RE: trojčki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dvojčki, trojčki, četverčki



Sporočilo


emaa -> RE: trojčki (8.12.2008 11:45:07)

Mogant upam, da gre bolje, kdo skrbi za vas (Veronika, Lili, Neva, Petra,...še nekaj je teh zlatih sester)?




Janya -> RE: trojčki (8.12.2008 12:17:00)

Tudi jaz mislim na vas, v upanju da gre končno na bolje in da boste kmalu doma.




mogant -> RE: trojčki (8.12.2008 22:39:50)

Ja končno gre na bolje, pljučka so že skoraj v redu, z grlom pa še ne vemo kako je,
kirurg, ki mu je v petek vstavil traheostomo je bil kar optimističen, reku je, da je po njegovo ta zožitev grla nastala zaradi infekta in da mogoče mu niti ne bo treba s tem domov, upam, da ima prav, ampak tudi, če mu je ne bodo tako hitro odstranili nič zato, glavno da se pozdravi... ker če je bilo pa grlo že prej zožano, kot so nekateri v začetku govorili, da ima mogoče prirojeno tako grlo, potem mu bodo pa to traheostomo pustili sigurno par mesecev, je pa res, da prej nikoli ni imel težav.

Jah uglavnem moj Nik je imel tokrat res smolo, prišel je tja ker je težko dihal in namesto, da bi se to popravilo, so mu najprej grlo še dodatno ranili z bronhoskopijo, ki sploh ni bila potrebna, potem je pa še staknil dva virusa (boko virus in parainfluenco), pa dve bakterijski okužbi.
Zdravniki me hočejo sicer prepričat, da je viruse prinesu s sabo, ampak preprosto ne verjamem, prvič zato, ker sta bila Tim in Gal dva dni po tistem ko je bil Nik sprejet v bolnico že povsem zdrava... Niku se je po treh dneh stanje šele začelo slabšati, poleg tega, je dobil antibiotik šele četrti dan in ko sem tam že drugi dan vprašala zakaj ne dobiva nobenega zdravila so mi rekli, da mu nimajo za kaj dat, ker so izvidi negativni.... boko virus so potrdili po 7 dneh, parainfluenco po 10 dneh in potem naj jaz verjamem, da je tja prišel že hudo bolan???

Upam, da se bo res srečno končalo... tako, da Emamair, jaz nimam ravno dobrih izkušenj s to intenzivno, nimam namena koga obtoževati, sestre so res prijazne, jih sicer ne poznam po imenih, tudi zdravniki moram rečt, da se trudijo in prizadevajo, ampak na žalost vseh, smo imeli precejšnjo smolo, nič se ni odvijalo tako kot so pričakovali, 11 dni se mu je stanje samo slabšalo... no upam, da bo zdej te nočne more konec in da se nikoli več ne ponovi!!!




siskamiska -> RE: trojčki (8.12.2008 22:49:55)

Mogant [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  za Nika. Seveda mu bo uspelo.
Sem vesela lepih novičk pa da pride čimprej k vam domov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]




NAVT -> RE: trojčki (9.12.2008 7:16:56)

BRAVO NIK!!!!!!!!!!!! Si videla, da je res pravi borec!
Glede razlage od kod in kaj, pa kar vztrajaj pri svojem in upam, da boš tudi dosegla, da ti kdo prisluhne. Navadno je tako, da če imaš svojo (logično in verjetno) razlago, jo mimogrede preslišijo in rinejo  po svoji teoriji. Nikoli ne razumem zakaj ne jemljejo pacientov kot partnerje, ampak kot tekmece?!?
Sicer je pa najbolj pomembno, da ste tahujše dali skozi.




emaa -> RE: trojčki (9.12.2008 7:49:34)

Mogant o zdravnikih tudi jaz nimam kaj dobrega povedati, je nekaj izjem, ostalo pa tako, tako. Mi niso niti informacij dajali (razen dve svetli izjemi), ponavadi sem zvedela od sester ali pa ko sem znorela. Žalostno.
Upam, da boste čim prej doma.




