Dober kruh iz kruhomata-kako??? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


ery -> Dober kruh iz kruhomata-kako??? (25.10.2007 8:45:52)

Ojla,

Situacija je taka. Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] je na vsak način hotel kruhomat in ga je šel kupit  z eno metlico, firma nekaj na C...
Vem, sem brala že nekaj o tej temi, samo bi res rada izvedela direktno, kaj je potrebno narediti, da je specialne kruh? No da vam povem kako moj dela (ker jaz se v to ne vtikam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).

Noter strese moko (zaenkart od mercatorja, tip 500), ena žlička soli, ena žlička sladkorja, voda, kvas.. in nastavi na 3 ure 40 minut, ne vem kaj že srednje zapečen al kaj že...
Pa ni tako okusen... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

A je drugače to noramalno, da ko vzhaja, naraste čisto do vrha, ko je pečen, ga je pa pol-pade dol?

prosim za recepte...

hvala vam... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mala maja -> RE: Dober kruh iz kruhomata-kako??? (25.10.2007 8:51:40)

skupej mu pade ,ker odpira pokrov.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Drugače pa dam jaz vmes še en jajček, pa malo več vode, pa kvas dam sveži(najprej pogrejem malo vode(drugače daš mleko, samo mi ga ne smemo), dodaš par žličk moke in malo sladkorja, ter pustiš par minut, da kvaz vzhaja.
kruh veliko lepše naraste in skorja ni tolk trda, pa vedno ga dam zapeči na minimalno.





Anuška79 -> RE: Dober kruh iz kruhomata-kako??? (25.10.2007 8:55:25)

Jaz uporabljam mešanico za bel ali pa mešanico za mešani kruh iz Spara. Dodam samo vodo, včasih košček masla, pest sončničnih semen ali sezama in speče se res dober kruh. Če ga pečem na programu za hitro pečenje je malo nižji, a vseeno zelo dober, na klasičnem programu pa je nekoliko višji, luknice so nekoliko večje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Imam pa že naročeno tudi mešanico iz Hoferja - je menda tudi dobra, pa več okusov imajo kot Spar.

LP




Marogica -> RE: Dober kruh iz kruhomata-kako??? (25.10.2007 8:58:36)

Najenostavnejši recept:

Kupiš moko od Hoferja(imajo različne, tudi polnozrnate), ki so že sestavljene in dodaš samo vodo, vzameš mojega moža in je kruh takšen kot mora biti.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Drugače pa ne vem, kaj bi to lahko bilo. Pri nas peče moj mož.




mala maja -> RE: Dober kruh iz kruhomata-kako??? (25.10.2007 9:04:39)

pripravljeno mešanico ima tudi žito.

In njuhov kruh je najmsi, meni ga soseda ki dela tam(in ga gre iskat v diskont) ne more tolk hitro nanosti kot ga mi pojemo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




sonček33 -> RE: Dober kruh iz kruhomata-kako??? (25.10.2007 9:08:04)

Punce, tudi mene mika, da si nabaviva kruhomat. daj povejte, se splača? Mislim, glede na cene, ki so sedaj v trgovinah, je to dobra rešitev?




mala maja -> RE: Dober kruh iz kruhomata-kako??? (25.10.2007 9:11:02)

meni se je splačalo. pri štirih malih kobilcah[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Imam ga malo manj kot tri mesece in sem do sedaj kupila kruh 3x. je drag k[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] žafran, bi rekel moj.
Pa smo akr zadovoljni z njim. edino al mi je da nisem vzela unega na dve lopatki in ležečega.




kalbo -> RE: Dober kruh iz kruhomata-kako??? (25.10.2007 9:12:58)

Moja žena je tud nabavla kruhomat...kalbota[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




poliloni -> RE: Dober kruh iz kruhomata-kako??? (25.10.2007 9:17:04)

Mi smo kruhomat ravno kupili, ker je ta mal alergičen na mleko in jajca in moramo kruha zanj v trgovini ne kupujemo.  Zaenkrat sem ga spekla le trikrat, pa še to po striktnih navodilih, ki smo jih dobili zraven avtomata. Torej zaenkrat še nismo nič eksperimentirali.
Vsi tisti, ki ste že sprobali različne recepte ali imate celo kakšnega svojega posebnega - Kaj če bi jih dali med recepte? Bi nam prišlo zeloo prav.


