PP Pramette (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema



Sporočilo


PIAF -> PP Pramette (9.9.2007 22:56:01)

Kolegica mi je posodila  voziček PegPerego Pramette. Ta voziček bi naj bil od rojstva naprej. In ko tamalo dam noter, se mi zdi, da ima glo nižje od nog. Podložila sem z ovčko, pa še vedno je tisti del, kjer ima glavo tako mehek in "vgrezljiv" (ne vem, kako se naj drugače izrazim, da bi razumeli), pri nogicah pa bolj fiksen.
Otrok bi naj bil v vodoravnem položaju, tukaj pa ni?![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Ali ima katera ta voz in mi lahko kaj svetuje?




Mlada mamica -> RE: PP Pramette (9.9.2007 23:04:46)

Enak problem sem imela jaz!Te razumem,kaj želiš povedat!Jaz sem si vedno podložla pojšterček,da je imela telo v ravnem položaju,ker drugače ji je glavica vedno padala dol!Drugače pa sem ga sedaj dala sestri(vozek) in ga je njen fant nekak drugače sfiksiral(je bolj trdi del),tako da mora bit nekje neka "caka",da se to blago oprime ohišja vozeka!




taška30 -> RE: PP Pramette (9.9.2007 23:21:38)

Jaz mislim, da ni neke 'cake'.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Tko pač je pri Pramette, če je otrok široko povit pride še bolj do izraza.

Pri taprvi hčerki mi je šlo to tud ful na živce, sem noter po celi dolžini podložila 2x prepognen otroški kovterček, pa par pleničk pod glavo.
Sedaj pri tadrugi hčerki se pa kar hitro 'obrnila' voziček, se pravi da otrok gleda stran od tebe, strehico pa prestaviš na drugo stran (k sebi). Sicer še vedno v glavnem leži, no, sedaj pri 4 mesecih ji včasih dam že eno stopničko naklona, pa je veliko bolje zdaj v to smer. Je mal hecno videt pri tako malem dojenčku, da gleda stran od tebe, ampak dosti lepše leži noter. Pa še ven lahko gleda.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Enolla -> RE: PP Pramette (10.9.2007 8:55:35)

Podloži z prepognjenimi brisačami spodaj pod tekstilom, da zdravnaš in potem normalno postelji po vrhu.




DANVARI -> RE: PP Pramette (10.9.2007 10:22:34)

pa ima voziček gor tisti obroč, ki prepreči da gre otrok ven iz vozička ko je v sedečem položaju(tisti za katerega se lahko drži ko sedi)? Ker mene je tud motilo to da je imala glavico malo nižje (tudi zaradi širokega povijanja) no potem sem šla pa mal navodila gledat, pa montirat in sem ugotovila, da seveda nisem dala tistega obroča gor, ker nisem še vozička v sedeči pozi rabila.
Ko daš gor  tisti obroč (ne vem kako naj mu drugače rečem - sigurno ga imaš med "viška" stvarmi, ki si jih dobila zraven [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] - na sredini je gumast na koncih pa plastičen) in obrneš voziček, da otrok gleda proti tebi, potem tisti del dna, ki je pri glavi zapneš okoli obroča in je potem lepo ravno.




taška30 -> RE: PP Pramette (10.9.2007 11:14:28)

IZVIRNO SPOROČILO: DANVARI

potem tisti del dna, ki je pri glavi zapneš okoli obroča in je potem lepo ravno.


Dej ti tole še enkrat, pa bolj počasi razloži.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ne štekam namreč, pa bi rada. Torej kam je obrnjen otrok, kam strehica, kaj se zapne za kaj.

Pri nas je zdaj tako, da je otrok obrnen stran od mene, strehica pri meni, tako da jaz praktično ne vidim otroka čez strehico. In zdaj če bi pripela tisti obroč, ne vem kaj bi se spremenilo, pač bi imela nad nogicami obroč.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Če pa otroka obrnem k sebi, bi ji pa ta obroč prišel zadaj za glavo al kako? Moram probat.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




DANVARI -> RE: PP Pramette (10.9.2007 11:46:48)

Če gledava zdej, da je otrok proti tebi obrnjen, torej ga vidiš ko ga voziš.
Takole:
[img]http://www.pegperego.com/pegcatalogue/juvenile/img/img_pliko_pramette_verde_07.jpg[/img]
Tist obroč ima potem pri glavi in dno zapneš okoli obroča tako da tisto blago na dnu pride višje, kot če ga zapneš samo na dno.






taška30 -> RE: PP Pramette (10.9.2007 11:57:49)

Aha, hvala, zdej razumem. Zanimivo, da tud pomislila nisem, da tisti obroč pride v poštev kaj prej kot potem, ko daš otroka sedet (športni del). Samo zdaj je pri meni že prepozno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], se je tamala že navadla bit obrnjena stran in gledat ven z eno stopničko naklona.
Piaf, ti pa naredi tako. Po moje res deluje. Očitno tisti obroč malo dvigne ležišče pri glavi.




PIAF -> RE: PP Pramette (11.9.2007 10:43:00)

DANVARI in Taška30, bom poskusila, čeprav kolikor se spomnim, je obroč že nameščen. Sem  bloku, vozek v avtu in moram sprobat malo kako deluje to in ono, ker sem čisto nerodan še pri njem, kolegica pa nima časa, da mi ga malo prezentira...
Odkrito povedano - sem imela boljši feeling za ta voziček, pa me je to malo razočaralo. Pa mala se itak noče notri vozit (stara je 3 tedne)

Poleg tega sem še dobila zraven to prevleko kao za nogice - kaj ta prevleka se da gor na voziček, ko je otrok obrnjen proti tebi (tako kot kaže zgornja slika) in potem ko je vstran od tebe in že sedi? Gre to za isto prevleko ali sta dve različni?
Kajti jaz te prevleke ne znam zdaj gor namontirat na vozek, ker je zadrga predolga, na vozičku pri nogicah pa je krajša?![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Čisto štorasta sem no![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




DANVARI -> RE: PP Pramette (12.9.2007 10:44:26)

zdej ne vem kako je pri tanovem modelu (jaz imam 2006) ampak je ena prevleka za oba položaja vozička in preverjeno paše v obe smeri.
Ne vem, mogoče daješ na napačno zadrgo (ker jih je kar nekaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])




taška30 -> RE: PP Pramette (13.9.2007 10:29:24)

Jaz imam zgleda starejši model[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] , sploh ni zadrge, ampak 2 gumba. Je pa za v obe smeri.




Stran: [1]