Ekonom lonec (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


MID -> Ekonom lonec (14.10.2007 22:41:59)

Pozdravljene!
Mogoče bom malo butasta izpadla,pa vseeno.Eno izmed poročnih daril,ki stoji samo pomito in v omari,ter čaka na boljše čase je ekonom lonec.Zelo rada bi ga začela uporabljat,saj so jedi baje dosti hitreje kuhane.Ostaja pa en problem;sploh ne vem kako naj se lotim pripravljanja jedi v njem(mislim koliko časa se kakšna stvar kuha v njem).Vsa navodila ki sem jih dobila zraven so v tujem jeziku,o slovenščini ne duha ne sluha.Sem nekaj brskala po netu pa kar ne najdem nič po domače razloženega.Dajte mi prosim pomagat.Ne vem zakaj,ma imam kar en strah pred njim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Hvala za vašo pomoč!




Marogica -> RE: Ekonom lonec (14.10.2007 22:45:59)

Kaj pa imaš za enega?

Goveja juha 45 min
goveji zrezki 20 min
krompir v kosih 3 min (samo za dva prsta vode daš v lonec)
celi krommpir 5 min (samo za dva prsta vode daš v lonec)

To je seveda vedno čas, ki se meri od zavretja vsebine. Če te kaj konkretno zanima, vprašaj...Je pa dobra stvar, ko se navadiš. Strahu pa ne rabiš imeti...če si dovolj previdna, kar pomeni, da pokrov dobri zapreš in odpreš šele, ko je  "jeziček" zopet spuščen.




MID -> RE: Ekonom lonec (14.10.2007 23:07:26)

Hvala Marogica,prav takšna priporočila bi rabila.Kako se z njim dela,koliko vode rabim dat v lonec h kakšni sestavini,kako z njim ravnat...V bistvu pojma nimam o tem loncu.Žalostno ampak resnično.Za povrh,pa še vsakega ki kaj vprašam o tem,ali nima pojma in ga nima,ali pa mi na tak način povejo,da ne upam izpast neumna s podvprašanji in raje odneham.Sem pa prepričana,da ste tle gor take fejst punce kot si ti in mi boste pomagale iz zagate.
Hvala!




MID -> RE: Ekonom lonec (14.10.2007 23:09:37)

Aja sorry,nebi rada ob tej uri razbijala z lonci,po kuhinji,da pridem do imena firme tega lonca,da ne zbudim tamale.Javim jutri.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




Enolla -> RE: Ekonom lonec (15.10.2007 17:46:23)

Ekonom uporabljam že 15 let. Prihrani ogromno časa, ker klasično kuhane enoločnice pač ne moreš več kuhati cel dopoldan (čeprav je okus,še posebej če kuhaš na drva boljši). Golaže, zrezke itd. kuham še vedno na klasičen način. Uporabljam ga npr. za kuhanje fižola (15 minut piskanja), trenutno kuham ječmenovo mineštro (30 minut piskanja), isto kislo zelje, juho. Kot ti bo ustrezalo pa boš najbolj ugotovila iz prakse.  Pomembno je da veš, da je pričetek kuha od pričetka piskanja dalje. Vprašaj če te še kaj zanima.

Sem vidla, da sprašuješ glede vode - max jo daš do označbe in ne več in kot sem že prej rekla vaja dela mojstra. In nič naj ti ne bo nerodno - ti si misliš, da si izpadla "neumna" ampak ne za mene.




MID -> RE: Ekonom lonec (16.10.2007 21:34:53)

IZVIRNO SPOROČILO: Enolla

In nič naj ti ne bo nerodno - ti si misliš, da si izpadla "neumna" ampak ne za mene.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]Hvala Enolla![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]Ko se spravim kuhat v tem loncu in pridem do problema,se bom kar na vajudve obrnila,ker sta tako prijazni.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bamby -> RE: Ekonom lonec (17.10.2007 9:27:00)

Najbolj preprosta formula za kuhanje v ekonom loncu je 1/3 klasičnega časa.




Stran: [1]