P.S.: Ja, za Kalbota pa pravijo da je dober, a je na žalost unikat, tako da.... Ko bodo sestavni deli tega avtomata na voljo za vgradnjo še drugim, se pa priporočamo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




ery -> RE: Dober kruh iz kruhomata-kako??? (25.10.2007 9:23:25)

jaz tudi ne vem zakaj je moj kupil na eno lopatico, saj pride z dvema večji kruh, a ni tko? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

Marogica, daj vprašaj možka kako naredi?? Ker ne vem kako bi zgledal, da ga najamem?? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

Aha, pa pokriva ni odpiral, zato ne vem zakja tak majhen kruh?




poliloni -> RE: Dober kruh iz kruhomata-kako??? (25.10.2007 9:25:16)

Aja še to me zanima: Kje imate potem kruh spravljen, ker meni full trda skorja rata, ko je star en dan? Kaj narediti, da bo skorja mehkejša?




honey -> RE: Dober kruh iz kruhomata-kako??? (25.10.2007 9:30:20)

Po moje je kruh padel skupaj zato, ker je dal tvoj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] preveč kvasa. Jaz moram reči, da kruh vedno pečem po priloženem receptu za navadni beli kruh. Ko pa sem enkrat eksperimentirala s svežim kvasom (ki ga dam kar direktno v pekač kruha, ne da delam kvasec), mi je kruh tudi padel skupaj in to sem potem brala v navodilih, da je zaradi tega, ker je pač preveč kvasa. Naj se drži receptov v navodilih, pa bo uspelo. Vsaj jaz se in mi vedno rata.




Anuška79 -> RE: Dober kruh iz kruhomata-kako??? (25.10.2007 9:36:53)

IZVIRNO SPOROČILO: poliloni

Aja še to me zanima: Kje imate potem kruh spravljen, ker meni full trda skorja rata, ko je star en dan? Kaj narediti, da bo skorja mehkejša?


Jaz ga imam v tupperware -jevi posodi (samo jo moram vsake toliko odpret, ker se nabira kondenz)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Kruh je super še po dveh dneh - itak ga pa ponavadi že prvi dan zmanjka ali pa ostaneta le še kaka dva kosa.

Kar se pa tiče vprašanja, če se aparat splača pa - mešanica stane 80 centov . Jaz imam kilo moke za dvakrat. Pečem ga nekje 4x tedensko, torej v enem tednu dam za kruh nekje 1.60 evra + voda + elektrika. V trgovini pa je kg kruha ????????[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image] Sem pozabila, ker ga že kaka dva meseca nismo kupili. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (25.10.2007 9:52:21)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Saša27 -> RE: Dober kruh iz kruhomata-kako??? (25.10.2007 9:59:47)

Mi2 sva s kruhomatom izredno zadovoljna. Od kar ga imava, še enkrat nisem kupila kruh. Vedno se poje celi, prej pa je vedno ostajal. Tudi jaz imam kruh v tupperware posodi, pa je odličen še po teh dneh.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Meni še sicer ni nikoli skup padel, ravno nasprotno, enkrat se mi je prevrnil čez rob posode[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], uf je smrdelo.
Večinoma pečem polnozrnatni kruh z dodatkom celih semen. Nekajkrat sem pa probala tudi sladek kruh z lešniki in rozinami, ta pa je res najmsi.




bamby -> RE: Dober kruh iz kruhomata-kako??? (25.10.2007 10:11:35)

Meni je kruh vedno padal skupaj, ko sem pekla na programih  normal, program za polnozrnati kruh....Odkar ga pa pečem na schnell programu mi pa odlično uspeva.




spela77 -> RE: Dober kruh iz kruhomata-kako??? (25.10.2007 10:15:08)

Jaz ti lahko napišem recept po katerem mamo vedno dober kruh.
0,5L VODE(lahko tudi mleko,po želji),voda naj bo sobna temperatura
1,5 male merice SLADKORJA
3 male merice SOLI
2 male žličke MASLA
0,70kg MOKE T 400(najboljša je ta za čisto beli kruh)
1 zavitek SUHEGA KVASA (OBVEZNO MORA BIT SUHI KVAS,NE SVEŽI!!)
2 kroga poliješ z OLJEM (zlivaš lepo ob robu)

DAM NA HITRI PROGRAM (1h58) in na srednje zapečeno.
OBVEZNO DAJ VSE SESTAVINE V POSODO V TAKEM VRSTNEM REDU KOT SM NAPISALA,KVAS MORA BIT VEDNO POSIPAN PO MOKI IN NE SME PRIT V STIK Z
VODO. NE ODPIRAJ POKROVA,ZNA ZARAD TEGA NIZEK RATAT.

