Nova nagradna igra Razvajamo nosečnice! (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Nagradne igre portala RingaRaja



Sporočilo


Wahoo RR -> Nova nagradna igra Razvajamo nosečnice! (17.9.2007 14:01:41)

Nagradna igra: razvajamo nosečnice     
 
 
 
Uživaš v sladkem pričakovanju? Opazuješ, kako trebušček raste?  Razmišljaš o tem, kakšen bo videti tvoj sonček?
Zaupaj nam, kako se počutiš, kako doživljaš spremembe na sebi. Koliko si se zredila? Ti je všeč tvoj nov videz? Kako se spopadaš s strijami? Kaj o rastočem trebuščku in pridobljenih koligaramih meni partner?
 

 
Izpovedi treh mamic bodo nagrajene s paketom negovalnih izdelkov Eucerin
Pišite!
 

 
 
 
V laboratorijih Eucerin so za posebne zahteve nege občutljive kože v mrzlih dneh ali za razvajanje po sproščujoči kopeli razvili novo bogato olje za nego telesa, ki vsebuje 100 % naravna olja: mandljevo, jojobino in sončnično olje.  Novo Eucerin® negovalno olje za telo je še posebej učinkovito v boju proti nosečniškim strijam, saj izboljša prožnost kože. Zlahka se razmaže in se hitro vpije. Je dermatološko in ginekološko preizkušeno; na voljo izključno v lekarnah.
 
Vabljeni k sodelovanju!
 
 




< Sporočilo je popravil Wahoo RR -- 17.9.2007 14:30:26 >



_____________________________

Vas zanima oglaševanje na Ringaraji ? Pišite na mail za dodatne informacije.

Nova nagradna igra Razvajamo nosečnice

Lp,
Wahoo RR






mozart -> RE: Nova nagradna igra Razvajamo nosečnice! (19.9.2007 9:26:33)

Moji občutki v nosečnosti
 
 
Mnogim od nas se je zgodilo, da je bil točno določen dan v mesecu kar nekaj časa zelo žalosten dan. Vsa tista pričakovanja, želje, sanjarjenja so se razblinila v trenutku. In glej ga zlomka, zgodilo se je, da je bil mesec naokoli, čakanje, priprave, ah, saj pride, pa jo kar ni, pa ni, pa ni.  Pa se le odločim in grem kupit nosečniški test. In pokaže magični +. Ah, najbrž sem narobe naredila test. Saj prej je vedno pokazal minus. Rabim 14 dni, da se prepričam, da je res, da bo tudi jaz postala mami. Ko osvojim to fazo pa se prične opazovanje trebuščka. V trenutku imam občutek, da nobene hlače niso več prave in seveda, da je moj trebušček ogrommmeeennn. Prijatelji mi razberejo z obraza, da se z menoj nekaj dogaja, baje žarim. Verjamem. Res je lep občutek, da ti pod srčkom raste novo bitje. Sad najine ljubezni. Jupi. Kilogrami, hja, kar pridno rastejo, ampak to sploh ni tak problem, rastejo zato, ker raste tudi moj dojenček. Ja, pravijo da je vsak izgovor dober. Kilogrami me še niti ne motijo tako, kot strije. Moja koža nekako ne zna biti bitke z njimi. Prevladujejo. Tolažim se, da je to davek svega lepega, ki me čaka. Sem se pa odločila, da bom koži privoščila najboljše. Kupila ji bom eucerin olje. Že občutek ugajanja, razvajanja je lep, če pa še preprečim nastanek novih strij bo pa še toliko lepše.  In moj mož? On je navdušen že nad samo mislijo, da bo oče. Vsakega kg se veseli, veseli se rasti trebušča, najbolj pa je navdušen nad….., rajši ne bom napisala. Moški pač.
 
Podpisala se bom z vzdevkom, ker novica še ni javna, čakam pregled. Potem pa verjemite, da bom z veseljem vsem povedala.
 
 
Lep pozdrav,
 
                             Mozart




Tajduška -> RE: Nova nagradna igra Razvajamo nosečnice! (19.9.2007 10:48:21)

Najlepši trenutki....

