RE: parmezan (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


nu_tella -> RE: parmezan (28.8.2007 10:10:37)

točno tako kot je Neva napisala (danes se pa v vsem strinjam s tabo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] )
V najlon vrečki (mi imamo ene bolj močne, ki so primarno namenjene za vakumiranje) in jih zapiramo z unimi sponkami za zapiranje vračk in drži. Smo ga enkrat probali dati v Tuperware (ne vem kako se prav napiše) posodo, ki je prav za sir namenjena ampak se je full hitreje začel sušit pa še plesnat zravn [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jah brez parmezana meni ni pašte al pa riža. Še na pašto z gorgonzolo treba gor mal parmezančka dat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 
Ko ga enkrat slučajno zmanjkalo doma sem prjavla : ma ta pašta je kot solata brez oblele [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
In jaz nej bi sla na 3D dijeto [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

cau,cau





Anonimen -> RE: parmezan (28.8.2007 10:25:21)

Nutella sva na isti valovni dolžini[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Če doma ni parmezana,tudi rižote ali pašte ne skuham,ker brez parmezana na jemo.Si poskusila tudi v govejo juho naribat sir?Če ne,pa poskusi,zelo,zelo okusno,tudi v zelenjavno mineštro.Skratka skoraj povsod paše.




nu_tella -> RE: parmezan (28.8.2007 12:30:02)

Ja kaj Čmo. Se vidi da sva obe primorke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Goveja juhca pa itak. Tam ga še izdatno naribam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] V mineštrce pa nisem poskusla...
Si ga pa na prie krompir naribm vedno.... khm mislm da sva glihkar vso mozno hrano obdelale in v vso parmezan dale [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Doma me sam cudno gledajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] pa ga imajo drgač tudi oni full radi. Ampak meni dejansko "ni za žvet" brez Parmezana.  Ampak tapravga. Vrecke rajs ne dam. K tisto mi je pa kot, da bi pesek not usula.

Una idejca s "sendvički" je tud the best. Moj tata si dokrat parmezan na kocke narezan kupi in kr tko zravn solate al pa jajc je.

Mislm pa da ravno za v "Olje+petrsilj+cesn" ni parmezan. Ker je pretrd in ne vpije prevec te omake. Tam res Feta rula.

Jaz bi si mogla nick sprement v "sirček" al kej podobnga. Čeprou nu_tella tudi ni švoh [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

cau,cau




crci06 -> RE: parmezan (28.8.2007 12:43:17)

no, če boste(-mo) že skoraj diplomirale, pa mi še povejte, kako (s čim) naribate parmezan...
kaj special?

Men je pač že nariban dober in bi rada še enkrat poskusila čare original parmezana v kosu...
čez 1m ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] komaj čakam... bom šla v italijo ponj! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




NevenkaP -> RE: parmezan (28.8.2007 12:51:19)


quote]IZVIRNO SPOROČILO: moj_moj

no, če boste(-mo) že skoraj diplomirale, pa mi še povejte, kako (s čim) naribate parmezan...
kaj special?
[/quote]

Z ribežnom za parmezan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 
Pred leti sem v Mullerju kupila posodico za parmezan, ki ima pod pokrovom še ribežen. Krasna stvar.
Za na solate in podobno pa kar z lupilcem za krompir (tisti, ki je tak kot žiletka)




Anonimen -> RE: parmezan (28.8.2007 12:59:20)

Za rezat je poseben nožek,za ribat ribežen ali pa od firme Ariete,napravica ziroma ribežen na baterije.Ampak jaz uporabljam kar navaden ribežen.

Nutella,jaz bi ga jedla vsak dan.Ja v mineštrice sem ga pa tudi otrokom naribala.Tamali je že od nekdaj nor nanjga,edini sir,ki mu ni sprožil alergične reakcije.Na jajcih na oko je dober,tudi na gobah ni odveč.Tudi na špagetih z škampi,pa čeprav pravijo,da na ribje zadeve ne gre.