dodi -> RE: trojčki (11.12.2008 11:06:58)

Čimprej se pozdravite!




zara3 -> RE: trojčki (11.12.2008 13:59:55)

Zdravo,

daj sporoči kakšne novičke....upam,da ste ok.
Ti verjamem, da je bila stiska neizmerna, tudi jaz sem imela letos podobno situacijo z Danom. Po 5ih dneh v bolnici je namesto da bi ozdravel tako zbolel, da je zdravnik na intenzivni rekel da ne ve če bo ozdravel ali bo na respiratorju. Bil je opreriraln na račun pljučnice in če ne bi bili non stop z njim v bolnici,  vprašanje kako bi se izteklo, saj zdravniki nekako sploh niso videli da se mu slabša.
Skratka, vse se je dobro končalo, Dan je hvala bogu ozdravel.
Verjamem da bo tudi pri vas enako......držim pesti
lp,z




mogant -> RE: trojčki (11.12.2008 21:47:05)

Zara smo ok, stanje se je zdej kar hitro popravlo, je še malo švoh, omotičen in odsoten na momente od vseh teh zdravil in uspaval, ampak se vidno izboljšuje iz dneva v dan, danes bi ga že lahko dali na oddelek, pa ni blo prostora... v bistvu so vsi presenečeni kako hitro se je pobral, po tistem ko so končno nekaj koristenga naredili, se mi zdi, da je to samo potrditev, da so 10 dni tavali v temi, in čakali ne vem na kaj... 
mah, taka zelo čudna izkušnja vse skupaj, mene je prejšnji teden zelo izčrpal, ne vem, če sem že kdaj preživljala tako težke dneve... pa sploh sem žalostna, ker je ubogi otrok moral tolko prestati...

hudo mi je zdej edino, ker ga moramo tam pustit samega čez noč in se mi zdi, da mi je zameru, ker me tako žalostno gleda vsakič ko pridem, prej je bil v prisilnem spanju, se vsaj ni zavedal, a zdej ta teden ko je zbujen je pa tako nesrečen, pa vsakič ko se mu približa modra ali bela halja začne kar živčno mahati z rokami, se bojim, da bo imel še dolgo traume od tega...

Ja Emamair točno to tudi mene moti, vsako stvar moram trikrat vprašat, pa še vsak zdravnik mi drugače pove, na koncu sem pa jaz čudna in ne vem še kaj, ker očitno preveč sprašujem, ne vem zgleda, da me zdravje mojega otroka ne bi smelo zanimati do potankosti, očitno nekateri zdravniki mislijo, da je za vse straše bolje da čim manj vejo, ja mogoče za nekatere, jaz pa zagotovo nisem med njimi.




emaa -> RE: trojčki (12.12.2008 11:00:49)

mogant vem kaj te muči, jaz sem to prenašala 3,5 mesecev tak odnos, pa ne ga domov pustit, pa revež se je že zavedal kaj to pomeni, ko pridem in grem, smo imeli potem probleme z uspavanjem. Me veseli, da je bolje in upam, da pride čim prej nazaj domov. 




pikceva -> RE: trojčki (12.12.2008 13:56:19)

Ojla,

Mogant, samo, da gre na boljše. Je pravi mali borec.






zara3 -> RE: trojčki (13.12.2008 6:32:15)

Hvala za novice, sem ful vesela da gre na bolje.
Še malo pa boste spet skupaj doma. Kot kaže tudi za praznike[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Pozdrav vsem!!!!!
lp,Z




Janya -> RE: trojčki (13.12.2008 7:40:41)

Tudi jaz sem vesela da gre na bolje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], bravo Nik




siskamiska -> RE: trojčki (22.12.2008 12:42:10)

Mogant kako je z Nikom?




mogant -> RE: trojčki (22.12.2008 13:43:48)

