Jaz sem danes... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


mojsoncek -> Jaz sem danes... (29.8.2007 7:38:33)

... spet nekaj iz skrinje vzela... In sicer joto...




orhideja75 -> RE: Jaz sem danes... (29.8.2007 7:43:19)

jaz pa še ne vem kaj bi danes kuhala. čakam na vaše ideje.




Saša27 -> RE: Jaz sem danes... (29.8.2007 7:48:27)

Filane palačinke in tatarska omaka, pa kruh




Anonimen -> RE: Jaz sem danes... (29.8.2007 8:17:57)

jaz bom pa najbrž kar špagete s tuno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




srki -> RE: Jaz sem danes... (29.8.2007 8:24:49)

IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek

... spet nekaj iz skrinje vzela... In sicer joto...


Pri nas je bila včeraj, danes pa ne vem, kaj bo.




muha1 -> RE: Jaz sem danes... (29.8.2007 8:32:43)

Krompirjev zos s pečenimi hrenovkami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Maleal -> RE: Jaz sem danes... (29.8.2007 8:48:41)

Jaz pa še pojma nimam,včeraj smo imeli špagete bolones,danes pa čakam na vaše ideje.




Anonimen -> RE: Jaz sem danes... (29.8.2007 8:57:31)

IZVIRNO SPOROČILO: MarcelAlina

Jaz pa še pojma nimam,včeraj smo imeli špagete bolones,danes pa čakam na vaše ideje.


Poskusi tole:Hitro pripravljeno,pa dobro.Ne silim pa te ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Jaz sem si včeraj na hitro za kosilo naredila:
Tri jajca sem stepla v skledi v jajac naribala parmezana,posolila,popoprala,dodala nekaj moke,da se je masa malenkost zgostila.V ponvi na žlici olja popražila nekaj koščkov pancete,nato gor zlila pripravljeno maso in popekla z obeh strani,zraven pa skledo solate.Njam njam.




total -> RE: Jaz sem danes... (29.8.2007 8:59:15)

Jaz tut še zbiram ideje????




Anonimen -> RE: Jaz sem danes... (29.8.2007 9:07:37)

Zelenjavna zloženka
Svežo špinačo, korenček in por lahko uporabimo tudi v lahki zelenjavni zloženki s skuto. Po receptu gospodinj s Planine najprej pripravimo zelenjavne sestavine. Svežo špinačo popražimo na maslu, dodamo drobtine, moko, smetano, muškatni orešček in poper, za spremembo pa lahko špinači dodamo nariban sir. Korenček skuhamo, naribamo in mu dodamo curry, sol in mleto kumino. Por popražimo, solimo in popopramo. Skuti primešamo jajce in solimo. Pripravljene zelenjavne nadeve dodamo, vsakega posebej, med plasti vlečenega testa. Za polivko pripravimo bešamelno omako ali pa jajčni rojal. Zanj najprej stepemo jajce, dodamo sladko ali kislo smetano, solimo in dodamo nariban muškatni orešček. Pečemo v pečici pri 170 stopinjah Celzija, približno dvajset do trideset minut. Za omako lahko uporabimo tudi pelate, ki jih pocvremo in prelijemo s smetano.




tejčica -> RE: Jaz sem danes... (29.8.2007 9:08:20)

Jaz bom pa naredila kalamare v omaki.




Anonimen -> RE: Jaz sem danes... (29.8.2007 9:15:02)

Pri nas bo piščanec in krompir pečena v pečici, zraven pa zelena solata s paradižnikom.




bodoča... -> RE: Jaz sem danes... (29.8.2007 9:38:10)

jaz tudi nimam pojma [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

vem da bo goveja juha... mogoče skutine palačinke (iz skrinje ven), mogoče mesni sir, mogoče špinača, mogoče... bom tukaj našla idejo!




Enolla -> RE: Jaz sem danes... (29.8.2007 9:43:03)

Mislim, da bom danes skuhala joto z zelja (hvala za idejo) in šmorn za čez.




Tiamo -> RE: Jaz sem danes... (29.8.2007 9:44:15)

Krompirjev zos s pečenimi hrenovkami
kako pa se naredi krompirjev zos?




Anonimen -> RE: Jaz sem danes... (29.8.2007 9:51:34)

IZVIRNO SPOROČILO: Tiamo

Krompirjev zos s pečenimi hrenovkami
kako pa se naredi krompirjev zos?


