| 
	   
	    | 
		    
			  | BLAŽIKA ->  RE: biftek  (23.10.2007 8:33:24) |  
			  | tatarski biftek
 
 -1rumenjak
 -1 konzerva filetov s kapri
 -2 žlici gorčice
 -3-4 stroke česna
 -2-3 feferone
 -0.03dcl vinjaka ali konjaka
 -poper
 -maslo
 -belo olje
 -vegeta1-2žlički
 -rdeča paprika
 pol kg pljučne pečenke ali zelo lepega gov. stegna
 
 
 Olje in maslo daješ po občutku, da vidiš da se lepo maže. Namesto vegete lahko daš tudi sol .
 
 
 
 
 
 
 
 Drugi recept pa jaz delam najbolj pogosto in mi je boljši od tega prvega.
 
 
 Tukaj daješ vse po okusu oz približno veš koliko gre za pol kg mesa
 
 - sol 1-2majhni žlički
 - poper(po okusu)
 - česen 2 stroka
 - čebula četrt oz. še manj glave
 -peteršilj
 -gorčica 1 žlica velika
 -majoneza 1 žlica velika
 -rdeča huda paprika za noževo konico, lahko pa daš sladko pa eno majhno žličko
 -Feferoni hudi 1-2( 2 sta že zelo huda)
 -kapre 1-2 veliki žlici
 -maslo 1 žlica
 - pol kg pljučne pečenke ali lepega govejega mladega stegna
 
 
 
 
 Jaz vse skupaj fajn zmiksam v multipraktiku in pustim, da čez noč stoji, zjutraj pa ga še enkrat fajn premešam in še pustim kakšno urco da odleži.
 
 Potem pa dober tek na vročih kruhecih z maslom.
 
 
 
 Tvoj recept pa še bo sedaj v novembru preizkušen.
 
 hVALA.
 
 
 
 
 |   
	          | 
 |  |  |