RE: trojčki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dvojčki, trojčki, četverčki



Sporočilo


mogant -> RE: trojčki (26.3.2008 23:13:36)

Omni, jaz sem že malo pozabila kako to gre: monohorijska, biomnijska[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
je že gt napisal Gal in Nik v isti posteljci s pregrado, Tim pa v svojem stanovanju....

Kako pa kaj trebuh? že raste? jaz se spomnem, da sem mi je na nuhalni že precej poznal, pa mi noben prej ni verjel, da je lahko to nosečniški trebuh, češ, da se mi bo komaj v 4m kaj poznalo.... pa kljub temu, še nisem pomislila, da bi lahko bila 2 kaj šele 3 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




pikceva -> RE: trojčki (27.3.2008 10:19:14)

Ojla,

Mi smo vzeli zaporednega, ker tako gremo skozi vsaka vrata. Vzeli pa smo ga tudi zaradi matrix lupinic, ker jih lahko daš v ležeče stanje in smo predvidevali, da bodo ta male tudi dalj časa notri ležale. In ti povem, da smo extra zadovoljni. Do sedaj so notri spale leže, čeprav mata že ena 7 kg, druga pa 8 kg. Smo bili pa skoraj vsak dan zunaj.

Drugi razlog pa je, da živimo v 5. štuku in mamo najmanjše dvigalo v NG. Z lupinami si lahko pomagam tako, da eno položim v dvigalo, drugo pa držim in tako lahko grem tudi sama ven brez tuje pomoči. Zdaj, ko jim moramo namontirat fiksne stolčke mi prav malo teži. Voziček bo doli in jst s tamalimi dol !?!Čeprav moram priznat, da skoraj nikoli nisem sama in mi vedno kdo priskoči na pomoč.

Računamo tudi na to, da lahko ne bodo hotele bit noter ena za drugo (za tisto odzadaj mislim). Če bo tako, bomo pač ta voziček prodali in nabavili navadno marelo za dvojčke. Upam pa, da za enkrat še ne bo tega problema.
Pa tudi če bo tako, mi ni žel enega eura za ta voziček (ni bil lih poceni), ker se ga izredno lahko vozi in za začetek je zelo primeren, sploh za nedonošenčke, ker morajo toliko več časa ležati.

Te moram pa potolažit, da bo pri vas kmalu bolj mirno. Ko so popustili krči, so se nam ušesa kar odpočila. Res je, da jima kdaj ponagajajo zobki, a ni niti približno tako hudo. Vsaj za enkrat, moram potrkati !!!Mi smo imeli vsakodnevno uverturo v noč z par urami kričanja. In seveda smo jih nosili gori, doli, naokoli :)

Zdaj so tamale non stop na tleh.  Začela pa sem jih navajati na tla že pri 4.-5. mesecih, da so lažje sprejele. So pa fejst protestirale, vendar smo vztrajali. Mamo po tleh  puzle, čez pa eno dekco in največ se ukvarjata s stojali iz katerih visijo dol igračke. Vsake toliko časa jih je treba tudi malo ponosit.

Ej, svaka ti čast glede dojenja. Jst sem si pumpala 3,5 meseca in imela vsak dan načrpanega cca 1,5 l mleka. Ta male pa se niso hotele  dojit. Pol sem pa dobila ene hard antibiotike in je mleko zginila. Tolk sem bla vesela, da ti ne morem povedat. Tako sem bla naveličana črpanja, ker sem mislila, da mi bo palec odpadel.

Ti, mogoče pa se kaj vidimo naokoli :)


lp




NAVT -> RE: trojčki (27.3.2008 13:08:43)

IZVIRNO SPOROČILO: pikceva

sploh za nedonošenčke,

Zdaj so tamale non stop na tleh.  Začela pa sem jih navajati na tla že pri 4.-5. mesecih, da so lažje sprejele. So pa fejst protestirale, vendar smo vztrajali. Mamo po tleh  puzle, čez pa eno dekco in največ se ukvarjata s stojali iz katerih visijo dol igračke. Vsake toliko časa jih je treba tudi malo ponosit.