Zdravo,

Nik je še vedno v bolnici, prejšnji teden je bil že dober, za moje pojme bi lahko šel domov, a ga niso hoteli spustit s to traheostomo, še vedno ne vemo kolko časa jo bo še potreboval... no in potem je v petek staknu še RSV... sej to ni za verjet, že tretji virus odkar je tam, v petek smo bli spet čisto pobiti, a na srečo ni blo hujših zapletov, ga je prebolel z nekaj vročine in kašlja, je že skoraj dober... in zdej spet čakamo, kaj se bodo odločili ali mu še pustijo to traheostomo al ne... ne vem, do kdaj bo še v bolnici, nam se vsem že čisto meša, jutri bo že 4 tedne, kar je notri in to zaradi enega laringitisa (vse bolj kaže, da je bil zgolj laringitis), ki bi ga po mojem prebolel v parih dneh, če bi bil doma, tako pa tisoč in en zaplet...




siskamiska -> RE: trojčki (22.12.2008 19:30:31)

Mogant za celo vašo družinico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]pa še posebej za Nika [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]. Da ga le dobite kmalu domov.
Zdej je res groza ker je tolk teh viroz in obolenj, bolnice so pa še koncentracija vsega skupaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].




nežoli -> RE: trojčki (23.12.2008 19:48:16)

Včeraj zvečer sem zalutala na to temo in jo kot kriminalko prebirala do ene zjutraj. Mojemu občudovanju, trepetanju in divljenju ni bilo konca. Danes sem se prebila do konca strani.
Mogant imate tako lepe in sladke cukerčke, da bi pomoje kar dol padla, če bi vas kje srečala, zato se ne jezite na mimoidoče (ki so nekateri res netaktni, a vendar vaši mali so res nekaj posebnega, kar ne vidiš vsak dan).  Slike iz morja so prelepe. Zelo mi je žal za Omni (saj je omni?) Tako sem trepetala z vsako stranjo, kaj se dogaja z njo.Omni pogumno naprej. 
Mogant, vaš Nik je že iz tahujšega zato vam  želim lepe praznike. Tudi drugim mamicam, ki imate dva ali celo 3 naenkrat vse lepo, dobro in zdravo želim. Jaz sem jih vedno želela 4 ali 5, a sem zdaj najbolj srečna ker imam vendarle "samo" mojo trimesečno pikico.




gt -> RE: trojčki (26.12.2008 20:47:15)

Čer,

včeraj smo Nika pripeljali končno po enem mesecu domov. Luknja traheostome se mu lepo celi in tudi na moči dobiva nazaj.
Je pa kar lepo shujšal tako da je proti Timu in Galu videti pravi suhec :(

Danes se mu je že tudi nekoliko povrnil apetit in že je spet naredil prve korake, čeprav je še ful slaboten.

Konec "kriminalke" gre pa nekako takole:

RSV je povzročil ene dva dni nihanja vročine in kašelj. Sva si precej oddahnila ker se zavedava, da bi se takoj lahko vrnil nazaj na instrumente.
Kanilo bi mu mogli vzeti v torek ven pa zdravnikom zgleda ni dalo spati in so se odločili da naredijo še eno bronhoskopijo pogledajo sedaj zdravo grlo.
In kaj so najdli? NIČ! NADA! ZERO! Nobene stenoze, nobene prirojene ne vem kakšne napake, nobenega tujka!. Vse skupaj je bil le močnejši laringitis.
Moram reči da sem vesel da so naredili to zadnjo preiskavo zato da tudi midva z Mojco lažje sedaj spiva, ko veva da je vse vredu. Ampak jajc pa nimajo
da bi priznali, da so naredili napako in se odločili za napačno zdravljenje in za***** en mesec življenja mojemu otroku!

Da povzamem kaj vse je dobil posledično zaradi napačnega zdravljenja: parainfluenco, bokovirus, sekundarna bakterijska okužba, kateterska (al kako se reče) bakterijska okužba, traheostomo, RSV, bakterijska okužba , ki pride skupaj z RSV in dobil predzadnji dan še alergijo na še ne vemo kaj (ima fleke po obrazu občasno), da ne omenim, da je bil 12 dni omamljen v prisilnem spanju. Sigurno sem zdele še kaj pozabil...

