RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?



Sporočilo


suzana1 -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (3.3.2008 0:14:38)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]ha ha




suzana1 -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (3.3.2008 0:17:14)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]jaz pa še zdaj ne vem




lea23 -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (3.3.2008 17:42:46)

suzana, kaj vas zanima? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Alca -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (5.3.2008 18:54:08)

LEA 23
Čisto pravilno si napisala, velik bolj luštn je kupovat po porodu.  Jst pri prvem otroku sem tudi nakupovala 100X preveč, zdej vem, da tega ne bom delala.




birdy -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (5.3.2008 19:24:16)

IZVIRNO SPOROČILO: lea23

problem pri oblačilih je samo to, da se nekatere mamice ( ki še pričakujete prvega otroka ) ne zavedate, da ko dobiš dojenčka to ne pomeni da boš prve 3 mesece samo doma zaprt v stanovanju. ok pač res je da prvi teden ne greš nikamor ker ti je to fizično prenaporno zaradi samega poroda, potem pa je zelo zelo zelo težko izvedljivo da boš kr skos doma. jst sem že prvi teden šla za eno uro v mullerja po plenice ker mi jih je zmanjkalo. otroka pa itak potem ko je star ene 3 tedne daš v lupinico in vzameš sabo. sej ne greš lih v velik šoping center za eno uro po veliko zalogo hrane, skočiš v baby center ( kjer itak ni gužve ) in nakupiš. na začetku prve dni pa otroka ti medtem lahko čuva mož ali pa pokličeš priajteljico, mamo, taščo za tisto eno uro ko greš nakupit stvari.
prvič vse mamice delajo doma nevemkakšne zaloge oblačil, igrač, kozmetike. kot da bodo trgovine propadle istega dne ko boste ve rodile.
in verjemite meni, nakupovat oblačilca je veliko bolj strastno po porodu, kot pa vnaprej. ker potem ko si v trgovini in gledaš tiste velike izbire barv in vzorčkov, si že avtomatsko točno v glavi predstavljaš otročka v njih.



Pod tole se pa podpišem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Sploh pod tisto, ki je z odebeljeno napisano[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Glede seznama, hja, vsaka ma svoje mnenje, tud men se zdi kej kr mal pretiran (npr.: 16 majčk) sam vsaka mamica dela po svoje.
Moje izkušnje so take, da teh mako in tetra majčk sploh nisem rabila, namesto tegasem mela bodije na preklop, so še tanajbolj. Pravzaprav so mi uni bodiji ki jih vlečeš čez glavo prov orng trapasti.
Sicer pa kupte čim manj od cunj, ker vam bojo ljudje ful tega nosil. Jst sem mela ful mal (sem kupla mogoče 10bodijev do številke 68, pa ene 5 pajackov doiste velikosti) pa mam zdej čist polne omare. Pa sm tud jst rekla naj mi ne nosjo cunj.




Noni -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (27.3.2008 13:05:30)

Eno vrašanje: Moj dragi se je zadnjič sprehjal po H&Mu in se ni mogel upreti, da ne bi nekaj kupil za najinega še nerojenega sinčka. Me pa zanima, ker je kupil nekaj št. 44 oz. 0-1 mesec, če je to res za nedonošenčke ali imajo v H&Mu drugačne številke.
Za odgovor že v naprej hvala!




lea23 -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (28.3.2008 10:08:19)

št. 44 je še za nedonošenčke premajhna. za nedonošenčka začnite s št. 50, in potem 56 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




*BellaLuna* -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (1.4.2008 18:41:38)

Noni jaz sem tudi po pomoti v H&M kupila en body številko 44, pa jo moj sinko še danes nosi, čeprav verjetno zadnjič. Mogoče za občutek: ob rojstvu je meril 53 cm, v petek pa bo star 3 tedne.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.4.2008 22:24:30)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ms3 -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (9.4.2008 19:54:18)

rodila bom v začetku maj in imam pripravljeno tole kar se tiče oblačil:

seznam so nam dali NA ŠOLI ZA STARŠE V LJUBLJANSKI PORODNIŠNICI.
 