Dan, ko je služba narekovala še večerne obveznosti. Prireditev, ki sem se je vsako leto z veseljem udeležila. Tudi ta dan.
Po službi hitro domov, nekaj malega pojest in urediti. Kosim, ki je bil tako ozek, da je razkazoval mojo vitko postavo je bil nekam čudno tesen. A nič zato, bo toliko bolj seksi sem si rekla:-)
Hitro odhitim od doma, da ne zamudim prireditve. Predstava, Alya, napoved nominirancev itd. Sedim in spremljam. Kolki me tako strašno bolijo, vrti se mi.
Uradni del se konča, sledi pogostitev. Stojim z gosti in sodelavci, do hrane mi ni. Vsi me sprašujejo kaj mi je.
Najbrž se me loteva gripa sem rekla. Naenkrat me noge niso več držale. Pokličem fanta, naj pride po mene. To res ni bilo v moji navadi. Zapustiti prireditev? To pač ne!
A tokrat sem morala, ker sem se preveč slabo počutila.
Naslednji dan pogledam na koledar. Ja, saj ni čudno da se tako grozno počutim če pa bi morala dobiti menstruacijo.
A nekaj mi pravi, da naj vseeno naredim test. Seveda, takoj na poti iz službe kupim test, normalno, dve črtici. Jupiiiiii, dojenčka dobimo. In to prav jaz, ko sem rekla, da se ne bom poročila noseča!!! Prav jaz!!!
veselje nepopisno, takoj še enkrat v lekarno! Pravim na linici: 3 teste za nosečnost bi prosila.
Gospa me pogleda in pravi: saj bodo vsi enkao pokazali, eden vam bo dovolj!
Pa se nisem dala prepričati, opravim vse tri hkrati!

VSI POZITIVNI!!!!

Kličem moža naj pohiti iz službe,...pa ga ko nalašč ni in ni bilo!

Pride šele zvečer. Na mizo postrežem večerjo in dva kozarca za vino. Odprem sladek refošk, ko vpraša: a kaj praznujemo?

Pravim: ja, danes je 2 leti odkar sem dobila službo in danes je dan, ko te seznanjam, da boš ati!

Počasi nosi v usta vilico s krompirjem, me pogleda in reča: ja seveda.
Je naprej.

Ga gledam in pravim: resno mislim!

Odloži pribor in reče: kaj si rekla? da bom ati??????? kdaj? a že zdaj?

Takrat ugotovim, da me je verjetno prej preslišal kaj sem sploh rekla:-)

Bil je tako srečen in presenečen, da ni vedel kaj bi. Solzne oči, nasmeh na ustnicah sta razkrivala da je srečen!

Meni so tekle solze, hkrati pa me je preveval smeh. Tako nežno, tako lepo in tako sladko sem se počutila.

Bilo je torej neizogibno, da bom na svoji poroki noseča. Čez mesec dni sva se namreč poročila.

Minevali so dnevi, tedni in meseci.....obdobje v življenju, ki je bilo najlepše doslej. Tako razcveteno sem se počutila, tako ponosno sem razkazovala svoj trebušček, tako ponosna sem bila nase, da bom mamica.

Mož pravi, da sem bila popolnoma drug človek, da me tako dobre volje prej ni poznal.

In tako se nama je rodila prekrasna deklica, ki nama lepša dan za dnem, ki je najina prava sreča, ki je najin zaklad.

Pravkar bo dopolnila 2 leti!

Midva pa upava, da bova v kratkem pristala spet na začetku te zgodbe, ko bom spet letela v lekarno in od sreče rekla: prosim, dajte mi 3 teste za nosečnost!

In bom že drugič najsrečnejši človek na svetu......

Mamica Tajde




bina30 -> RE: Nova nagradna igra Razvajamo nosečnice! (19.9.2007 12:04:39)

Moji občutki....

...so fantastični. Še nikoli se nisem tako veselila tako velike spremembe. Sprememb me je vedno bilo strah. Sedaj pa se z velikim veseljem pripravljam na prihod našega malega fantka, ki se bo rodil decembra.

Stara sem 27 let in letos je zame najlepše in najsrečnejše leto. Pravzaprav imam srečo že vse življenje (izjema so nagradne igre). Poučujem tuje jezike v šoli in sem do konca lanskega šolskega leta bila zaposlena za določen čas. Ko sem izvedela, da sem noseča, sem se jezila kako in kaj bo sedaj s službo, Nadrejena me je nekega dne poklicala v svojo pisarno in mi povedala,da je z mano več kot zadovoljna in da mi ponuja službo za nedoločen čas. Hja, pa sem morala povedat, da sem noseča, ampak to ni spremenilo dejstva. Dobila sem redno službo. Sreča....

Ker si je moj partner skoraj bolj kot jaz želel otroka, sem mu hotela pripraviti presenečenje in mu povedati novico na en poseben dan. To je bil rojstni dan njegovega zelo bolnega očeta, ki smo ga preživeli v družinskem krogu ob dobrem kosilu. Ko sva prišla domov, sva bila oba vesela, da se je oče kar dobro držal. No, izkoristila sem priliko in mojemu dragemu podarila lepo zavito škatlico. Nič mu ni bilo jasno. Najprej je zagledal listek z napisom: ČESTITAM. Seveda je debelo gledal kaj zdaj to pomeni. Na drugi strani pa je pisalo: DECEMBRA BOŠ POSTAL ATI! V škatlici pa so bile mini nogavičke, kapica in slinček. Padla sva si v objem in pol ure jokala, med drugim tudi zato, ker sva vedela, da njegov oče ne bo dočakal decembra in z njim svojega vnučka.
Oče je umrl mesec za tem.

