sovražim se, ko vpijem na otroka (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vzgoja



Sporočilo


živa -> sovražim se, ko vpijem na otroka (4.10.2007 15:30:45)

... in se počutim krivo in obupna, nesposobna mama [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].

Danes sem tulila kot žival, ker se je mali (star 20 mesecev), namesto da bi spal, metal po meni, uhajal iz postelje, se mi navihano smejal (in bil pri tem še neverjetno cortkan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek.gif[/image]), skratka, ni me upošteval 1 %.

Po enih treh živalskih vpitjih, odhajanjih iz sobe in zapiranjih vrat sem končno z muko zdržala 5 minut njegovega joka, ne da bi se vrnila k njemu in ga tolažila, nakar je zaspal kot angelček in spi že uro in pol.

A vam tudi kdaj film poči? Mislim, da se mi je to zgodilo kake trikrat, odkar imam otroka.

In v takih primerih sploh ne pridem k sebi, počutim se res obupno slabo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

A bi me katera malo potolažila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]? 

Lp,

živa

 




Anonimen -> RE: sovražim se, ko vpijem na otroka (4.10.2007 15:33:33)

še ena[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Šaki -> RE: sovražim se, ko vpijem na otroka (4.10.2007 15:34:10)

pol se pa ne deri ,če se pol sovražiš...

no vseeno ti pošiljam enga smajilja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
bo bolš

sicer se pa pomoje vsak kdaj pa kdaj zadere na otroka.čeprav bi blo bolje če se nebi




živa -> RE: sovražim se, ko vpijem na otroka (4.10.2007 15:37:53)

Paštetov kruh, sem brala tvoje prigode, ja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. No, čez kake tri mesece tudi pri nas dobimo eno bebico, pa bom najbrž še bolj jamrala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]; razlika med otrokoma bo enaka kot pri vas.

Lp,

živa




Anonimen -> RE: sovražim se, ko vpijem na otroka (4.10.2007 15:40:45)

jaz sem danes sama doma in ju bom zvečer nekak spet dajala spat. Upam, da brez počenega filma. Sem si zadnjič obljubila, da NIKOLI, ampak res nikoli več ne dam večjega za kazen v posteljo, da bi bil sam in da bi odšla iz sobe. včeraj je mojemu 1. uspelo, da mu je dovolil, da ga daon spat od tistihkrat.

Mah nekak bom že.

Potem bom pa prišla na RR, in stres tukaj vens stresla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anonimen -> RE: sovražim se, ko vpijem na otroka (4.10.2007 15:41:13)

ah, danes je tak dan..smo očitno vsi tečni...naši mali  dve sta kot dve mali osi...jaz kot ena velika, fotr pa kot trot...tako pač je...jutri bo že bolje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




živa -> RE: sovražim se, ko vpijem na otroka (4.10.2007 17:04:47)

Opa, lapsus, rodila bom čez tri tedne, ne mesece.

Za kazen ga jaz še nisem dala v sobo oz. v posteljo, ampak kadar mora spat, pa ni trte-mrte ... v teoriji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Lp,

živa

P.S.: Paštetka, a imaš oba doma ali je fant v vrtcu oz. varstvu?




lex -> RE: sovražim se, ko vpijem na otroka (4.10.2007 17:19:53)

živa jaz sem po treh mescih tuljenja in prosijačenja nehala. Ko je doma ne spi (razen, če gre sam v posteljo) v vrtcu spi normalno. Je pa zato zvečer MIR! Star je pa 2 leti in 8 mesecev




diva 4 -> RE: sovražim se, ko vpijem na otroka (4.10.2007 17:32:45)

Ti svetujem , da se nehaj dret.Če naš mali ne more zaspat (kar je sila redko) , ga pač vzamem iz kinderpeta in ga dam nazaj čez kako uro in takrat zaspi.Ker , če se dereš in tuliš zraven ga samo še bolj znerviraš in še težje zaspi.




živa -> RE: sovražim se, ko vpijem na otroka (4.10.2007 17:56:50)

Ne gre za to, da ne more zaspat. Gre za to, da pri meni noče zaspat, pri drugih ni problemov (dokler sem bila v službi, je bil v varstvu pri moji mami in moji tašči), zaspi v maksimalno pol ure, ampak ne vstaja iz postelje in ne dela vragolij kot pri meni 

Derem se pa do zdaj samo v primerih, ko vsaj ena ura pogovarjanja in prigovarjanja ne deluje.