OBLAČILA

10 (bolje še kakšno več-do 16) bombažnih majčk št. 62  ali bodi-je na preklop, ker dojenčka ne smeš oblačiti čez glavo dokler je sam dobro ne drži (vsaj prvi mesec)
5 žabic ali pajackov št. 62
2 bombažni kapici (za dojenčke) – št. 56 in št. 62
1-2 kompleta (jopa, hlače, kapica) št. 62
2 copatki oz. nogavičke
 
izbrla sem bol bombažne stvari, razen 2 kompleta hlačke+jopica imam iz pliša. imam samo 2 bodija kratki rokav, če bo potrebno bom pozneje še kupila, ker mora biti otrok itak zaščiten pre soncem. jaz sem že ta prvo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] rodilma maja in je bila poleti lepo v eni majčki, brez hlačk in v senci. nisem imela nobenih kratkih hlač in takih (po mojem mnenju) nepotrebnih stvari.
 
vse ostale potrebščine za nego ipd. so enake za vse letne časa. mal pobrskaj nazaj po tej temi.






    Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.4.2008 12:32:45)

    [Vsebina sporočila je bila izbrisana]




    Maja T. -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (10.4.2008 13:02:32)

    super, punce hvala za sezname [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], sem si jih kopirala, bom pa iz vsega naredila svojega, po občutku...

    jupi, gremo v šoping [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




    jakoLUlana -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (12.4.2008 16:23:56)

    A LAHKO ENA NAPISE SEZNAM ZA POLETNO/JESENSKEGA OTROKA - SEPTEMBER
    PA KAKO JE BIL OTROK OBLECEN septembra ZA IZ PORODNISNICE, najlepsa hvala ze vnaprej.




    BAMBINA_ -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (13.4.2008 9:59:31)

    Jaz nekaj zelo pogrešam pri teh seznamih. Kaj je najpomembnejše, ko imaš enkrat otročka? Oblačilca? Voziček? Posteljica? Šampon?... Vse to je popolnoma neprimerljivo z otrokovim zdravjem oz. celo življenjem. Jaz vam zelo, zelo toplo priporočam, da kupite Angel Care. Bom poskusila čisto na kratko povedati našo izkušnjo.

    Pri njegovih sedmih tednih nas je ponoči prebudil alarm. Otroka sem stresla, da je normalno zadihal, ko sva šla s partnerjem nazaj spat, pa se je ponovno oglasil alarm. Takrat sem otročka vzela k sebi, ga zdramila in podojila. Kmalu za tem, se mi je začel na rokah dobesedno izgubljati, kar spal bi. Kljub tem, da sem ga klicala, ga stresala, ga nesla ven na hladno, ga je kar zmanjkovalo. Sredi noči, v sami pižami smo šibali k zdravniku, nato smo bili urgentno prepeljani na PeK v Lj. Tam so ga dali na monitor in ugotovili, da naredi 2 - 6 vdihov na minuto (v povprečju bi jih moral 30). Takoj so mu dali zdravilo, ki spodbuja dihanje. Le-tega je moral do šestega meseca jemati 3x dnevno. Danes je star 11 mesecev in je kot živo srebro. Ves čas šiba sem in tja. Če tiste noči ne bi imela Angel Cara, si ne upam pomisliti, kako bi se vse skupaj končalo.
    Zato vam toplo polagam na srce, naj vam ne bo škoda 90 € za to neprecenljivo napravico, ki rešuje življenja!!!




    valč -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (21.5.2008 7:15:14)

    imam eno vprašanje. Sicer ne vem, če sem na pravi temi, če nisem brez zamere[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Pričakujem prvega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] tako da nimam nobenih izkušenj z vozički. Skratka zanima me, če kupim zimsko vrečo in voziček, ki se da skoraj do konca polešt ali še vedno potrebujem tudi košaro za prenašanje ali mu bo v zimski vreči dovolj toplo?