Sedaj pa se oba veseliva decembra, opazujeva moj trebušček, ki je že lepo okrogel, se pogovarjava s fantkom in izbirava ime zanj.

Celih 29 tednov sem se odlično počutila, polna sem energije, zredila sem se za 6 kilogramov, ki pa se nikjer ne poznajo, še vedno sem suha, ne duha ne sluha o strijah, uživam, rada se lepo uredim in sem dobre volje. Sreča.....

Sreča.......





mami28 -> RE: Nova nagradna igra Razvajamo nosečnice! (19.9.2007 13:07:58)

Pismo mojemu sončku!
Najdrežjemu bitjecu, ki raste pod mojim srcem.
Danes si star že 18 tednov in mogoče že kakšen dan več. Po podatkih na internetni strani ringaraja.net, si že pravi velikan in si velik 20,5 cm, tehtaš pa do 200 gramov. To se pozna tudi meni, pridobila sem dober kilogram na teži in tudi trebušček se je lepo izbočil. Spominjam se, kako sva s tvojim očetom začela načrtovati tvoj prihod. »Ko diplomiraš, pa lahko pozabiva na Yarino«, so bile njegove besede, ki so me razveselile in pričarale čudovite sanje o prihodnosti.  Dan zagovora diplome ni bil poseben samo zaradi zaključka mojega šolanja, ampak me je spremljala tudi misel na to, da že nekaj dni z očijem veva, da pod mojim srcem raste čudovito bitjece. Nikoli ne bom pozabila prvega obiska pri ginekologu, ko sem te zagledala na zaslonu in slišala tvoj utrip srca. Solze sreče so mi nenadzorovano polzele po licu. Veselo novico sva z očijem najprej naznanila mojim staršem in bratu. To je bil poseben večer. »Konec februarja bomo dobili novega člana« so bile moje besede, ki so kar onemele poslušalce. Tvoja babica je bila nadvse vesela in je naju z očijem takoj objela in izrekla čestitke, dedek je prinesel steklenico šampanjca, kajti na takšno  novico je potrebno nazdraviti. Tvoj stric pa se je prešerno smehljal in komaj dojemal, kaj se v resnici dogaja. Pri zdravici je dedek naznanil: »To bo svetlolasa lepotica!«,  vendar je stric takoj pripomnil:«Pob bo!«. In vsi smo z nasmehom izpili šampanjec na tvoje zdravje. Tako dnevi hitijo najprej in vsak dan prodobivaš na teži in razvoju. Tudi jaz se spreminjam  s teboj in opazujem, kako se obnaša moje telo na nosečnost. Hormoni mi delajo s polno paro, prva dva meseca mi je bilo slabo skoraj vsak dan in sem s težavo spravila hrano vase. Tudi težave s prebavo in z zgago so se pojavile. Vendar misel, da že sedaj skrbim tudi zate, mi daje veselje in voljo, da pazim tako pri zdravi prehrani kot pri gibanju. Očka me razvaja in se s teboj vsak dan lepo pogovarja. Pravi, da moraš biti tako lep kot jaz in tako priden kot on. Oba z očkom pa že nestrpno čakava, ko te bova lahko držala v rokah in zate skrbela.

  
                                                                                                                     Tvoja mami




Srčekgirll -> RE: Nova nagradna igra Razvajamo nosečnice! (21.9.2007 11:52:06)

