Pralne bombazne plenicke (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Vse o pralnih plenicahSporočilo


pikecpokec -> Pralne bombazne plenicke (23.10.2007 11:12:55)

...pravzaprav dve vprašanji (oz. 3):
- Katere so vam boljše (Racman ali Štorklja). ker mi uporabljamo racmanke, imamo pa tudi nekaj štorkelj in ne vem, a jaz ne znam poviti v štorkljo ali kaj je narobe, ampak štorklja VEDNO premoči, in to že po prvem lulanju.  pri racmankah pa ni nobenega problema-zelo zelo redko se zgodi, da kje kaj ven priteče. Pa ne more biti taka razlike med njimi al kaj?!?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]   (opomba za administratorja: če se tole smatra kot (anti)propaganda, naj se mirne vesti briše. ni mišljeno tako)
- na spletni strani od racmank sem prebrala, da se lahko te plenice perejo na 60 stopinj. do zdaj sem jih vedno prala na 95 stopinj, potem sem pa poskusila na 60, pa so ravno tako lepo oprane. a jih je nujno vsakič prekuhati ali je res dovolj na 60?
- še zadnje: a katera uporablja pralne oreščke za plenice prat? zadovoljne/nezadovoljne?

hvala!
kjava -> RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje (23.10.2007 11:28:29)

Mi mamo racmanke in sem zadovoljna, štorklje ne poznam. Od začetka sem jih prala na 95, pa sem ugotovila, da se bojo tako prehitro znucale, zato jih zdaj na 60, občasno pa na 95, pa je čist kul.
Pralne oreške pa že ful dolg nabavljam, pa jih še zmer nimam, tko da ne vem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
frufru -> RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje (23.10.2007 13:04:51)

Štorklje ne poznam, mamo samo racmanke. Večino zelene (3 rumene), ker rumene hitrej spustijo. Perem od vsega začetka na 60° in so še vedno čisto bele. Prekuhavat jih ni treba, mehčalca tudi ne rabiš, sploh če maš sušilca. Pralnih oreščkov nimam, ker jih prodajajo v prevelikem paketu, bi jih rada prej preizkusila, za to pa ne rabim  pol kile oreščkov. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Jih pa perem s Froschevim praškom, ki je 97% biorazgradljiv, vsaj tako gor piše.
ribica. -> RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje (23.10.2007 14:17:10)

Racmanke niso 100% bombažne, zato so "boljše". Zato se tudi ne uničijo tako hitro in imate občutek da so boljše.
pikecpokec -> RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje (23.10.2007 16:11:03)

Ja, iz česa pa potem so? men se zdijo čist bombažne
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Anonimen -> RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje (23.10.2007 22:34:21)

IZVIRNO SPOROČILO: pikecpokec

...pravzaprav dve vprašanji (oz. 3):
- Katere so vam boljše (Racman ali Štorklja). ker mi uporabljamo racmanke, imamo pa tudi nekaj štorkelj in ne vem, a jaz ne znam poviti v štorkljo ali kaj je narobe, ampak štorklja VEDNO premoči, in to že po prvem lulanju.  pri racmankah pa ni nobenega problema-zelo zelo redko se zgodi, da kje kaj ven priteče. Pa ne more biti taka razlike med njimi al kaj?!?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Pri nas imamo izkusnje samo z racmankami in smo zelo zadovoljni.

IZVIRNO SPOROČILO: pikecpokec
- na spletni strani od racmank sem prebrala, da se lahko te plenice perejo na 60 stopinj. do zdaj sem jih vedno prala na 95 stopinj, potem sem pa poskusila na 60, pa so ravno tako lepo oprane. a jih je nujno vsakič prekuhati ali je res dovolj na 60?
- še zadnje: a katera uporablja pralne oreščke za plenice prat? zadovoljne/nezadovoljne?

