Anonimen -> RE: Junijčice 2008 (4.12.2007 14:40:17)
|
IZVIRNO SPOROČILO: willma IZVIRNO SPOROČILO: Kaja08 Kaj pa ve kej jeste, če se vas loteva prehlad? Mene je danes zjutraj začelo boleti grlo in se že cel dan filam s čaji in medom. Predvidevam, da Coldrexa nosečke ne smemo jest, aspirina itak ne, kaj pa potem ostane? Samo čajčki, limonce in med ter upaš, da bo vse minilo??? Pliizzz, nasveti, nasveti!! Kaja08 jaz sem točno to vprašala mojo G in mi je rekla, da če so bolečine ali teperatura, potem naj vzamem kakšno polovičko lekadola, drugače pa navaden čaj, počitek in prebolet, če seveda gre za nahod oz. virozo. Če imaš preveliko tele.temp. potem vzameš pol lekadola in čim prej osebnemu zdravniku. Drugače pa čaj, med, sadje. V sadju je dovolj vitamina C (že znano zakaj je dober) in beta karotena, ki pomaga pri obnovi sluzi. Predvsem sedaj priporočam pomaranče, mandarine, klementine, kaki,... Ja, pa ne pozabi za vezavo betakarotena pojest kakšen kruh z maslom ali margarino oz. nekaj masnega pač. Mimogrede: žajbelj ni primeren za nosečnice! Lekadol lahko ja, samo jaz raje nebi, ker itak ne pomaga pri prehladu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Škoda da ga vzameš za prehlad. Preležat je treba, pa da se fajn prepotiš. Žajbelj je pa res nevaren, ker izloča strupe iz sebe, sploh prevret.
|
|
|
|