Lp,

živa




facka -> RE: sovražim se, ko vpijem na otroka (4.10.2007 18:22:45)

pač, na takšen način preizkušajo, kje so meje. Tudi meni občasno poči živec in se zderem. Preizkušen način je, da ga takrat, ko on nekaj hoče še ti ignoriraš, tako kot on ignorira tebe. Sem nekajkrat poizkusila se z njim ne pogovarjat, pa full pali. Čeprav se meni zdijo take zadeve zdijo full "nizke", da se moram takih stvari občasno posluževat, samo, če se drugače ne da. Se mi pa še vedno zdi boljše kot vpitje.




eya -> RE: sovražim se, ko vpijem na otroka (4.10.2007 18:45:12)

Jaz imam pa 18mesečnika, pa se res še nisem nikoli drla nad njim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] S spanjem mi ne dela problemov, če se mu ne spi, gre malo kasneje spat. Škoda živcev[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sicer pa, zdaj je tako, čez kake pol leta bom mogoče pa živčne zlome doživljala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Naty*Taja -> RE: sovražim se, ko vpijem na otroka (4.10.2007 19:58:43)

Jaaaaa, tudi jaz se derem - mi poči film in to večkrat! Včasih enostavno ne moreš več po celodnevnem najedanju obeh! Pa ko mami tako orng zakruli je takoj mir in zaspita, tako, da jaz se sploh ne počutim več tako grozno, kot ti, ko imaš samo enega. Sicer pa otroci rabijo meje in to se je pri nas dokazalo že večkrat! Preizkušata do kod lahko gresta, se zaj... in nočeta spat, ko pa vidita, da mamo res iz tira spravita, se pa umirita v sekundi! Ja otroci rabijo meje, takšne in drugačne! Ne se preveč sekirat, tudi mi smo samo ljudje z določeno mejo potrpljenja. Otročki pa tudi niso tako zelo bogi in vedet morajo kdo so starši! Dobim kr kurjo kožo, ko mi začne kdo s kakimi idejami o tem, da moraš biti z otrokom prijatelj - vedite, da teh je zelo malo za celo življenje, prihajajo in odhajajo - torej to ni primerljivo s starševstvom, ki je za celo življenje!!!!!
Pa čim več mirnih živčkov![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: sovražim se, ko vpijem na otroka (4.10.2007 20:34:34)

Saj jaz se tudi nisem drla, ko sem imela samo enega otroka. Ko pa moaš dati oba naenkrat spat in oba naenkrat nahraniti...pa se vsak vmes 100x zdrami in: mami, mami, ali ueeeeee, ueeeeeeee....pa mi tudi ravno toliko, da dekelc ne dvigne.

ZAkaj oba naenkrat? saj jaz ne bi...če pa imata tak ritem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Pa ziza, pa spat, pa spet ziza, pa spet postelja, pa enega na sebe pa drugega k sebi stiskat, pa te skrbi, da starejši ne bo ljubosumen, ker dojenček lahko pri tebi zaspi in se stiska on pa ne more...

Sem zdaj naredila cel projekt in celo pohištvo premestila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], enega na jošek, drugega pa za roko...Potem tistega z joška v posteljo, pa drugega k sebi v gugalnik stiskat, pa tisti z joška joka, pa vprašam starejšega, e dovoli, da dojenčico spet priklopim (začuda reče: JA) in jovo na novo...in to 1,5 uro.

Evo, končno spita.

PA [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] starejšega je nekdo prestrašil za baubauom in ga je strah teme.

živa, čez dan je starejši v varstvu pri babi in dediju.




Anonimen -> RE: sovražim se, ko vpijem na otroka (4.10.2007 20:52:15)

Po enih treh živalskih vpitjih, odhajanjih iz sobe in zapiranjih vrat


Poskušaj se izogniti vsaj pridevniku "živalski".




mamuška -> RE: sovražim se, ko vpijem na otroka (4.10.2007 23:42:57)

ah no, živemu človeku se vse zgodi, sama najbolje veš in čutiš, da to ni ravno zgledno, ampak dokler se to samo zgodi (občasno!) in se ne dogaja (redno), se še nekako pride skoz. Sama sem se nekje ravno v tem obdobju okoli 2. leta stalno nekaj predirala, otrok pa j evedno MANJ slišal. Bolj ko sem tulila, MANJ je zaleglo. Potem sem pa nehala - tulit namreč. In počasi so našemu fantu spet "zrasla" ušesa in tuljenja je bilo vedno manj. Zdaj zatulim res v skrajni sili, ko bodisi 100 na uro rine v nevarnost in je sam ne zazna ali pa ko totalno "odplava" v svoj svet, pa ne morem (fizično) do njega.