Moji občutki:
Spomnim se ko sva se odločila, da bova imela otroka.
Najprej je bilo decembra, ko nalašč ni pazil, še sam ne ve zakaj. Vendar bilo ni nič.
Resno sva se začela pogovarjati o otroku (tebi moje bitjece, ki rasteš pod mojim srčkom). Od januarja 2007 sva se odločila, da resnično začneva delati na tem. Vendar ni bilo spet nič in tako je bilo vsak mesec, vedno prihod[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Seveda pa nisem vedela, da moram gledati tudi kdaj imam O. Hitro sem se povezala na internet in našla stran, ringaraja.net. Malo sm prebirala forume in nato sm se odločila, da se tudi sama prijavim. Izvedela sm veliko novega kar sem bila prej velik nevednež. Skupaj smo upali da ne bo prišla M tisti mesec, vedno nove [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], le mene ni bilo med njimi. Zakaj, sm se spraševala.? Mogoče nama uspe na morju, spet nič. Nato sm si rekla:" Dost mi je tega razmišljanja, bo ali ne bo." Odmislila sm vse. Žurala na veliko, popila kar sm dobila pod roke, saj prej sm pazila kaj pijem, kolk popijem, kolk jih pokadim, uživala v sexu 100/h....
Sprostila sm se tako, da sploh nism razmišljala več o otroku ampak samo kako bom žurala.
Avgusta bi mogla dobit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] okrog 19.8.07, vendar je ni bilo. Spet se mi prestavlja saj je prejšnji mesec tudi se mi za 3 dni. Ne bom kupovala testerjev saj sm že preveč zapravla zanje. Tokrat je bilo drugače. Pekla me je zgaga 14 dni prej preden bi mogla dobit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], prsa so me bolela tko kot pred M, bradavice tudi, pa me nikol niso prej tako. S sodelvki sm rekla, da mi zaostaj, ona mi priporoča, da naj naredim test. povedala sm ji koliko sm že zmetala dnarja za te teste. Se prav dobro spomnim kako je bilo in kdaj je bilo. Bila je zadnja nočna, ko sve se o tem menile. Moj ni vedel, da mi zaostaja.
Zjutraj sva prišla iz službe, šla sm spat. Ko sm vstala sm v sobi našla en pokrovček in se kar vanj polulala (kopalnica je bila zasedena), pomočila test CB, ga položila na ravno podlago in šla. Ko sm prišla nazaj v sobo in pogledala test, nism mogla verjet kaj vidim,[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]. Roke so se mi začele trest, šlo mi je na jok od sreče. Test sm hitro poslikala, za dokaz, ter šibala do mojga. Ko sm pršla do njega in ga pogledala z žarečimi očmi, me je vprašal:" Kaj je?" Rekla sm, da mu moram nekaj povedati. Moj me šeenkrat pogleda in vpraša:" Si noseča?" "Ja", mu odgovorim. "Se mi je zdelo, kr sm videl kako ti je spodnja ustnica kar vibrirala in oči ti žarijo", mi je rekel.  Odločila sva se, da bova tiho še nekaj časa.
Naročila sm se na 1. G pregled in kmalu sm videla svojo pikico.
V septembru sta meli moja in njegova mami roj. dan. Po netu sm naročila majčke z napisom: NAJBOLJŠA BABICA NA SVETU in NAJBOLJŠI DEDEK NA SVETU. 12.9.07, sva šla k moji mami na roj. dan. Dala sva ji darilo in mojmu očijo tudi. Oči ko je odprl darilo je rekel:" Saj nimam jst roj. dne pa tud ne vem kaj naj s to majco če ni nič." Mami isto. Pa jim poveva, da bosta pa konec aprila postala babica in dedek. Sevede potem je bilo veselje v hiši.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Ko sva prišla nazaj domov, nism mogla zdržet in sm dala še njegovi mamici in očiju. Mami je naju pogledala in vprašala, če je res kar misli da naj bi to pomenilo. "Ja", sva jim odgovorila. Veselje v hiši.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Počasi se je začelo razvedovat. V službi sm jim povedala, da ne bom smela več nočnih delat in da rabim pomoč pri vzvigovanju stvari,... Vsi so bili veseli in morem reč, da me kar razvajajo, čeprov bi vse najraje to sama postorila.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Kdaj bom šla na bolniško še ne vem, zaenkrat se počutim ok. Trebušček počasi lepo raste, zredila se še nism, moj komaj čaka, da bo božal moj buši[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Nima pa nič proti, če se poredim, sam da bo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ok.
Komaj čakam, da grem na NS, da zvem, če je vse ok. Seveda pa komaj čakam, da dobim v naročje svojga[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], o katerem sm sanjala že, ko sm bila najstnica.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]





TANTRA -> RE: Nova nagradna igra Razvajamo nosečnice! (22.9.2007 10:20:49)

VSE KAR SE ZGODI, SE ZGODI Z RAZLOGOM......

Bilo je konec februarja. Čudno počutje, rahle slabosti, občutek, da se nekaj dogaja, pa saj ne more biti res... Ne more biti že tretjič isti dan zadnje menstruacije?
Test je potrdil moje vznemirjenje...Moj datum poroda bo že tretjič 8.11.
Prvič sem rodila hči, njen rok poroda so zamaknili, saj sem imela ovulacijo kasneje, drugič pa se je končalo slabo, tako je hotela narava...Zdaj tretjič pa?
V mene se je naselila sreča in hkrati strah...Da bi šlo le vse po sreči.