A ste bili kaj v RA? A vam niso dali blazine (Airex)?




omni -> RE: trojčki (27.3.2008 15:17:43)

Ja eden je enojček, druga dva sta pa s pregrado.Danes smo ravno od UZ in so vsi prav živahni.Sedaj imam kontrolo pri gin. čez en teden, v porod. na UZ pa čez tri tedne.Trebuščka pa sploh še nimam, zaenkrat.Me včasih v čakalnici kar malo čudno gledajo kaj sploh počnem tam.Bom sporočila kaj bo čez čas, obseg bušita xxl. Lp




mogant -> RE: trojčki (27.3.2008 15:44:18)

Glede vrat in dvigala imamo mi iste probleme, smo tudi v bloku... ko prerastemo ta voziček ne vem kaj bomo, pa tudi po Lj ulicah si ne predstavljam sprehodov s ta širokim vozičkom (3 sedeži vzporedno),
sem razmišljala, da bomo morali kake marele: dvojno plus enojno skupaj sestavit v V, A, ali L, upam, da obstajajo te sestavljive variante tudi za ta večje vozičke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Moji so tudi čez dan skoz na tleh, že od vsega začetka, imamo puzle in blazino Airex.

Dojenje je bilo pa pri meni skoraj nuja, ker drugače se časovno ne bi izšlo, črpanje pa še hranjenje mislim, tako sem pa lahko najprej hkrati podojila dva in potem še tretjega, če mi je kdo pomagal kupčke podirat so bili vsi trije nahranjeni v 20 min...
mene bolj skrbi kako bo, ko bom nehala dojiti, če se to ne bo postopoma zmanjševalo bom spet pridelala mastitis za mastitisom pri taki količini mleka, ki ga imam, problem bi bil že sedaj če mi slučajno prespijo noč, se je ene dvakrat zgodilo, da so spali ceeeloo 6 ur in sem že spet skoraj zvezde vidla, 8 ur pa ne bi zdržala, bi rabla spet črpalko... ampak glede na to, kaki pridni "zaspančki" so naši tamali, se to še dolgo ne bo zgodilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image],
aja ročno črpalko sem pa jaz po 14 dnevih zamenjala za električno, ker bi meni drugače tudi zapestje pregorelo v 3 mesecih,

Če se pa v NG srečamo se bomo pa sigurno spoznali, ker nas res ni veliko dvo in trosedov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




pikceva -> RE: trojčki (27.3.2008 16:41:36)

Ojla,

Ja NAVT, hodimo v RA. Vendar nas samo prenaročajo, ker ustrezajo z razvojem. Fizioterapije sploh še nismo imeli. Kar se tiče blazine, pa pojma nimam za kaj gre. Mi smo kupili kar puzle, ki jih imamo po skoraj celi dnevni sobi in tam kobacajo. In kaj ti ta Airex pripada ali kaj?




NAVT -> RE: trojčki (27.3.2008 22:34:54)

Pikceva, seveda pripada! No, ta pripada verjetno lahko razumejo po različnih ambulantah kot želijo. Mi tudi hodimo v RA. Napoteni smo bili preventivno, ker je imela Neža pri porodu apgar 4. Ko pa sem klicala za prvi obisk, so mi rekli, naj prideta obe, ker dvojčke obravnavajo v paru. Brina in Neža se zelo lepo razvijata, predvsem pa je njun razvoj izredno hiter. Tako da se nam je P v RA čudila kaj vse sta počeli pri 6. mesecih (korigirano še ne takrat dopolnjenih). Naslednjič smo naročeni pri dobrih desetih mesecih, da bodo videli kako hodita. A kljub temu, da že na prvem pregledu ni ničesar opazila, kar bi kazalo na motnje v gibalnem razvoju, sem dobila napotnico za medicinski pripomoček (=blazina). Na fizioterapijo nismo bili nikoli napoteni. Tudi Masna je morala blazino kar malo izsiliti. Potem jo je dobila. Svetujem ti, da kar malo pognjaviš. Je zelo dobra zadeva in pride še zelo dolgo prav.




masna -> RE: trojčki (28.3.2008 7:43:01)

IZVIRNO SPOROČILO: pikceva

Ojla,

Ja NAVT, hodimo v RA. Vendar nas samo prenaročajo, ker ustrezajo z razvojem. Fizioterapije sploh še nismo imeli. Kar se tiče blazine, pa pojma nimam za kaj gre. Mi smo kupili kar puzle, ki jih imamo po skoraj celi dnevni sobi in tam kobacajo. In kaj ti ta Airex pripada ali kaj?