Krompirjev golaž
Gospodinje na Planini pripravijo krompirjev golaž iz svinjskega in iz govejega mesa. Na masti najprej prepražijo čebulo, ko ta porumeni, dodajo na večje kose zrezano goveje ali svinjsko meso. Vse skupaj prepražijo, zalijejo po potrebi z vodo in dušijo. Ko se meso malo popraži, naredijo podmet in malo paradižnikove mezge ter vse skupaj zalijejo in pustijo, da se ob srednje močnem ognju primerno zgosti. Posebej skuhajo na večje kose narezan krompir. Pazijo, da se krompir ne razkuha in ga nato odcedijo ter stresejo v mesni golaž. Dodajo začimbe, majaron, baziliko, poper in sol ter vse skupaj pustijo, da se pokuha še približno 15 minut. Jed odstavijo in pustijo še malo, da se zgosti. Krompirjev golaž najpogosteje pripravijo kot samostojno jed za večerjo.




Anonimen -> RE: Jaz sem danes... (29.8.2007 10:11:25)

Gospodinje na Planini


Kateri? K zdaj sem pa že ene dvakrat zasledila, da se recepti začnejo vedno s te: gospodinja na Planini [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Jaz sem danes... (29.8.2007 10:19:33)

IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Gospodinje na Planini


Kateri? K zdaj sem pa že ene dvakrat zasledila, da se recepti začnejo vedno s te: gospodinja na Planini [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Ja zato ker pri njih pobiram recepte[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Samo,da imam tako nesrečo,da moji izbirčneži ne dovolijo,da bi eksperimentirala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




kaja26 -> RE: Jaz sem danes... (29.8.2007 10:26:23)

IZVIRNO SPOROČILO: neva6

IZVIRNO SPOROČILO: Tiamo

Krompirjev zos s pečenimi hrenovkami
kako pa se naredi krompirjev zos?


Krompirjev golaž
Gospodinje na Planini pripravijo krompirjev golaž iz svinjskega in iz govejega mesa. Na masti najprej prepražijo čebulo, ko ta porumeni, dodajo na večje kose zrezano goveje ali svinjsko meso. Vse skupaj prepražijo, zalijejo po potrebi z vodo in dušijo. Ko se meso malo popraži, naredijo podmet in malo paradižnikove mezge ter vse skupaj zalijejo in pustijo, da se ob srednje močnem ognju primerno zgosti. Posebej skuhajo na večje kose narezan krompir. Pazijo, da se krompir ne razkuha in ga nato odcedijo ter stresejo v mesni golaž. Dodajo začimbe, majaron, baziliko, poper in sol ter vse skupaj pustijo, da se pokuha še približno 15 minut. Jed odstavijo in pustijo še malo, da se zgosti. Krompirjev golaž najpogosteje pripravijo kot samostojno jed za večerjo.


pa ne golaž ampak zos...

krompir skuhaš kot za pire in mu dodaš prežganje z paradižnikovo mezgo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




bodoča... -> RE: Jaz sem danes... (29.8.2007 10:33:01)

IZVIRNO SPOROČILO: neva6

....Samo,da imam tako nesrečo,da moji izbirčneži ne dovolijo,da bi eksperimentirala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]


isto kot pri meni!!! pa tako rada kuham... moj dragi pa nič ne je/no nič novega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anonimen -> RE: Jaz sem danes... (29.8.2007 10:49:15)

pa ne golaž ampak zos...

krompir skuhaš kot za pire in mu dodaš prežganje z paradižnikovo mezgo


No zmeri kaj novega na dan pride.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




kaya2007 -> RE: Jaz sem danes... (29.8.2007 10:50:37)

moj bi bil čist srečen, če bi mel tako ženo, ki zelo rada kuha! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] bi pa tudi jaz z veseljem vse pojedla, če bi rada eksperimentirala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.8.2007 11:41:10)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




bamby -> RE: Jaz sem danes... (29.8.2007 14:44:15)

Mi smo pa že pojedli filane paprike s pirejem in radič s krompirjem za solato. Njami!




Jessy -> RE: Jaz sem danes... (29.8.2007 14:46:00)

Jaz sem pa široke rezance z omako, ki mi je včeraj ostala od čuftov, za solato pa endivjo s krompirjem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>