Postala sem zbegana. Kako bodo sprejele hčerke, ki so že prave pubertetnice?
Kaj si bodo  mislili v službi, pri mojih 41 letih?  Kako bo novičko doživljal moj nov partner, saj pričakujem njegovega prvega otroka? Kako se bom počutila pri teh letih, saj sem skoraj vse pozabila? Kako bo z pomanjkanjem spanja, letanjem za aktivnim dveletnikom? Bom zmogla, bo zmoglo telo???

Odpadejo mirne noči, saj  sem pozabila kako je vstajati ponoči. Nič več jadranja v dvoje, ogromno časa zase, za razvajanje, kolesarjenje... Nič ne bo z letošnjo akcijo Bodi aktivna...
Novi član družine bo spremenil vse...Celo družino...

Novičko sem zaupala dragemu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image]. Obraz je izžareval vse: veselje, presenečenje, strah. Kar dva dni je plaval v svojemu svetu, saj se je zgodilo nekaj pomembnega, nekaj novega, ki bo dosedanji način življenja postavil na glavo..
Starejša hči je bila totalno šokirana...Kaj se pa gresta? A vesta koliko bom stara, ko bo šel  v prvi razred? Mlajša pa navdušena, stisnila se je k meni.
Vendar je to presenečenje pri starejši hčerki trajalo samo en dan, saj je že nastavljala uho na trebuh in ga božala...Kajti vsi okrog nje so bili zelo navdušeni.
V službi so bili skrajno presenečeni, čestitali, da imam še toliko poguma.
Toda moj obraz je žarel, v moje misli se je prikradlo majcene srčece, ki me je z vsakim dnem začelo osrečevati. Misli na majcene bitjece so pregnale strah.
Z vsakim dnem je raslo pričakovanje in ljubezen.

Začela sem ponovno aktivno sodelovati na ringaraji in izmenjevati mnenja. Tako sem izvedela za Angel sounds, ki nam je polepšal dneve z poslušanjem srčka težko pričakovanega ljubčka.
Nuhalna je pokazala normalne vrednosti, torej je moje telo pri 41 letih še vedno mlado. Dovolj aktivno, da se rodi zdravo ljubljeno bitje. Amniocinteza je bila hitra, čakanje na rezultate pa  težko pričakovano, do tistega sobotnega dne, ko sem odprla kuverto in izvedela, da pod srcem nosim sina.
Zelo hitro sem začutila gibe, ki so me pomirili, da je vse ok. Trebuh pa je iz dneva v dan postajal večji...Precej večji kot pri hčerkah.
Joj, kakšna bom šele v 9 mesecu?

Pridno sem mazala kožo z mandjevim oljem, ko pri prejšnjih nosečnostih. Koža je ostajala gladka, napeta... do danes ko sem v 34 tednu in prišla iz porodnišnice, kjer sem bila več kot 3 tedne, zaradi krvavitev. Toda kljub napovedi, da bo verjetno carski rez se je vse obrnilo na bolje. Lahko rodim naravno, kar sem si najbolj želela.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/9nebesa.gif[/image]
Počivam, kot so mi naročili zdravniki.  Še zadnje priprave: sestaviti je treba posteljico, kupiti pleničke, pripraviti paketek za v porodnišnico ..

In zelo težko pričakujem TISTI dan, ko bodo bolečine v hipu pozabljene, ko mi bodo položili sinka na prsi. Ko se bodo vame zazrle očke mojega ljubega sinka in me napolnile z ljubeznijo, ki me bo bodrila vsa leta njegovega življenja. Trenutek sreče novopečenega očka, ki mi bo povrnil vse težke trenutke.
ZA TA TRENUTEK JE VREDNO ŽIVETI. To bo moj tretji nasrečnejši dan mojega življenja.




sonce1357 -> RE: Nova nagradna igra Razvajamo nosečnice! (25.9.2007 19:36:40)

Bližam se že koncu 5. meseca in se počutim odlično. Zredila sem se za 8 kg, redno uporabljam eucerinovo olje proti nosečniškim strijam in zaenkrat jih še ni za videt. Nimam problemov z otekanjem nog tako da sem kar zadovoljna s potekom nosečnosti do sedaj.