Pikceva, predvidevam da hodiš v Staro Goro na RA, ker si iz naših koncev.... Katerega zdravnika pa imaš?
Mi hodimo k dr. Karapandži in sem res morala kar malo izslilit to blazino. Sem malo pojokala da nam previjalna postaja pretesna za vaje in ga direkt vprašala če bi bilo možno dobit terapevtsko blazino. Lano vozim na fizioterapijo , Tiana pa ne, a mi je tudi zanj pokazal par vaj - kaj naj doma delam in puzle so se mi zdele res pretrde za to. No in sem jo dobila. Mi je pa prodajalka v Sanolaborju da tu pri nas zelo težko dajo te blazine če ne pognjaviš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].




karmyka -> RE: trojčki (28.3.2008 9:51:17)

       Masna mi tudi hodimo za našima dvema v RA in na nevrofizjoterapije pa nisem vedela da lahko kar tam rečem za blazino pa sem jo potem kupila kar v Hoferju enako ki jo imajo tam s tem da je malo manjša pa ne veliko ampak je res super.




mogant -> RE: trojčki (29.3.2008 15:37:58)

Jaz tudi mislim, da je to komu resnično pripada ta blazina Airex odvisno zgolj od pediatra v razvojni, pač eni so bolj radodarni eni manj, odvisno verjetno kateri lobi je bil pri njih močnejši (ali proizvajalci blazin ali mogoče direktor zdravstvenega doma, ki svojim zaposlenim malo soli pamet, kje lahko trošijo davkoplačevalski denar in kje ne).
Drugače pa jo je nam ponudila pediatrinja sama od sebe že ob drugem obisku v razvojni, pa zaenkrat še nismo začeli s fizioterapijo.




mogant -> RE: trojčki (29.3.2008 15:48:17)

Pikceva, si bla pa tudi ti pridna glede mleka, 1,5 l je že zelo veliko, škoda, da se tamali dve nista navadli dojit, ker je res nekaj povsem drugega dojenje ali pa to doooolgooooočasno in naporno črpanje.




pikceva -> RE: trojčki (29.3.2008 16:17:10)

Ojla,

Mogant, ja ti prava mlekarna. So se mi prav vsi čudili - že v laktariju, ker mi je začelo teči že drugi dan. Pa sem bolj suhe narave in ne lih nevem kako obdarjena :). Ma je bilo prav strah, kako bom prenehala pri taki količini, ker mi je šlo tisto črpanje pošteno na živce. Pol je pa kar izginilo v 14 dneh brez enega problema, vsaj kar se tiče prsi (sem dobila en antibiotik- poleg vsega sranja so se mi zaradi hormonov zaraslo 8 nohtov na nogi in enega so mi morali operirat ---boli ku hudič).

Mi je pa prišla zaloga v hladiniku kar prav, ker sva bla z očkom zmenjena tako, da sem spala jst z njimi čez teden, on pa čez vikend, da sem se mal naspala. Naše gospodične so jedle počasi, počasi na 3 ure kar 4 mesece :(...Groza. (So me hecali, da sem trenirala toliko let z žuranjem neprespane noči hehe)

Pa še prišparali smo kar nekaj, in kar je najbolj pomembno: tamale so mele 3,5 meseca moje mleko. Sploh si nisem mislila, da lahko z pumpo tolk časa ohranjaš mleko. Imela sem ga pa toliko, da sem si morala na 4 ure pumpat, ker če ne sem mislila, da mi jih bo razneslo. Tako, da sem morala ponoči vstajat, tudi ko nisem spala z njimi.

Se moramo pa res enkrat srečat. Izgleda,da je na našem koncu proizvodnja odlična ;).