Res sem razočaran in jezen nad delom zdravnikov. Še najbolj nad tem,  da sploh ne prisluhnejo staršem in da melejo svojo do konca in kljub črno na belem dokazu, tega ne priznajo, ker jim je pod častjo.

Gregor






vivema -> RE: trojčki (27.12.2008 13:08:54)

Vse dobro Niku!!!!!
Nimam komentarja na tole srhljivko, res[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




tatam -> RE: trojčki (27.12.2008 15:41:56)

Samo da se je dobro končalo za Nika!!
Kar se pa ostalega tiče,sem tudi jaz brez besed.Bi blo res bolje,da bi zanj poskrbeli doma in mu prihranili vse to,a kaj ko po toči zvoniti je prepozno...........Za vaju pa verjamem,da sta srečna,da ga imata končno doma!Spremenit tak ne moreš nič,žal!!!!!!!!!!
Tudi sama sem bla po porodu razočarana nad zdravnico,saj bi zaradi njene malomarnosti kmalu ostala brez Aneja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]Ampak sem pustla vse skup na miru,saj mi je blo glavno,da se je izteklo kot se je!




pikceva -> RE: trojčki (28.12.2008 11:25:11)

Mojca in Gregor,

Samo da se je dobro končalo. Sedaj pa v novo leto z več sreče in zdravja!

Tudi vsem ostalim vesele praznike.




Janya -> RE: trojčki (28.12.2008 17:06:17)

Me resnično veseli, da se je tale grozljivka srečno končala, bravo Nik [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Na naše zdravstvo pa..... nimam komentarja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], lahko samo hvalim boga, da nam ga še ni bilo treba okusit na lastni koži

Vsem vesele in zdrave praznike.




soni -> RE: trojčki (29.12.2008 16:37:34)

Tudi mi smo veseli, da vam gre na bolje! Bravo Nik!
Glede zdravstva pa imamo tudi mi le bolj slabo izkušnjo.

Srečno 2009!




mogant -> RE: trojčki (29.12.2008 21:54:34)

to se že na eni drugi temi napisala, pa bom kar skopirala:

ja naše zdravstvo, tokrat se je izkazalo, da sem jaz veliko boljši diagnostik kot 10 priznanih zdravnikov na kupu.... kaj naj rečem, HB, da ga imamo, rešili so že marsikatero življenje, še veliko jih bodo, ne morem rečt, da se NE trudijo, ker vem, da nihče ni nalašč škodil mojemu otroku, moram tudi povedat, da imamo od lani zelo pozitivno izkušnjo iz intenzivne v prodnišnici LJ, še predobro se zavedam, da brez njih mojih treh otrok danes ne bi bilo... a tokrat smo imeli veliko smolo, sama vidim problem v tem, da je lahko bit dober zdravnik, ko se vsak dan srečuješ z istimi boleznimi in istimi postopki zdravljenja, problem nastane, ko nekaj ni več "by the book" ... pri nas je laringitis trajal "celih" 6 dni in ne samo 2 ali 3 kot bi moral (le kje piše koliko traja laringitis?) in to je za sabo povleklo marsikaj povsem nepotrebnega... res dobri zdravniki so tisti, ki vidijo malo dlje od knjig, in taki, ki znajo prisluhnit staršem in se zavedat, da le starši najbolje poznajo svoje otroke, a na žalost je takih zdravnikov zelo malo... mene tokrat ni hotel nihče poslušat, pa se je izkazalo, da sem edina imela prav od vsega začetka!

Tako, tako je življenje, enkrat boljše, drugič slabše, enkrat srečno, drugič malo manj, važno, da smo na koncu zmagovalci mi!!!... Vsem staršem želim srečno in brezskrbno novo leto, veliko lepih trenutkov s svojimi malčki, vsem malčkom pa čimmanj bolezni in čimveč vihravih dni!!!




mogant -> RE: trojčki (29.12.2008 22:01:53)

aja navt in emamair, zdej se bom lahko spet malo poglobila v te dnk teste, prejšnji mesec me to niti najmanj ni zanimalo...
a imata že kake nove info, se je že katera opogumila in naredila kak korak naprej??




Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>