pralni stroj (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti



Sporočilo


#nadica -> pralni stroj (23.9.2007 19:49:43)

živjo!
obračam se na vse izkušene gospodinje...pred kakšnim letom smo kupili pralni stroj znamke Liwerpool. je iz A razreda-varčen.
nakup se je izkazal za strel v prazno, saj je stroj popolnoma zanič - belo perilo pride ven sivo, sploh se ne opere...obup.
odločili smo se,da nam ne preostane drugega kot da se še enkrat vržemo v ta strošek. razmišljali smo o nakupu gorenjevega pralnega stroja, ponovno iz varčnega razreda...na vas se obračam s prošnjo po posredovanju izkušenj z gorenjevimi pralnimi stroji.

že vnaprej najlepša hvala za pomoč in uspešno sodelovanje z vsemi gospodinjskimi pripomočki še naprej,
LP




natasaom -> RE: pralni stroj (23.9.2007 19:54:31)

mi imamo bosh clasixx5.sem zelo zadovoljna z njim.cena je okoli 430eu mi smo dali 300,ker smo ujeli akcijo v merkatorju.gorenju pa ne zaupam




Anonimen -> RE: pralni stroj (23.9.2007 19:58:20)

Midva imava gorenjevega sedaj leto in pol. Opere super. Je tudi A razred. Zanj sva se odločila predvsem zato ker imajo pet let garancije in zato ker ima mami istega že malo dlje in je z njim zadovoljna.




Spark -> RE: pralni stroj (23.9.2007 20:01:12)

Če imate dokaj nov stroj, pa da vam spremeni belo perilo v sivo je verjetno kaj narobe (preveč ali pa premalo praška al pa kej drugega.). Meni bi bilo škoda kupovati po enem letu nov stroj. Mogoče izberete napačen program za pranje, samo ugibam.
Malo sprobajte druge progame. Ali pa najdite koga, ki ima enak stroj pa si malo izmenjajte izkušnje. Pri nas je včasih full trda voda, in takrat mi ne zadostuje enaka količina praška kot običajno, in sem ugotovila da sem v tem obdobju eno žehto spremenila v sivo perilo.
Drugače pa imam jaz gorenjev stroj, že 6 let. Pa mi je na začetku full skakal, sedaj sem pa kar zadovoljna. Edino pogrešam en tak zelo kratek program-30min , za kake stvari, ki niso full umazane. Je pa tako, da moraš imeti pri tehniki full srečo.





Marogica -> RE: pralni stroj (23.9.2007 20:02:47)

Jaz bi se najprej prepričala, če je res stroj kriv. Belo perilo sčasoma v vseh strojih postane sivo(jaz uporabljam pecilno prašek, da je zopet belo), fleki ne gredo tudi meni ven, včasih celo, če jih pred pranjem "obdelam". Sem zadnjič nekje brala, da če je stroj preveč poln, tudi ne opere dobro, naj bi bilo za ca. eno roko prostora še v bobnu.

Drugače pa imamo GOrenje-v pralni stroj, ca. 15 let star, jaz osebno, ga ne bi več kupila.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.9.2007 20:59:03)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




puncica -> RE: pralni stroj (24.9.2007 8:07:12)

Mi imamo gorenjevega kake 2 leti in smo z njim zaenkrat zadovoljni, perilo je oprano tako kot mora bit, belo belo, barvno barvno in črno črno. Je pa res da tud jaz barve striktno ločujem.




LuNa73 -> RE: pralni stroj (24.9.2007 13:22:59)

za sivenje perila-oblačil je kriv pralni prašek-ponavadi preveč, ker je v njem optično belilo, ki se nalaga na oblačila in od tu ta siv izgled. Za "sivenje" sigurno ni kriv pralni stroj! Pa kot je ena od predhodnic že omenila, je morda krivo tudi to, da preveč nabašeš pralni stroj in potem se umazanija nalaga nazaj na perilo!
Je pa meni enkrat tud "posivelo" perilo, ko so se znašle med belimi cotami ene črne hlačke![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Probaj še enkrat vse skupaj oprat, tako da dodaš v stroj belilno sredstvo-vanish![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ona -> RE: pralni stroj (26.9.2007 15:42:06)

IZVIRNO SPOROČILO: LuNa73

za sivenje perila-oblačil je kriv pralni prašek-ponavadi preveč, ker je v njem optično belilo, ki se nalaga na oblačila in od tu ta siv izgled. Za "sivenje" sigurno ni kriv pralni stroj! Pa kot je ena od predhodnic že omenila, je morda krivo tudi to, da preveč nabašeš pralni stroj in potem se umazanija nalaga nazaj na perilo! 



danes sem iz prve roke izvedela od enega starega serviserja strojev,da pri teh novih strojih moraš ful zmanjšat količino praška,ker če boš ga dosti dajala bo vse vedno sivo,ker stroj ne more vsega praška predelat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




suzanamai -> RE: pralni stroj (26.9.2007 20:17:57)

Težava pri novejših pralnih strojih je, da so zelo varčni z vodo, zato je potrebno uporabiti manjšo količino praška. Pomaga tudi manjša količina perila v stroju.
Moje belo perilo je snežno belo, imam gorenjev stroj A razreda. je pa res, da je vedno malo manj poln. raje dvakrat perem, kot da ga nafilam do konca. Pa tudi strogo ločujem po barvah in obračam vse perilo. Se splača.




jab -> RE: pralni stroj (15.10.2007 18:50:36)

Imam naslednjo težavo s pralnim strojem (Gorenje, star 1leto):

Zadnje čase po končanem pranju potegnem iz njega oblačila precej večjih dimenzij, kot so bila pred pranjem. Serviser je sicer zmanjšal št.obratov - samo spremembe ni pa nobene.

Prosim za kako uporabno info ali nasvet....




Stran: [1]