Lep pozdrav,




Wahoo RR -> RE: Nova nagradna igra Razvajamo nosečnice! (25.9.2007 20:49:00)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] dobro vam gre [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Kje ste ostale nosečke ?





tejč29 -> RE: Nova nagradna igra Razvajamo nosečnice! (28.9.2007 9:52:47)

Lepa sem in presrečna, kakor vsaka bodoča mamica...
Ničesar se ne bojim in nič mi ni bolj pomembno kot bitje katero nosim v sebi pod srčkom...
Srečo imam, da imam ob sebi ljubezen mojega življenja, kateri solidarno sodeluje pri vsaki spremembi, ki jih prinaša nosečnost....tudi kile pridobivava skupaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




mocca -> RE: Nova nagradna igra Razvajamo nosečnice! (28.9.2007 12:04:41)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

Moji najlepši trenutki, sedaj ko sem noseča.
V pričakovanju malega deteca, sem čisto raznežena.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/9nebesa.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/angel.gif[/image]
Za kile se ne sekiram, jih bom z dojenjem že spravila dol. Jem zdravo, malce se pregrešim, in zadovoljna sva. Strije bodo, se jih že malce rožnato vidi, vendar bodo del mene.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Obožujem pa čas, ko sva z mojim predragim še nerojenim otročkom sama.
To je prav poseben obred, ko si imava veliko za povedati, tako jaz njemu, in on meni z brcanjem na vse strani.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

S poslušanjem nežne glasbe, z božanjem po trebuščku.
Skratka...veselim se vsakega trenutka, danes manj kot jutri..., kajti zelo sem si ga želela..in končno je prišel!!!

Imam lepo nosečnost, in sedaj žarim od nepopisne sreče.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Še malo, še malo, pa prideš!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]





Svet -> RE: Nova nagradna igra Razvajamo nosečnice! (29.9.2007 9:51:01)

Ko sem zagledala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozaCrtici.gif[/image] na testu za nosečnost sem bila negotova. STRAH je bil prvi spremljevalec nosečnosti. Kako bodo to sprejeli moji domači, kako naj povem v službi, kako se bo na nosečnost odzivala okolica. Zakaj strah?!
Bila sem mama samohranilka kar nekaj let. Nikomur nisem želela govoriti o tem, da sem končno zaljubljena, da sem srečna, ker so ljudje nevoščljivi in sem že prevečkrat na račun svoje iskrenosti začudila hladen rez nožev na hrbtu. Pa sem šla tudi preko strahu. Bodoči očka me je s svojo srečo tako raznežil, da nisem mogla ostati ravnodušna.
Dolgo sva novico o pričakovanju ohranjala le zase. Začeli so se dnevi še posebne naklonjenosti do mene. Takrat sem opazila malenkosti, na katere nisem bila pozorna; nisem potrebovala skrbeti za poln hladilnik, to je uredil on...nisem imela več skrbi okoli priprave zajtrka za sine..tudi to je samovoljno delal...da ne govorim o spolnosti, ki je postala vrhunec čutnega, globokega in predanega...
Nosečnost naju je še povezala.
Moj dragi mi je kupil kreme proti strijam in me začel vsak večer mazati z njimi. To je sedaj najin ritual. Začeli so se pogovori o imenih in izbrano imava dejstvo, da če bo punčka bo njena začetnica imena na prvo črko mojega, če pa fantek, pa na črko njegovega. Mojemu sinu sva skupaj povedala, da bo postal starejši bratec in sicer tako, da smo šli skupaj na nuhalno svetlino. Ko je mali gledal v monitor je rekel, da ne more verjeti, da imam v želodcu še ene roke, noge in glavo. Mislil je, da MENI raste še ena par nog:). Bil je presrečen, da bo "veliki" brat.
Sinova sreča in zadovoljstvo sta razširila novico, tako da je marsikdo lahko izvedel iz njegovih ust. Vedela sem, da bodo prišli trenutki grenkobe in "noži", ki tako zelo bolijo...
...dobila sem elektronsko pošto z naslovom "neprijazno pismo" v katerem sem bila obtožena stvari, ki jih niti v sanjah ne morem potrditi. Nesramne žalitve, polena pod noge in grožnje so me sesule. Nekaj dni sem potrebovala za miren spanec in normalno funkcioniranje. Vzrok vsega je bila nevoščljivost kar nekaj znank, ki se trudijo, da bi zanosile, pa jim ne uspe.
Moj dragi mi je stal ob strani in z njegovo pomočjo sem razbila črne misli in se zopet posvetila božanju trebuščka, šepetanju nežnih pesmic in sanjarjenju o tem, kako srečna družina bomo, ko se "mala pikica" rodi.
Trudim se ne obremenjevati z drugimi. Poskušam uživati v najlepših trenutkih in iskreno želim čim prej v naročje tega dojenčka, ki mi rase pod srcem. Da ne govorim o bodočem očku, ki mu sreča sveti iz učk in o njegovi potrpežljivosti, dobroti in brezpogojni naklonjenosti.















