Medvedka -> Prevelika glavica (25.11.2004 20:51:03)
|
Lep pozdrav vsem! Včeraj sem bila na pregledu, pa je rekla ginekologinja, da ima pikica večjo glavico kot naj bi jo imela za to starost (32 tednov). Že pri 29-ih tednih je obseg glavice prehiteval za 2 tedna (za 31 tednov starosti), čeprav je bil sam premer glavice povsem povprečen za 29 tednov. Včeraj (32 tednov) pa je bil tudi premer glavice na zgornji meji za 32 tednov (sicer tudi obseg trebuščka enako), tako da je bil sam obseg najbrž še večji kot prejšnjič, vendar ker ni v materinski knjižici nobene krivulje večanja obsega glavice glede na starost, ne vem, koliko v resnici odstopa, ginekologinja pa ni nič povedala. Zdravnica je ful gledala glavico in rekla, da sicer ne vidi kakšnih strukturnih sprememb glavice (meni se sliši to ful grozno!), vendar pa je rekla, da naj pridem spet na ultrazvok že kar čez 10 dni (sicer imam kontrole na 3 tedne). Ful me skrbi, kaj vse je lahko narobe in seveda me bo skrbelo do poroda, a bo s pikico vse v redu, ko pride na svet ali ne... Zanima me, ali ima katera podobne izkušnje in kako se je vse skupaj končalo... Aja, pa še tole, do 29.tedna so se vse mere vedno povsem ujemale s starostjo pikice. Najlepša hvala za vaše odgovore... Lepo se imejte!
|
|
|
|