Zaradi tega, ker si 1 x narjula otroka, še nisi "obupna in nesposobna" mati -si samo mati, ki je - kot toliko drugih - treščila ob meje svoje zmogljivosti.  Nč bat, še dostikrat boš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Skušaj prisluhnit otroku, kdaj je res utrujen in ga takrat požokaj spat, namesto da se kot pijanec plota držiš nekih urnikov, ki včasih ustrezajo, drugič pa spet ne. So eni otroci, ki brez trdnega reda živet ne morejo (naš je tak) in so drugi otroci, ki so bolj "bohemi in poeti" in ritma nimajo niti ga ne marajo. Poleg tega okoli 2 let veliko otrok neha spat. problem avtoritete, ki seva tukaj skozi, pa je problem zase in garantiram ti, da ga z dretjem zagotovo ne boš rešila. Vsakič namreč, ko te mali lumpek pripravi do dretja, je zmagal on - in ne ti. Dvojno dozo dobrih živcev in srečno tudi za prihajajoče dete.




Magi* -> RE: sovražim se, ko vpijem na otroka (5.10.2007 1:03:20)

te razumem. sem bila sama tu in tam na istem. običajno sem se drla takrat, ko sem bila na smrt utrujena. ona zaspana, jaz zaspana, sem si mislila prav, bova pa ši skupaj spat. jaz zaspim, ona me zbudi...to se n krat ponovi. kitajska metoda mučenja...in meni film poči.

zdaj rajši ne naredim tega, ker je obsojeno na propad. čez dan doma ne spi(mo).




Pikca -> RE: sovražim se, ko vpijem na otroka (6.10.2007 12:04:37)

Sem zdaj naredila cel projekt in celo pohištvo premestila , enega na jošek, drugega pa za roko...Potem tistega z joška v posteljo, pa drugega k sebi v gugalnik stiskat, pa tisti z joška joka, pa vprašam starejšega, e dovoli, da dojenčico spet priklopim (začuda reče: JA) in jovo na novo...in to 1,5 uro.
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]to si tako živo predstavljam, pri nas je sicer malo večja razlika, pa je vseen podobno...

tuljenje se pa res ne obnese, ampak včasih ti pač film poč ... sam to moraš pazit, da ti ne prevečkrat.




FANTEK1 -> RE: sovražim se, ko vpijem na otroka (6.10.2007 12:42:37)

Meni pa nikoli ni tako pocil film.. Ce noce zaspat pac ne rabi. Ga vzamem in se igra se kaksne pol urce, da postane res zaspan in ga odnesem takrat..




Blejka26 -> RE: sovražim se, ko vpijem na otroka (6.10.2007 12:58:20)

ja tud meni včasih popustijo živci,sploh pa ko je zelo zaspana in noče zaspati.prej mora preplezat po celi pojstelji in meni pol šele zaspi.Ampak takoj ko povzdignem glas mi je žal..pol jo pa crkljam.Sedaj imam novo foro-ko noče zaspat in ima svojo telovadbo ji rečem da grm ven,pol nej pa sama zaspančka..no pol pa tko vstanem iz pojstelje in grem proti vratom,takrat pa jok-no pol se pa vležem nazaj in prav hitro zaspi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 




Magi* -> RE: sovražim se, ko vpijem na otroka (6.10.2007 13:15:35)

IZVIRNO SPOROČILO: FANTEK1

Meni pa nikoli ni tako pocil film.. Ce noce zaspat pac ne rabi. Ga vzamem in se igra se kaksne pol urce, da postane res zaspan in ga odnesem takrat..


veš, so tudi taki, ki že glavo za sabo vlečejo, pa ne bodo zaspali. pri nas zdaj ni več take panike, ker je že malo večja in dejansko ne rabi toliko spanja. ko pa je bila še dojenček in tam do ene 2. leta, je bilo pa hudo. zaspati ne, ne spati pa tudi ne. zato prav z lahkoto razumem starše, ki imajo take probleme.

bog daj, da bi moj drugi bil bolj zaspanček.




Anonimen -> RE: sovražim se, ko vpijem na otroka (6.10.2007 20:56:04)

IZVIRNO SPOROČILO: FANTEK1

Meni pa nikoli ni tako pocil film..


Carsko.




FANTEK1 -> RE: sovražim se, ko vpijem na otroka (7.10.2007 11:05:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

IZVIRNO SPOROČILO: FANTEK1

Meni pa nikoli ni tako pocil film..


Carsko.


meni se ne zdi carsko, zdi se mi normalno




Barbs -> RE: sovražim se, ko vpijem na otroka (7.10.2007 11:13:03)

IZVIRNO SPOROČILO: FANTEK1

Meni pa nikoli ni tako pocil film..




Meni se zdi  sila nenavadno in (tako kot pravi Mič) res carsko, če ti rata.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]







Anonimen -> RE: sovražim se, ko vpijem na otroka (7.10.2007 12:29:25)

IZVIRNO SPOROČILO: FANTEK1

IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

IZVIRNO SPOROČILO: FANTEK1

Meni pa nikoli ni tako pocil film..


Carsko.


meni se ne zdi carsko, zdi se mi normalno


Da ti prav nikoli ne poči, je carsko.
Ker večini običajnih (da ne rečem normalnih) ljudi poči vsaj enkrat v življenju.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>