Janey -> RE: Nova nagradna igra Razvajamo nosečnice! (2.10.2007 11:18:28)

Kar enega lepega dne sem začutila željo, da bi rada postala mama. Omenila sem jo mojemu dragemu. vendar je rekel, da sva se premlada in boma še nekaj časa počakala. Meni pa ni dalo miru. Prenehala sem jemati kontracepcijo. Neprenehoma sem začela misliti na mojo malo kepico in si jo vsak dan močneje želela. Ker sem toliko govorila o dojenčku, si ga je počasi začel želeti moj dragi. Tako sva se odločila, da poskusiva. In neverjetno, uspelo je takoj, ko sva poskusila. Ko nisem dobila perila, sem letela v dm po test. Mislim, da sva videla črtico..pa vendar je bila tako zelo svetla, da nisva bila prepričana. Zato sem šla še po cb. In zagledala sem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]. Skakala sem,kričala in objemala vse okoli sebe. To je bil najlepši dan v mojem življenju. Kar odšla bi v trgovino in kupila vse..od vozička, banjice, dud, termometra, kaj pa šele tistih malih oblekic. komaj sem dojela da sem noseča, povedala tudi mami, ki je sprva spejela s strahom, zdaj je pa neizmerno vesela, sodelavkam in prijateljicam..so se začeli problemi. Začela sem krvaveti. Mislila sem, da bom izgubila sonček, ki mi pomeni največ na svetu. Tisat noč v bolnišnici je bila najbolj grozna noč v mojem življenju. Vso noč sem prejokala in se bala, da se bom morala posloviti od koje kepice, saj je niso videli na uz. Ni bilo videti srčka. V sobi sem bila s puncami, ki so poskušale že parkrat, nekatere tudi z umetno. Pa jim ni uspelo. Če so zanosile, so splavile. Negativni občutki so zameglili moj razum in nisem si mogla kaj da ne bi bila čisto na tleh. Ker je krvavitev ponehala so me spustili domov, vendar brez uz. Ker nisem morala več čakati sem odšla k svoji zdravnici. In zagledali smo srček. Spet sem jokala, toda to so bile solze sreče. Dobila sem bolniško in strogo mirovanje do 12 tedna. Ko sem končno spet začela uživati v dejstvu, da nam bo življenje polepšal mali sonček, pa se je začelo. Slabosti, glavoboli, nisem morala videt določene hrane. Vendar sem si vsak dan govorila, da bo minilo, da moram potrpeti teh par tednov in bo bolše.  Dočakala sem 12 tednov. Srček je še vedno bil in maš mali pajac je zrasel. Bil je že pravi velikan. imel je 7 cm. To nam je povedala zdravnica na ns. Tudi ta preiskava je bila dobro. Počasi je začel rasti in mamico in atija je začelo zanimati kaj ima to naše sončece med nogicami. Pred vsakim pregledom sem bila nervozna in sem čakala in upala, da mi bo delala uz. pa ni ga ni. Ker ni po planu. Mami si je želela punčko, ati pa fantiča. Potem pa sva se odločila da bova šla k dr. Miglarju. In on naju je razveselil  s fantičem. Še celo tako prijazen je bil, da nama je slikal njegovo visokost[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. In imamo fantiča. Moj trebuh je že pravi velikan in komaj se že pripognem. Ampak prvič v življenju sem vesela, da si ne morem zapreti hlač.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Vsak dan me razveseli, ko me brcne.  Neverjetni občutki so v meni, v naju. Tako zelo se veseliva njegovega prihoda. Polepšal nama je dneve že zdaj. Neizmerno ga imava rada. Spet je brcil. Čuti da mislim na njega. Vsako sekundo, vsak korak, vse  je za njega. Je najlepša stvar, ki se nama je zgodila. V meni bo rastel še dobre 3 mesece. Potem pa bo prijokal na svet. Komaj čakava.




TinkiBinki -> RE: Nova nagradna igra Razvajamo nosečnice! (5.10.2007 12:42:15)

Sem v službi in nimam časa pisati lepe dolge zgodbe, ker se vse tako lepo odvija kot v sanjah. Celo nosečnost se počutim odlično. Na začetku se mi je zdelo, da sem okrogla, ker prsi in trebušček kar rastejo, sedaj pa se prav ponosno mažem in uporabljam Eucerin pred spanjem in sem zelo zadovoljna. Pa še lopo diši. Še lepše je, če v ta obred mazanja vključim bodočega očka. Uživajte v nosečnosti, to je najlepši čas!




buči -> RE: Nova nagradna igra Razvajamo nosečnice! (8.10.2007 8:06:23)

Zjutraj sem vstala ter kot ponavadi odšla v kopalnico. Frizura, ki je sicer v redu, tudi če je zaležana, ta dan ni bila za nikamor! Spet mozolji! Nekam sem čudna, si rečem. Sigurno sem noseča! Kaj sem si mislila?! Noseča!!!!!! Sigurno bo tokrat punca!

