| 
				  Danijela1983 ->  RE: prekmurska gibanica  (20.10.2007 13:00:59)
			   | 
			 
	        
			   
		          
				   Jaz uporablja ta recept za prekmursko gibanico.        PREKMURSKA GIBANICA     SESTAVINE:  -         1 vlečeno testo  -         margarina  -         3 kisle smetane     1. MAKOV NADEV:  -         20 do 40 dag maka  -         2 žlici kisle smetane  -         sladkor po okusu  -         rum  -         cimet  -         1 jajca  -         vanilij     2. JABOLČNI NADEV:  -         naribana jabolka  -         cimet  -         sladkor (za posip)     3. SKUTIN NADEV:  -         domača prekmurska skuta  -         3 jajce  -         sladkor     4. OREHOV NADEV:  -         40 dag orehov  -         2 žlici kisle smetane  -         sladkor po okusu  -         rum  -         cimet  -         1 jajca  -         vanilij     PRIPRAVA:  Na dno posode damo vlečeno testo. Nato naredimo makov nadev. Mak poparimo na mleku. Na makov nadev damo vlečeno testo, ga polijemo s stopljeno margarino in namažemo s kislo smetano. Jabolka naribamo, jim dodamo cimet ter jih posipamo po testu. Nato po jabolkih posipamo sladkor. Na jabolčni nadev spet damo vlečeno testo, ga polijemo z margarino in namažemo s kislo smetano. Nato naredimo skutin nadev in ga premažemo po testu. Spet ponovimo postopek s testom, margarino in kislo smetano. Na koncu naredimo orehov nadev. Orehe poparimo na mleku. Na koncu damo testo in ga premažemo s kislo smetano. Gibanico pečemo najmanj 40 minut v pečici na 150ºC.         Naj ti lepo uspe.      Lp, Danijela    
				  
	           | 
	         
	         
	           
			  	   | 
	         
		   
		 | 
	   
	 	  
	 |