    Vali 81 -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (21.5.2008 8:48:13)

    jaz sem kuoila unga z košaro pa ne zaradi toplote ampak zaradi udobja, saj če mu bo mraz ali ga malo bolje oblečeš ali pa daš eno dekico čez




    *ajetam* -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (25.5.2008 19:07:12)

    nekaj me zanima. ko piše da rabimo žabice. so to prav take žabe kot jih imamo mi ali je to mišljeno za tiste hlačke ki so s stopali ??




    anarabarbara -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (26.5.2008 16:10:22)

    Po moje so to hlačke s stopali.




    Anonimen -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (3.6.2008 17:26:39)

    Po izkušnjah sodeč objavljam seznam, ki se mi zdi zelo realen. Cotke raje dokupujte sproti, poleg tega pa ne pozabite, da nekaj prinesejo tudi sorodniki.

    -Oblačila (5-10 x mako majčka ali bodi na preklop, 2 x kapica, 5 x povijalna plenička, 4 x žabice-hlačke s stopali, 2 x copatki, 2 x pajac, 20 x tetra plenica, 3 x odeja in rjuha, prešita odeja-kovterček, prevleka za kovterček, obroba za posteljico, nepromočljiva prevleka za jogi),
    -Kozmetika (Bepanthen, navadno otroško milo, hladilno mazilo-zelo dobro je lekarniško, vata, vatirane palčke, 70% alkohol ali fiziološko raztopino, krpice za umivanje ali umivalne vrečke, škarjice za nohte, zloženci - gaze 5x5 cm, termometer, glavnik oz. krtača (priporočajo od CHICCO-ta, je res boljši), paket plenic 2-5 kg ali 3-6kg -najcenejše so Mullerjeve,  Drogerie Markt, Leclerc), olivno olje iz lekarne, vodni termometer, aspirator za nos, 2 veliki brisači – otroški, posodica za vodo, vlažilne otroške robčke za rito priporočajo šele po enem mesecu
    -Oprema (voziček, avtosedež, kopalna kad, koš, previjalna miza, otroška postelja, jogi, steklenička, duda in adaptirano mleko)
     





    alisha_2008 -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (5.7.2008 13:40:46)

    preveč vsega kar ste tukaj napisali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
    pol stvari ki je tukaj napisano ne uporabljam, oziroma se ne potrebuje




    AnciM -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (6.7.2008 9:31:18)

    Alisha, kaj pa ti dejansko uporabljaš? Sama sem tud tele sezname zelo skrčila in me zanima če ga nisem preveč.




    KatjaKristian -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (13.7.2008 7:28:00)

    Mogoče ni ravno za to temo, a vseeno..
    Kje ste kupile posteljico in voziček.
    Sama gledam P3 TRI-FIX Modularni sistem
    http://www.mami.si/si/p3-tri-fix-modularni-sistem-bubbles-green-i7078.shtml

    Razmišljala sva o posteljci v Rutarju.






    *Najchy* -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (13.7.2008 14:01:47)

    Ojla. v Italiji je ta voziček 530 eu. Če poznaš katerega ki živi v italiji, ga lahko uzameš tudi na obroke 10x 53 eu.




    MATEJKA_ -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (14.7.2008 10:02:13)

    no, ja, če pa ga naročiš pri mami.si, pa 539,10 € - vsakega 10. v mesecu imajo namreč 10% popust namesto 5%... se splača, tak sem ga jaz naročla...
    ali pa ga naročiš pri soncek.si, kjer stane 599 €-5%, zraven pa dobiš še 30 € darilni bon, ki ga moraš izkoristiti v roku 60 dni... kak pač komu bolj paše...




    *Najchy* -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (14.7.2008 10:54:08)

    ja, to je tud res. jaz sm sam omenla, k smo se en dan z mamo u ital. gledat za vozičke, pa sm se odločla za ta model, pol mi je pa povedla prodajalka še za to opcijo na obroke, ker nevem če se pri nas tud da kje vzet voziček na obroke.




    Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>