Ko sem moža prosila, naj se na poti iz službe ustavi v lekarni in mi kupi nosečniški test, je popolnoma mirno dejal, da ga sigurno ne potrebujeva, ker točno oba veva, da sem noseča. Razganjalo naju je ... Ali sem res, ali bo res mogoče punca, ki so jo mož tako zelo želi?

Slabosti k sreči spet ni bilo. Ampak spet ta nenormalna želja po majonezi! Sicer jo nikoli ne jem, tokrat pa bi jo kar z žlico. V trgovini se ustavim pred hladilnikom. Le najmanjšo tubo, saj jo bom pojedla, še predno se mož vrne, sinko pa tako ne ve, kaj to je, in me ne bo zatožil. Pa jo kupim ... Doma se mastim.

Z novico sva razveselila le najine najbljižje prijatelje, sorodnikom še zamolčiva. Ampak kaj, ko se meni tako ali tako takoj vidi, da sem noseča. Sijala sem od sreče, žarela, trebušček se pa pri mojih že tako preveč kilogramih pozna že pri 2 mesecih. Pa smo veseli vsi skupaj.

Mož mi je obljubil presenečenje, če se ne zredim do 120 kg, in zaenkrat mi gre zelo dobro. Sedaj sem malo čez polovico nosečnosti, trebuh imam kot sodelavka, ki bo rodila čez 2 meseca, le da ga jaz ponosno kažem. Zdaj vsaj nimam "špehastih šlauhov" in čeprav imam prevč kil, izgledam lepo nosečniško. In ponosna sem na moj trebuh. No, na naš trebuh. Trebuh je tudi malo možev in sinov. Rada poslušata našo deklico, ji kaj pripovedujeta, čeprav še ne čutita njenih brc. Me pa rada razvajata in me, posebno sinko, na debelo mažeta, da bom imela lep trebuh še naprej. Kakšna črta bo nastala na novo, nekaj lepih v zebrastem vzorcu je še od prejšnje nosečnosti, ampak to sodi zraven!

Komaj čakamo, da se bomo lahko crkljali v štiri, do takrat pa bom jaz, kot pav, nosila buši naokoli, moja fanta pa me bosta razvajala!

Tina




Ninatia -> RE: Nova nagradna igra Razvajamo nosečnice! (11.10.2007 18:57:35)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/metulj.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/metulj.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/metulj.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/metulj.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/metulj.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/metulj.gif[/image]
Pa še moje občutke vam zaupam!
Ko sem naredila test in se je prikazal veeeelik[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozaCrtici.gif[/image], nisem mogla verjeti. A kar tako, saj nisem ničesar čutila, kar se je dogajalo v meni. A to je to! Kaj pa če ni res, saj nisem še pripravljena na malega, saj ga ne bom znala prijeti, kako bom vedela, kaj mu je, ko bo jokal????[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Sama vprašanja, na katere težko najdeš odgovore, sploh pa na začetku. To je moja prva nosečnost. Ob prvem UZ dobim potrditev In prvič vidim malo kepico. Ob prvem ultrazvoku pa je njegov srček bil kot nor in jaz sem skoraj jokala od sreče, kako globoki in blaženi občutki! In na naslednjih ultrazvokih vidiš že pravega korenjaka, ki ima vse prstke na rokicah in nogicah, pa srček, ki bije 100 na uro. Fant ni mogel verjeti, šele, ko sem ga peljala na UZ, ko ga je videl prvič je doumel vso stvar. Takrat sem bila srečena, vesela, hkrati pa te skrbi ali je res zdrav, kako bom zmogla za vse poskrbeti, služba, denar, stanovanje.

V prvi polovici nosečnosti, mi je bilo zelo kar hudo. Obutila sem strah, žalost[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], nezmožnost, zaskrbljenost,ampak, ko me je mali začel brcati, se premikati sem dobila novo moč in pogum, da bom zmogla, kljub težavam.
Šele, ko mi je zečel trebušček rasti sem se dokončno zavedala, da res nosim malčka. Počutiš se radostno in ponosna sem nase.
Zdaj ko se bližam koncu nosečnosti, vidim kako hitro je vse skupaj minilo in spet me je strah, saj zdaj bo resnično kmalu prišlo majhno, živo bitje. S fantom komaj čakava malega kobacaja, kajti sedaj bomo trije in ta misel me osrečuje!






Wahoo RR -> RE: Nova nagradna igra Razvajamo nosečnice! (12.10.2007 10:10:41)

Nagradna igra je zaključena.

Vsem se najlepše zahvaljujem za sodelovanje in da ste svoje občutke delile z nami.

Nagrajenke bodo znane v kratkem.

Vas pa že vabim v novo nagradno igro Modne katastrofice naših malčkov.





Stran: [1]