Saša27 -> RE: parmezan (28.8.2007 13:28:35)

Samo punce moje drage, sedaj pa že nehajte o teh dobrotah, jaz ne bom zdržala do treh, ker mi kruli po trebuhu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Sibil_ -> RE: parmezan (28.8.2007 16:13:02)

Ahem-Marogica-žal si en malo zamešala.Namreč-Grana PAdano je original, Parmigiano Reggiano je pa "približek".[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Mi smo tudi redni uživalci, ampak kos parmezana, ko ga odpreš, naj bi ga porabil v treh dneh.Nam to žal nikoli ne uspe in se nam je nekajkrat posušil (kljub vrečki itd), zato zdaj kupujem v Lidlu Grana Padano nariban.In ga je 100 gr in ga glih porabimo.Vem pa, da ni tako dober kot v kosu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Neva-pa ima enak okus, če ga daš zmrznit?Kaj pa vem, sem malo skeptična....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ribam ga pa na navaden majhen ribežen prav za parmezan.

LP,
SIbil RR




kaya2007 -> RE: parmezan (28.8.2007 17:01:27)

se mi je pa ta kos totalno posušil v hladilniku in ga ni bilo več mogoče sploh servirat... kot skala. pa ful je bil drag
kako jih pa ve shranjujete?


jaz sem grozna kar se tega tiče...ga kupim in odprem, malo porabim, naslednjič ga pa vržem stran in odprem novega. Tudi pri tistem v vrečkah delam isto, ker mi čez dan ali dva ni več dobrega ukusa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  dobro da mož še ni opazil kakšni potrošniki parmezana smo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anonimen -> RE: parmezan (28.8.2007 17:29:08)

Sibil,brez skrbi,popolnoma enakega okusa ostane,tudi,če je zamrznjen.
Nasvet mi je dal prav gospod,ki dela v tovarni in nam je prinesel pol hlebca.
Najprej sem debelo pogledala,pol sem ga pa ubogala.Odlično se je obdržal,samo na žalsot je malo tajala,smo ga prehitro porabili[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Enolla -> RE: parmezan (28.8.2007 18:27:08)

Da se ne bomo steple [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] katera ima prav - sem malo poguglala in otkrila nekaj zanimivega. V bistu nobena nima prav in vse imamo prav. Moram reči, da je bilo meni vedno prezentirano da je Grana padano "ponaredek" pa v bistvu ni tako. Oba sta starodavna plemenita sira iz Italije nastala približno v istem času  - iz kje izhajata pa pove njuno ime Parmigiano Reggiano je iz province Parma, Reggio Emilia, Manotva, ...., Grana Padano pa iz Lombardije med MIlanom in reko Pad (Po po It.). Prilaga tudi oba linka za Parmigiano Regigiano http://www.parmigiano-reggiano.it/ in Grana Padano http://www.granapadano.com/

Zdaj pa samo ne vem zakaj mora biti Parmiggiano Reggiano tolko dražji od Grana Padano.




Anonimen -> RE: parmezan (28.8.2007 19:08:21)

Ha ha,mislim,da še za nobeno hrano nismo toliko na dolgo razpravljale[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
regiano naj bi bil bolj prestižen sir,vsaj ime[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]kot naprimer pri nas pršut,
naprimer kraški je original vsi ostali so,no saj vemo(tudi dobri,ampak original je boljši)Ti dve mesti so že stoletja v "vojni"zaradi parmezana,vsaka poteguje na svojo stran,mislim,da je bila,če se ne motim tovarna za sir Regiano prva proizvajalka,zato vleče primat.




Anonimen -> RE: parmezan (28.8.2007 20:03:16)

IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Si poskusila tudi v govejo juho naribat sir?Če ne,pa poskusi,zelo,zelo okusno,tudi v zelenjavno mineštro.


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Ja, prva liga, parmezan v goveji juhi.




mojsoncek -> RE: parmezan (28.8.2007 21:11:42)

aj jaj jaj kaksne luste ste mi naredile... mislim, da bomo sli po hitrem postopku v Eurospin [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...

Drugace pa se tudi jaz bolj ko ne izogibam vreckicam... za naribat pa uporabljam en mini ribezen.