Odkar jih imamo (malo vec kot 7 mesecev) jih peremo na 60stopinj in je vse OK, ne ostane nobenih flekov. Poskusili smo prat tudi s pralnimi oreski in smo tudi zadovoljni. Poleg oresckov smo morali dodat se belilo, ki je tudi neko hudo naravno, drugace bi ostali rumeni flekci na plenicah. Je pa s pralnimi orescki tako, da se najbolje uporabijo, ce peres najprej 2x na 30 ali 40 stopinj, potem pa na 60 ali 95stopnj. Ko se enkrat pere na 60/95 stopinj, pa niso vec toliko  uporabni... to prakticno pomeni, da lahko uporabis orescke za plenice samo za enkrat.

Pa se jaz eno vprasanje: :)
- ali perete plenice vsak dan ali pocakate, da se nabere?
- ali perete plenice skupaj y ostalimi oblekami? Mi smo se navadili, da kupimo vecinoma obleke, ki se jih da oprat na 60 in jih peremo skupaj. Se mi pa zdi, da je obraba obleke hitrejsa.
- Pa se to? kje kupujete obleke oz. ali kupujete obleke kaksno s tevilko vecje, ker imajo nasi otroci malo "vecje rite"?
Anonimen -> RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje (23.10.2007 22:48:03)

jaz imam obojne, pa so bp, edina razlika je, da so štorkljine debelejše, aja pa operejo se ne tak fajn ko racmanke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]perem jih na 80, mehčalca ne dajem, dam kis, da so mehke, pol pa v sušilca. zraven perem edino tetra plenice,pa kak bel bodi še mogoče. prat dam pa vsake tri dni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
shooo -> RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje (23.10.2007 23:48:28)

mi imamo racmanke in smo zadovolji .  nase dete je staro 20m in racmanke so na riti obcasno - dva dni jih uporabljamo potem gredo v pranje.
ker je začela hoditi bolj na široko tudi kadar ima ozki vložek smo se odločili da  vložek ven vržemo in pač večkrat previjamo.
zato razmišljam o nakupu pocket planičk kjer je poluretanska plast že na planički in ni potrebno dajati gor še prekrivne in tudi vložek das not po potrebi. ima katera  izkušnje?

no, sori da se vrnem k temi.
prerem jih na 60 in tu pa tam na 90. sušijo se praviloma v sušilcu in ne uporabljam mehčalca. peremo jih s tetrami ali same.uporabljamo pa frosh in kis.nase so nebeljene in z medvedki. medvedvedki so že precej zguljeni.
nekdo je omenil da racmanke niso  100% bombažne.. a sem jaz kaj spregledala?? razsvetlite me prosim saj sem že 2 leti prepričana da dajem svojemu otroku na rit čisti bombaž[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

lp
Princess Mononoke -> RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje (24.10.2007 6:46:48)

Jaz uproabljam plenice iz bambusa in konoplje in jih perem pri 40 stopinjah ter dam žličko bikarbonatne sode k prašku (pripomore da se prašek popolnoma spere s plenic) ter bel kis namesto omehčevalca. Sušim pa jih na soncu in ne v sušilniku. Po moje če niso plenice posušene na soncu je potrebno jih prati pri višjih temperaturah. Madeži se sperejo tudi pri nižji tempraturi. Problem pa je nastal z uprobo goste hrane, posebno stvari kot borovnice pustijo madeže in je potrebno več kot eno pranje (oziroma sušenje) da zginejo.

Jaz plenice nabiram. Drekec sperem in jih dam v posebno vedro. Ko jih je dovolj pa operem. Vendar nikoli jih ne perem z ostalo obleko.
Tracy -> RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje (24.10.2007 7:57:50)

Tudi mi imamo oboje plenice. Štorklje so mi boljše ker je v njih rita manjša vendar posledično manj zdržijo. Plenice nabiram in jih perem vsake 3-4 dni. Perem jih na 90 stopinjah, ker če jih na manj mi madeži ne grejo iz plenic. Ne vem ali imam slab stroj ali prašek. Ne uporabljam mehčalca. Ko jih operem jih najprej ene 90% posušim na zraku potem pa jih dam še za kakih 20 minut v sušilec zato da se zmehčajo.
Z oblekami za te večje rite je pa res kar malo problem. Pri nas zato večinoma uporabljamo le žabice - sedaj ko je še majhen. Potem pa se že dobijo trinerkice ki imajo tudi malo večje ritke.
So pa kolikor jaz vem plenice 100% bombažne in racmanove tudi nebeljene (zeleni racman).