To je količinsko za 1,20kg kruha. Lahko si količinsko preračunaš za manjšo težo kruha.

Upam da sm saj kateri pomagala prit do doberga kruhka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




koala -> RE: Dober kruh iz kruhomata-kako??? (25.10.2007 10:42:37)

Jaz se kar pod Marogico podpišem, no razen tega da mož peče. Pri nas peče kruh kruhomat[sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif], moko in vodo pa jaz not vsipam.




kalbo -> RE: Dober kruh iz kruhomata-kako??? (25.10.2007 12:31:39)

Lest lohk tud napišem kak recept za kruh za kruhomat znamke Kalbo




malecka -> RE: Dober kruh iz kruhomata-kako??? (25.10.2007 14:09:24)

no pa da še jaz odgovorim, pri nas to laufa dvakrat na dan, pečem ga jaz in tašča. ona ga pusti not, da se speče do konca in sicer polbeli na progran hitro to je mislim da 2. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] in je dober.

jaz osebno pa ga samo zamesim in dvakrat pregnetem, mašino izklopim, in pustim pol ure. potem pa dam testo ven in na roke oblikujem štruco, pletenko ali kaj drugega in počakam da še mal naraste dam v pečico in vola po 35 minutah na 180 stopinj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] kruh da prste oblizneš.


pa še to sploh ni pomembna moka tolk kot je kvas, ta je najboljši suh. ker za svež kvas je tam prevelika temperatura zato pa pade. imamo pa cla tronicna dve metlici in je zakon. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

veliko sreče pri peki kruha[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




kalbo -> RE: Dober kruh iz kruhomata-kako??? (25.10.2007 14:18:35)

Kvasa prvo kot prvo ne sme bit preveč in pravilno mora bit vshajan preden roma v moko. Moka mora bit presejana in topla. To je vsa umetnost. En strojček za stepanje, k ma une nastavke za testo pa gasa. Zadevo pustiš hajat, pol jo še enkrat pregneteš, oblikuješ in hajat pol pa direkt v pečico. Ne rabiš nobenga kruhomata.




Marogica -> RE: Dober kruh iz kruhomata-kako??? (25.10.2007 22:39:23)

Da kruh "skupaj pade", pomeni, ali si prehitro ali vmes odpirala pokrov, preveč vode, preveč moke... V glavnem, treba se je držati recepta oz gramov/decilitrov. Pa pomembno je, da pečeš na pravilnem programu. Sva na začetku probala na "basic" program" polnozrnatega peči, pa nama je ratal pol tako velik, kot bi moral biti. "Hitri" program pri nama tudi ne funkcionira tako, kot so punce že tukaj pisale. Kruh ostane majhen. Torej...za vsak kruh svoj program.

Možek ga najprej pokrije s kuhinjsko krpo(zaradi kondensa) in ko se ohladi, ga hraniva tako, kot kupljen kruh-v vrečki. Nič extra, skorja je vedno fajn..ravno ta prava..

Sem se raje jaz potrudila in napisala, kot da bi moža posodila....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ni šanse...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




qwasy -> RE: Dober kruh iz kruhomata-kako??? (26.10.2007 8:21:14)

Mi pa pečemo orto polnozrnatega. Moko kupim v milerju ali dm-u in je nič ne mešam z belo. Noter vržem še malo sončnic in lanenih semen pa je super. Shranjujem zavitega v servet in vrečko - v hladilniku.




pocka -> RE: Dober kruh iz kruhomata-kako??? (26.10.2007 10:36:49)

po mojem je težava ta, da ne da po pravem vrstnem redu sestavin notri - najprej gre voda (mlačna), pa malo olivnega olja, sol,sladkor, moka in pol kvas, predvsem pa se ga ne odpira.

Jaz tudi dostikrat v Mullerju kupim v škatli mešanico za polnozrnati kruh in rata zeelooo dober.

Sem pa zadovoljna s kruhomatom, ker se lahko malo izživljaš, pa različne kruhe delaš, da ni vsak dan isti...ga pa vedno še isti dan pojeva z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] , tako, da nimim težav kako ga shranit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




kalbo -> RE: Dober kruh iz kruhomata-kako??? (26.10.2007 10:47:18)

Sem pa zadovoljna s kruhomatom, ker se lahko malo izživljaš, pa različne kruhe delaš,


To jest delam brez kruhomata[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Sam je koruzni ratal tko dober, da me zdej žena ne pusti drugega spečt.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>