Marogica -> RE: parmezan (29.8.2007 0:43:00)

Toroej še enkrat. Noben ni trdil, da je Grana Padano slabši sir, vendar je drugaćen kot parmigiano,ki prihaja iz province Emilile in je narejen iz kravjega mleka, kjer se krave hranijo samo z travo in senom. Obe sorti se proizvajata drugače in so podvržene drugačnim "pravilom". Grana Padano pa je lahko narejen iz kravjega mleka, kjer se krave hranijo tudi z drugo hrano in pa prihajajo iz drugih pokrajin (Piemonta, Lombardije...)

In v tem je razlika.

Drugače pa sta oba sira visoke kvalitete, o tem sploh ni debate. Pa dobra......[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Saša27 -> RE: parmezan (29.8.2007 7:52:28)

No da vam povem, sem imela včeraj za kosilo kus kus, pa sem nanj naribala parmezan, moj možek je bil navdušen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], jaz pa ga obožujem prav na vsem, samo da sem do sedaj kupovala naribanega v vrečkici[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], včeraj pa tukaj prebrala, kar ste napisale. Takoj po službi sem odšla v trgovino in ga kupila v kosu, res se ne da primerjat z naribanim v vrečkici[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: parmezan (29.8.2007 8:54:00)

No upam,da smo prišle do konca,ni važno iz katerega konca italije je parmezan,važno,da je v hladilniku vedno pri roki,prav oba sta okusna.Pazite pa,da ga imate vedno tesno zavitega v folijo,kajti ta sir,ki ga pri nas dobiš je malo preveč vlažen in se da zgodit da splesni.Pri nas ni te bojazni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
_____________________________________________________________
Jaz sem si včeraj na hitro za kosilo naredila:
Tri jajca sem stepla v skledi v jajac naribala parmezana,posolila,popoprala,dodala nekaj moke,da se je masa malenkost zgostila.V ponvi na žlici olja popražila nekaj koščkov pancete,nato gor zlila pripravljeno maso in popekla z obeh strani,zraven pa skledo solate.Njam njam.




Enolla -> RE: parmezan (29.8.2007 9:16:12)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Samo Neva če smo samo eno "prepričale", da kupi parmezan v kosu in si ga frišnega nariba je bila debata koristna.




Anonimen -> RE: parmezan (29.8.2007 9:49:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Enolla

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Samo Neva če smo samo eno "prepričale", da kupi parmezan v kosu in si ga frišnega nariba je bila debata koristna.


saj,to je bil cilj te dolge razprave[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Mormo dopovedat ženskicam,
kaj je resnično dobro.Če hočeš bit komot,pri tem ne veš,da se odrekaš
res pravemu okusu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




bodoča... -> RE: parmezan (29.8.2007 10:01:15)

ste mi pa take lušte naredile.... danes bo ziher parmezan na jedilniku! imam ga v kosu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  vedno v hladilniku!




Saša27 -> RE: parmezan (29.8.2007 10:33:12)

IZVIRNO SPOROČILO: Enolla

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Samo Neva če smo samo eno "prepričale", da kupi parmezan v kosu in si ga frišnega nariba je bila debata koristna.


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] 




kaya2007 -> RE: parmezan (29.8.2007 10:45:08)

kakšna je pa razlika med različnimi grana padanami? sem pogledala v hladilnik in imam 5 različnih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: parmezan (29.8.2007 10:46:52)

IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

kakšna je pa razlika med različnimi grana padanami? sem pogledala v hladilnik in imam 5 različnih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


da si srečnica,ki ima na zologi parmezan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Druge razlike pa ni




kaya2007 -> RE: parmezan (29.8.2007 10:52:51)

no pomoje pa da mora bit kakšna razlika??? bom enkrat odprla vse naenkrat in probala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anonimen -> RE: parmezan (29.8.2007 10:59:18)

IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

no pomoje pa da mora bit kakšna razlika??? bom enkrat odprla vse naenkrat in probala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


samo potem jih fajna nazaj zavij.kakšna razlika?Eni do bolj mehki,drugi trši,
eni so dlej časa stali in čakali na dozoritev,drugi spet majn.Mislim,da veliko razlike v okusu ne more bit.Nič ne bom trdila,zato,ker jaz posegam samo po
dveh sortah,ki sta že v temi omenjeni.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>