Kam pri pranju dodate beli kis (to je verjetno ta kis za vlaganje ali kako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image])? Zakaj dodajate kis?
Kje dobite ta prašek Frosch? Nisem vedela da obstaja tak prašek.

Tudi jaz jih perem samo z tetra plenicami pa mogoče kdaj kak bodi zraven uleti.

Lep pozdrav vsem ljubiteljem narave in otrok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Anonimen -> RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje (24.10.2007 9:18:07)

kis dodajam zato, ker mehča vodo, posledično so cotke mehkejše[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] to je ta za vlaganje, brez začimb seveda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
frosch bi načeloma naj meli v vseh večjih trgovinah[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]no, za špar sem ziher da ga ma....

aja, pa jaz uporabljam še one bombažne predloge na roli, da ni treba dreka dol čohat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
frufru -> RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje (24.10.2007 11:39:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Tracy

Kam pri pranju dodate beli kis (to je verjetno ta kis za vlaganje ali kako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] )? Zakaj dodajate kis?
Kje dobite ta prašek Frosch? Nisem vedela da obstaja tak prašek.

Tudi jaz jih perem samo z tetra plenicami pa mogoče kdaj kak bodi zraven uleti.

Lep pozdrav vsem ljubiteljem narave in otrok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

Frosch se dobi v DM, mullerju, tušu Je pa to znamka za biorazgradljiva čistila, majo tudi svoj pril in wcnet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Racmanke so iz bombaža, razen če kdo misli na elastiko, ježke, pritiskače in prekrivne hlačke. Ti pa res niso iz bombaža[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Jaz plenice perem z brisačami in rjuhami oziroma s perilom, ki se pere na 60° skratka, da je boben poln
pikecpokec -> RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje (24.10.2007 19:34:51)

Punce, hvala vam!
Se mi pa zdi, da nas je precej malo takoh ki svoje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] povijajo v bombažne (ja, še vedno sem prepričana da so 100% bombažne) pleničke. tudi folk je ful začuden ko povem da imamo racmanke. ''ja, pa veš kolk je pol pranja, pa preden se posušijo! kaj pa če se pokaka, a je treba pol drekec dol spirat al kaj?''[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. v glavnem, potem jim potrpežljivo razlagam in eni so kar navdušeni.
aja, naša pediatrinja ni imela pojma kake pleničke so to. da ne govorim o patronažni, ko ga je prvič previjala. skor jo je kap! potem je pa priznala da smo edini ki jih pozna, da imajo te pleničke. in nas je ful pohvalila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

V glavnem, jaz sem zadovoljna, je pa res, da počasi dokupujemo nove, ker sem jih dobila od ene mamice, ki jih je že uporabljala za otroka in so že rahlo zdelane. tako da včasih kaka gumica spusti ali pa celo kakšna čisto razpade.
Seven* -> RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje (24.10.2007 20:16:13)

Temo sem pripela na vrh, ker se mi zdi pomembna in tudi veckrat se ponavlja. Mogoce bolje, da so zadeve na kupu.

Lepo bodite!

Seven

P.S Meni osebno so bile obojne vsec, bi pa Storklje priporocila tistim ki manj lulajo, Racmanke pa bolj za orto polulance.
frufru -> RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje (24.10.2007 21:02:52)

IZVIRNO SPOROČILO: pikecpokec

Punce, hvala vam!
Se mi pa zdi, da nas je precej malo takoh ki svoje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] povijajo v bombažne (ja, še vedno sem prepričana da so 100% bombažne) pleničke. tudi folk je ful začuden ko povem da imamo racmanke. ''ja, pa veš kolk je pol pranja, pa preden se posušijo! kaj pa če se pokaka, a je treba pol drekec dol spirat al kaj?''[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . v glavnem, potem jim potrpežljivo razlagam in eni so kar navdušeni.
aja, naša pediatrinja ni imela pojma kake pleničke so to. da ne govorim o patronažni, ko ga je prvič previjala. skor jo je kap! potem je pa priznala da smo edini ki jih pozna, da imajo te pleničke. in nas je ful pohvalila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] .

