno.zakaj je tako ,pa ne vem.Upam da bo zdaj ta tretjič tud tako .




lojzika -> RE: Porodna poškodba (4.8.2007 9:21:57)

Mene je kak mesec f....

Pomaga če sediš na onem otroškem plavalnem obročku.




jooly -> RE: Porodna poškodba (4.8.2007 11:08:33)

Mene so tko grdo zašil, da mi je zdravnica na viziti rekla: "Gospa, vi mate pa res pravico jamrat..." Jst en mesec še ležat nisem mogla, kaj šele sedet, hodit... Ni mi pomagal ne obroč, ne obkladki, nič... samo cajt.
Prov veselim se novembra... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Porodna poškodba (4.8.2007 12:26:23)

Eni zdravniki so res malomarni. Ubožica, kako te je moralo boleti.




kaya2007 -> RE: Porodna poškodba (4.8.2007 12:29:01)

Mene je bilo najbolj strah, da me bojo šivali...pa so me potem tako lepo zašili, da sem še isti dan normalno sedela, ginekologinja na pregledu pa sploh ni opazila da so me šivali, tudi ko sem ji povedala...očitno je veliko odvisno od tega koliko se potrudijo!




bskrle -> RE: Porodna poškodba (4.8.2007 15:45:59)

1 mesec!




Strawberrie Cherrie -> RE: Porodna poškodba (4.8.2007 15:47:45)

Ene 2tedna. Pa me je na živo šival, ta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] zdravnik!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Ronči -> RE: Porodna poškodba (4.8.2007 16:07:43)

Mene so vsi strašili, samo ne pogledat šivov!! No končno sem zbrala pogum (še ni tri tedne) in jih sploh ni videt, razen čisto tanke črte dolge kakih 4-5 cm, komaj vidne...
Boli ne, le včasih imam malce neprijeten občutek, pa še to je bilo le parkrat. Bolelo me pa je kakšnih 5 dni, res grozno, hodila sem kot raca, še prej kot v enem tednu pa sem lahko sedela brez šlaufa. Šive sem sprejala z byvacinom. Rodila sem pa z vakumom, koliko šivov sem pa dobila, pa ne vem. Je pa kar dolgo šival.





MiRaNi -> RE: Porodna poškodba (4.8.2007 16:09:51)

Koliko časa po porodu pa ste šle ven oz. po opravkih (trgovina, ipd.)? Zaradi teh [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] šivov zelo težko hodim in se počutim kot račka. Rodila sem pred 1 tednom. 




Naja30 -> RE: Porodna poškodba (4.8.2007 16:15:30)

Šivi so me boleli kak mesec. Sem sedela na plavalnem obroču.
Kadar se spremeni vreme ali pred M ali kadar dolgo stojim, še zdaj čutim tam spodaj neprijetno bolečino [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Prvič sem šla v trgovino po sili razmer ene 3t po porodu. Pa ne bi šla, če ne bi bilo nujno.




Ronči -> RE: Porodna poškodba (4.8.2007 16:16:20)

Drugi dan ko sem bila doma.
Je pa verjetno čisto odvisno od vsake posameznice, ene boli mesec in več, druge pa par dni in ni pomembno koliko šivov imaš. Včasih dva bolijo bolj, kot deset.
Ven hodi, ko se boš dobro počutila, jaz bi šla na tvojem mestu takoj, pa vsaj za par minutk, saj bi me ubijalo bit skoz doma. Bebico v voziček in par hrogov okoli hiše al bloka.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Mogoče pa pozabiš na šive .... no spomnila sem se ko me je enkrat zelooooo bolela glava sem si pripravila naprosyn. Glava me je nehala bolet, dokler nisem čez nekaj ur videla, da tablet še vedno stoji na mizi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Čim manj razmišljaj o bolečinah in šivih... mogoče pa rata.




Anonimen -> RE: Porodna poškodba (4.8.2007 21:18:30)

Jaz sem bila tudi ogromno šivana. sem pozabila vprašat koliko šivov sem dobila, ker sem bila čisto zmedena od narkoze. Vem  le to, da so mi pred šivanjem rekli da sem kar fino strgana in sicer sem si zapomnila da sem imela strgano vagino, poškodovan maternični vrat, presredek in še nekaj stvari noter. Skratka res veliko. prvi teden sem mislila da me bo pobralo in da nikoli več ne bom prišla k sebi. No po treh tednih je vse to nehalo bolet. Sem pa do takrat sedela na otroškem plavalnem obroču, ampak me je tudi to bolelo, ker so me pa zadaj boleli hemeroidi. Skratka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] muke. Računaj tam na tri tedne, potem pa boš vse pozabila. GARANTIRAM [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Porodna poškodba (4.8.2007 21:20:55)

No naj dodam to da zdaj nimam nobenih problemov. Me je bilo zelo strah kako bo s [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image], ampak na srečo sploh nisem čutila da so me kaj šivali tam spodaj. Pa mimogrede sem se spomnila da sem imela tudi maternico poškodovano (ma sej ne vem kje vse to sploh je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]). Tako da ti želim tako srečo kot sem jo imela jaz.




kaya2007 -> RE: Porodna poškodba (5.8.2007 11:39:51)

Koliko časa po porodu pa ste šle ven oz. po opravkih


jaz sem skakala naokoli takoj ko sem prišla domov...ampak kot sem že povedala, me ni nič bolelo...




sisi80 -> RE: Porodna poškodba (6.8.2007 8:49:32)

Tudi mene je bolelo ko hudič skoraj en mesec. Potem je počasi bilo bolje. Veliko hladnega tuša, pomagal mi je tudi sprej Byvacin (ne vem, če sem prav napisala.)




nena82 -> RE: Porodna poškodba (6.8.2007 10:28:39)

Mene sploh niso boleli. Ok , če sem veliko "telovadila". Razen, ko me je šivala. Sem takoj po porodu kvasila neumnosti (ja, porod dela svoje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), pa se je kar lotila, ker je mislila, da je injekcija že prijela. Pa ni. To me je bolelo bolj kot cel porod...




kety99 -> RE: Porodna poškodba (11.8.2007 22:00:21)

Tudi mene je dobre tri tedne bolelo ko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Še zdaj čutim šive, pa je že skoraj 6 tednov po porodu...Jaz sem si pomagala s šlavfom ampak je bil problem, ker so me še hemeroidi boleli, pa še trtico so mi poškodovali med porodom...skratka, ni da ni, kaj vse me je bolelo tam spodaj...




Stran: [1]