Lp vsem





gt -> RE: trojčki (7.4.2008 8:40:32)

Zgleda da nam ne bo nič prizanešeno in da bomo cele noči pokonci še kar lep čas. Ne premaknemo se iz hrane na vsake tri ure pa čmo al nočmo..
Zgleda da so full navajeni še ritma iz porodnošnice kjer so jim od začetka dajali skoz na tri ure hrano.

Fora je da se zbudijo na tri ure pol pa sploh ne pojejo velik. Samo prva runda je včasih 4 ure pa še ta se bolj nagiba na tri zadnje dni :(

Ah ja... Mogoče bo čez kak mesec ko začnemo z gosto hrano kaj boljše al pa tut ne ...

Gregor




pikceva -> RE: trojčki (7.4.2008 9:18:19)

Ej,

Naše so tudi ful časa jedle na tri ure. Dosti dosti časa.  Zdaj se pa zbudijo enkrat ponoči, čeprav niso dosti lačne. Mislim, da je kar navada.

Mi jim damo zvečer v flaško - 240 ml dve veliki žlici Novolac kašice (žitarice ali sadje) in jih kar drži. Zaspijo kar za 6 ur skupaj. To je še najboljše do sedaj. Prej smo jim dali v flaško piškot, pa so se prej utrudle, tako, da so zaspale in niso pojedle do konca in seveda kmalu ratale lačne. Tista kašica od Novolaca je pa kar od 4. meseca dalje, tako, da lahko komot provate.

Btw: jaz ne dajem količine po navodilih, ker rata preveč kašasto in pridemo do iste pesmi kot s piškoti. Greh ni poskusit.


LP




gt -> RE: trojčki (7.4.2008 9:22:23)

Kaj je to za tebe dosti časa? Fantje imajo 6 mesecev in pol - korigirano 3 in pol.

Sej drug teden imamo pregled pri zdravniku pa bomo mal povprašal kako je z gosto hrano.
Sam upam pa da ne pridemo do istega problema kot smo z Novalac proti polivanju ki je gostejši. Imeli so namreč full krče po tistem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




pikceva -> RE: trojčki (7.4.2008 9:39:40)

Oj,

Do cca 5. mesecev, korigirano 3 (32. teden) (ne morem verjet, da sem že spustila z glave). Mi smo poiskusili prej tudi z nočno formulo od Novolaca, pa jih je zapeklo (ful trdo blato), tako, da smo takoj prekinili. Metka je imela tudi reflux (zdaj je bolje) in smo poskusili tudi proti polivanju, pa jo je ravno tako zapeklo in seveda sodijo zraven tudi krči. Naša Metka je poleg vsega tudi alergik (ne vemo še na kaj vse - mamo testiranje v čet.), pa tudi ona to kašico izredno dobro prenaša.
Je pa fejst naporno to nočno vstajanje. Si ne zamislim, kaj je z 3, saj ti že 2 pobereta kar dosti časa.

LP




gt -> RE: trojčki (7.4.2008 9:51:19)

Ne bi rada nekaj na lastno pest delala tko da se bova pogovorila glede kašic z zdravnico. Hvala.

Sej za tri ti verjetno ne vzame veliko več časa kot za dva. Cca 30min za vse tri. Sam ravno zaspiš pa moraš že spet vstat..




pikceva -> RE: trojčki (7.4.2008 10:10:06)

Ej, sam pol ste pa extra hitri. Mi smo porabili 40 min za 2. Manca ni hotela takoj nazaj zaspat.

Mi tudi nismo delali na lastno pest. Smo vprašali prej zdravnico, pa je rekla, da ne vidi kakega problema. Tamale so se zelo hitro razvijale in sedaj ima ena 8,6 kg, druga pa 7,5 kg (7 mes). Do takrat ni bilo nobenih problemov. Moramo pa vsako hrano, ki jo damo Metki provat  po tri dni, da vidimo, če pride do kake reakcije.