V glavnem, jaz sem zadovoljna, je pa res, da počasi dokupujemo nove, ker sem jih dobila od ene mamice, ki jih je že uporabljala za otroka in so že rahlo zdelane. tako da včasih kaka gumica spusti ali pa celo kakšna čisto razpade.

Ja, naša patronažna je tudi gledala, pa kukr naj bi ona men kazala, kako se naj previja, pol je bilo pa obratno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  Jaz sem jih tudi 5 kom kupila iz druge roke, pa so čisto v redu, edino en ježek malo spušča. V bistvu jih premalo ljudi pozna. Pol je pa cel kup vprašanj, kako vneto rito rešit, pa kako jim spuščajo,... Našemu se rita vname samo, ko je cel dan v papirnati plenici (ko smo na poti)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
mile -> RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje (25.10.2007 12:52:16)

Koliko teh plenic pa imate? V primeru, da se odločim, da bom uporabljala bombažne, ne vem, koliko jih naj nabavim. 
Putka -> RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje (25.10.2007 13:27:47)

Jaz vedno Bambinomio hvalim, pa se nobena ne pridruži[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ne rabijo dodatnega vložka, ker so prekrivne hlačke nepremočljive. Ježki so velcro in ne spustijo zaboga. Not se vstavi zložena tetra plenica, jaz sem njihove kupila, ki so že debelejše zašite.

Orve mesece sem posebej prala na 60st, zdaj zraven kakšne brisače, tetra plenice vržem, pa Frosch tekoči uporabljam. Rumeni flekci pa ne gredo vendo ven, pač so ene zafarbane. Se otrok nič ne pritožuje, ko jih ponovno poserje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Princess Mononoke, v Avstraliji imate pa zelo veliko izbiro ekoloških plenic, tudi razgradljive za 1x uporabo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Bi kaj v Slovenijo uvažala?
Putka -> RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje (25.10.2007 13:29:21)

IZVIRNO SPOROČILO: mile

Koliko teh plenic pa imate? V primeru, da se odločim, da bom uporabljala bombažne, ne vem, koliko jih naj nabavim. 
Bambinomio ima že pripravljene pakete po 80€, not so 2 prekrivne hlakčke (ene sem še dokupila), pa 12 plenic (dokupila še paket in jih imam 22). Peremo dva-trikrat tedensko in lepo skozi pridemo. Edino ponoči in za daljše sprehode imamo pamperske.
frufru -> RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje (25.10.2007 14:23:43)

Mam 17 racmank (3 rumene, ostale zelene) nam znese, tako da peremo na 3 dni skupaj z ostalimi cunjami na 60° Ponoči kak mesec rabimo 2 vložka, čez dan je brez vložkov, razen pri rumenih racmankah. Aja, mamo sušilca, drugače bi jih rabil več. Prekrivne hlačke mam po 2 komada trenutno smo na št L. Imam tudi ene second hand bumis L, samo so nam še prevelike, razen za ponoči, če jih faj zašponam
shooo -> RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje (25.10.2007 14:42:13)

putka!

mene silno zanimajo te planice. a to je ta "pocket" varianta, ki imajo vdelan žepek za vložek?
a je vložek nujen ali so tudi same po sebi kaj vpojne?
a se dajo dobiti po kosih ker jaz bi dokupila nekaj za probo kajti amam nagledane še rodine (85kn/kos) in fuzzy buns(125kn/kos).sedaj jih imam nekje 15  in se toliko  bi jih dokupila se za naslednjega dojencka ki pride apirla.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
in prosim če mi lahko še javiš kje se jih da dobiti.

hvala
kjava -> RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje (25.10.2007 15:00:06)

IZVIRNO SPOROČILO: Putka

Jaz vedno Bambinomio hvalim, pa se nobena ne pridruži[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ne rabijo dodatnega vložka, ker so prekrivne hlačke nepremočljive. Ježki so velcro in ne spustijo zaboga. Not se vstavi zložena tetra plenica, jaz sem njihove kupila, ki so že debelejše zašite.Putka, jaz sem nekaj kolebala med bambinomio pa racmankami, pa mi je kolegica rekla, boš pa ja dala slovenski firmi zaslužit. No, tko da sem jih pol zato vzela in sem zadovoljna. Sej njihove prekrivne hlačke tud ne premočijo, vložka pa tud ne dajem vedno not.

Jest mam 15 kosov vobtoku in troje prekrivne hlačke, sem pa še šest plenic dokupila, ker nimam sušilca in se zdej pozimi bolj počasi sušijo. Perem jih pa tud trikrat na teden skupaj z ostalim perilom.
karin412 -> RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje (25.10.2007 16:42:31)

Jaz uporabljam racmanke (24 kom) že 20 mesecev in moram reči samo to, da so že ful znucane(ježki), tudi trgat so se mi začele, pa ne perem dostikrat na 95, dajem večinoma sušit na zrak, le ko je dež in zima v sušilca. Ne vem, kako je pri drugih. Zdaj ko imam še 2 meseca starega fantka, sem kupila še 20 komadov novih plenic iz druge roke. Škoda, izgleda da so samo za enega otroka.
Perem z Dashem, uporabljam pa kis za vlaganje. Z oreščki sem že prala, pa bi morala uporabit belilo, ker ni šlo nič stran.

Ena sparšuje koliko komadov naj nabavi - odvisno, če bo sušila na zraku, jaz sem zato kupila 24 kom in je bilo ok. Meni oba zdaj toliko plenic porabita, da perem skoraj vsak dan (sem zračunala da na 1 dan in pol), skupaj z brisačami, rjuhami, kar se nabere.

Največje težave so z bodiji - zdaj ima Miha 2 meseca, pa mu že dajem bodije 68, pa jih ravno lepo zaprem. Ajla je bolj majhna, pa sem tudi pri njej imela bodije eno št. večje. Za pajacke enako, najboljše so posebej hlače ali žabice.

Prekrivne imam 3 kom ene velikosti, tudi volnene, samo je več dela z njimi, še posebej ko so pokakane in se sušijo cel dan.

Aja glede hoje in okretnosti - jaz sem Ajli ko je začela sedet, dajala čez dan umetne, da je lažje dosegla to stopnjo, za hojo pa ni bil problem. Res se mi zdijo malo nerodne edino v pasu.
frufru -> RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje (25.10.2007 19:03:23)

Karin ježke ti pri racmanu zamenjajo, če je sicer plenica še OK, pokliči jih in vprašaj
Tinta -> RE: Pralne bombazne plenicke (25.10.2007 21:29:11)

Tudi mi uporabljamo bombažne plenice in meni je najbolj všeč to, da mi ni treba ves čas razmišljat, koliko "papirnatih" imam še na zalogi. Perem en stroj vsak večer- cca 8 - 12 kom jih vržem not+ še kaj belega, po navadi na 60. 

Pri prvi smo kupili 20 štorkljic in potem smo dobili še 5 racmanov, ampak ne vem kateri so mi bolj več... Racman je debelejši in ga uporabljamo kot nočne plenice, štorklice so malo ožje... Pri drugem sem dokupila še 6 Racmanovih, ozkih. Tako da je skupaj 30 pelnic redno v obtoku. Ja, brez sušilca nebi šlo...

LP
skuštrana -> RE: Pralne bombazne plenicke (26.10.2007 16:33:36)

Evo, mi imamo tudi Racmane[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Me pa nekaj zanima, mogoče mi lahko katera pomaga. Naš newborn je star 15 dni, povijam ga v Racmanke in pod samo plenico je koža tipi topi, na trebuščku ( predvsem okoli popka) pa je par dni nazaj dobil takšne rdečkaste izpuščajčke, sedaj pa ne vem ali je to mogoče od prekrivnih hlačk, ki se mu tam dotikajo kože[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ali kaj za vraga bi to bilo? Sem namazala s hladilnim mazilom pa zaenkrat ni še nič boljše...

Drugače sem pa jaz tudi imela nagledane Rodine puse ( ki so res prekrasne, ampak prekrivnih hlačk pa žal nimajo) potem pa sem kupila 18 zelo malo rabljenih Racmanov, skupaj z vložki ter 4 prekrivnimi hlačkami in sem zelo zadovoljna.
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>