LP in srečno




gt -> RE: trojčki (7.4.2008 10:15:48)

Dojijo se 10min vsak. V kolikor dlje jim začne ven tečt in polivajo.
Če pijejo po flaški pa ponoči trenutno pojejo 130ml in jo tudi spijejo v 10minutah -  tko da ja.. cca 30min.
Večinoma se pa dva podojita tretji pa po flaši tko da to pride pa še ne kokoliko hitreje




pikceva -> RE: trojčki (7.4.2008 10:23:58)

Ej, dobro ste to naštimali. Svaka čast. Nimaš kaj, fantje se hočejo pocrtat pri mamici :)

Uživejte





mogant -> RE: trojčki (16.4.2008 10:59:15)

Ej pikceva, kdaj so vam postavili diagnozo refluxa?? a ste šli h kakemu specialistu? a ste imeli potem kako terapijo, oz. kaka zdravila? ker mene vsake toliko zaskrbi to pretirano polivanje pri mojih, ampak nobeden ne omenja refluxa....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
upam, da se bo nehalo sedaj ko bomo začeli z gosto hrano, traja že kar 5 mesecev, sicer se je malo umirilo, ni pa še v redu... porabimo precej več teh bomažnih pleničk za brisanje ust, kot pa "pampersk" za brisanje riti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




pikceva -> RE: trojčki (16.4.2008 11:29:08)

Ojla,

Mogant: Mi smo jo imeli v neonatalni v Šempetru in ji je naredila tudi UZ trebuščka in je rekla, da ji precej hrane hodi nazaj - po domače. Pri alergologu prejšnji teden pa so nam rekli, da se refluxa dejansko ne da dokazat, tako, da nisem pametna. Baje pa, da UZ nekaj le nekaj pokaže. Zaradi tega pa nimamo kake posebne terapije, razen to, da moramo stalno podirati kupčke. Pije še vedno Alernovo, čeprav so sedaj izključili alergijo na KM (hvala bogu) in jo počasi privajamo na navaden Novolac. Še vedno dosti poliva, čeprav ima 7,5 mesecev, ne bruha pa več v loku (tudi prej ni velikokrat). Naše jedo gosto hrano; zelenjavo, kašice, frutke, pa Metka še vedno poliva. Res pa je, da po gosti hrani precej manj. Mislim, da nimaš kaj dosti za skrbet, ker se bo počasi že uredilo. Itak, nimaš kaj dosti naredit. Če lahko dajete že dodatke, ti svetujem kašico od Novolaca (kot sem rekla, dam veliko manj kot piše). Ko je gostejše, ne poliva toliko, pa še lahko prebavljivo je. AR zelo zapira.

LP




omni -> RE: trojčki (18.4.2008 13:09:32)

Evo mene po dolgem času.Smo bili na UZ, smo zelo živahni, zaenkrat vse ok.
Moram povedati da so dobili v Rutarju voziček, pa res ni tako grozen kot se mi je zdel v katalogu.Barva je sicer rjavkaste, pa tudi to bo šlo.Trenutno mi roji po glavi samo to, da pridem z nosečnostjo čimdlje in da bo vse ok.Sem doma, počivam. Lp




gt -> RE: trojčki (18.4.2008 20:29:04)

Ojla,
sej ni tko grozen pa zelo lepo se ga da tudi okrog ovinkov peljat
Sam včasih se kdo ustraši ko se otroci 5 minut mimo peljejo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Je pa tko da je novejši model od Peg Perego tripplet daljši od starega. Naš stari gre za centimetre v prtljažnik...

Mi smo šli pa danes urin dat za pregled in tkole zgleda ko pridemo v ZD [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ukopiramo vse možne praktikantke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

[img]http://gric.siol.net/1/zd.jpg[/img]


Evo še ena slikca kako smo že veliki ;)

(.. in še vedno si podobni .. )

[img]http://gric.siol.net/1/poziranje.jpg[/img]

lp, Gregor




scubadiver -> RE: trojčki (19.4.2008 8:21:25)

Joj Gregor kako so luškani tile vaš frajerčki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Pridite enkrat na obisk pa jih bo Lana naučila kako se spi celo noč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Spi že en mesec brez nočnega zbujanja - od 8h zvečer do 7h zjutraj. Skrivnost spanja sicer skrivava, ampak vajinim trem šktratkom bova pa izdali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>