Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi



Sporočilo


Strawberrie Cherrie -> Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (26.10.2007 17:44:01)

kaj bi naredile če bi bila NS porazna (in tisti testi naprej), oz na morfologiji, da bi ugotovili, da z vašim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pa ni vse vredu?
Na to me je trenutno spomnila ena tema na RR.

Ali bi šle na splav, če bi recimo v 22tednu zvedela, da bo imel vaš otroček DS?

Ker jaz gledam nazaj in mi2 z mojim sva vedno govorila, da naj bo le otroček zdrav. Samo 1x pred morfologijo je naneslo na to, pa še takrat sem mu jaz dala jasno vedet, da če sva se odločila za otročka (kljub nenačrtovani nosečnosti), ga bova imela rada, ne glede na to, kakšen bo.
Je pa pomojem to zelo moralno sporno vprašanje - ali se odrečti otročku, če veš, da bo drugačen?




StBarbara -> RE: Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (26.10.2007 17:48:39)

Jah... jaz sem tukaj zelo sebična, jaz bi šla na splav, sicer s težkim srcem a vseeno.

Ampak sem pa po pravici povedala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Naja30 -> RE: Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (26.10.2007 17:49:10)

l_p, zdaj si me pa našla. Ravno o tem sem razmišljala danes in ti povem, da še sama ne vem. Priznam, da nisem razčistila sama s seboj, z dragim pa tudi ne. Tudi nama je bilo pri hčerki najpomembneje, da je zdrava in da je vse ok v nosečnosti.
Po eni strani bi seveda obdržala otroka, ker če sva se odločila zanj in ga imava že zdaj neskončno rada, se mu ne bi mogla odpovedat. Sprejela bi ga, kakršen je. Po drugi strani pa... ne vem, priznam. Strah me je sploh razmišljat o tem. Upam samo, da bo vse ok.




Samrela -> RE: Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (26.10.2007 17:49:14)

Midva sva se o tem ogromno pogovarjala in prišla do sklepa zaradi katerega potem nisem šla na NS. Prepustila sem se usodi...kar bo pa bo. Ne vem... zelo težko bi se odločila za splav.




Taula -> RE: Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (26.10.2007 17:50:49)

Jaz sem bila danes na NS in presejalnem testu, ker ni bil NS super. Kaj bova naredila če AC pokaže da je Downovček? Ne vem...ideja je da bi šla delati splav, če bom pa na tem pa ne vem kaj bom naredila. Se mi zdi grozna odločitev.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




CUKRČEK -> RE: Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (26.10.2007 17:51:41)

jaz v obeh nosečnostih nisem šla na NS...ravno iz tega razloga, da bi najbrž fuuul težko naredila splav. Zato sem bila pač pripravljena sprejeti otroka, kakršni pač bodo.

sva se pa oba strinjala v tem..čeprav so naju nekateri blazno obsojali in naju "zmerjali" z neodgovornimi starši[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]




Strawberrie Cherrie -> RE: Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (26.10.2007 17:51:58)

Taula [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image], držim pesti, da bo AC ok in da s tvojo pikico ne bo nič narobe.




mami_miki -> RE: Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (26.10.2007 18:07:39)

ful težko je govorit kaj bi...če bi...zarečenega kruha se največ poje....jaz sem govorla, da ne bom imela otrok, pa se razmišljala-če bi zanosila bi naredila splav....aha[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] sem zanosila...sem se zaljubila v svoj trebušček... v trenutku se je moj pogled, ampak v trenutku ko sem zvedela in ga videla čez 10 min na UZ, spremenil....

saj...otroček je bil hvala bogu zdrav....ampak najtežje je govorit o nečem, kase ti ni zgodilo in kaj bi naredil, če bi se ti...

tako da punce, tiste, ki pravite da bi splavile ali pa da nebi....da ne boste-bog ne daj- dobile takšne preizkušnje...kr te življenje skoz sprobava...a boš res to nardila, a res tako misliš...





piščanc -> RE: Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (26.10.2007 18:13:24)

ker nisem vedela, kaj bi naredila v primeru, da nuhalna ali amniocenteza pokaže DS, nisem šla v nobeni nosečnosti na popoln pregled za nuhalno svetlino.

če bi bile res velike napake na plodu in bi ginekolog to priporočal, pa bi naredila splav.




StBarbara -> RE: Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (26.10.2007 18:15:05)

IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki

ful težko je govorit kaj bi...če bi...zarečenega kruha se največ poje....

tako da punce, tiste, ki pravite da bi splavile ali pa da nebi....da ne boste-bog ne daj- dobile takšne preizkušnje...kr te življenje skoz sprobava...a boš res to nardila, a res tako misliš...




Eh, to pa itak, ampak teoretično vprašanje-teoretičen odgovor...




dory -> RE: Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (26.10.2007 18:21:36)

ko sem bla jst noseca, sem ful razmisljala o tem...in okvara otrocka,bi bla edina stvar, zaradi katere bi se odlocila za splav...

kljub temu je tako ali tako prislo do zapletov in ni veliko manjkalo,da ne bi bilo res kaj narobe...ze tisto trepetanje za otrokovo zivljenje na zacetku in potem trepetanje za naprej mi je potem dalo mislit naprej....egoist gor al dol, ampak povedala sem tko kot mislim...




čaki -> RE: Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (26.10.2007 18:39:36)

tud jaz bi šla delat splav, če bi že prej vedla, da je nekaj narobe.
taka pač sem...egoist




Anonimen -> RE: Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (26.10.2007 18:44:06)

Pri prvem nisem šla na NS.

Če bi imela še kakšnega otroka, bi šla. In 99,9% tudi na splav, če bi kazalo na okvaro. Pri prvem pa ne.




Naja31 -> RE: Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (26.10.2007 18:51:51)

JA, v obeh nosečnostih sva se pogovarjala. In oabkrat sem šla na NS in DHT. Prvi otrok je zdrav. Pri drugem bomo še videli, dosedanje preiskave so bile ok.
Na preiskave sem šla, da bi v primeru slabih rezultatov (ki bi bili seveda potrjeni na AC) ukrepala. Ja, imela bi splav. Ampak upam, da mi takšne odločitve nikoli ne bo treba sprejeti.




Raho -> RE: Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (26.10.2007 18:54:48)

Ja, sva se. Zelo resno, saj nisva več med najmlajšimi in sva vedela, kakšno je tveganje.

Pri prvem nisem šla na NS in na noben drugi test.

Sedaj sem bila na NS in DHT. Če bi bila slaba? Naredila bi še AC. Sva se pa dogovorila, da bi otroka obdržala, če bi mu lahko nudila kakovostno življenje. Se pravi, da ne bi bil celo življenje po bolnišnicah.




Anonimen -> RE: Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (26.10.2007 18:57:46)

Če/ko bom noseča verjetno sploh ne bom šla na NS. Ker vem da nebi šla na splav, tko da se mi zdi brezveze. Moj je tudi za to da obdrživa kakor koli pač že bo, je pa mnenja da je boljš da že v nosečnosti to izveva da se lahko pripraviš. To se pa tud strinjam. V glavnem na NS mogoče, na splav ne.
Se pa o tem dosti pogovarjava ja.




nuala -> RE: Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (26.10.2007 18:58:37)

V prvi nosečnosti bi šla delat splav, če bi bilo z otročkom kaj narobe.

V drugi nosečnosti nisem šla na NS; na otroka sem gledala drugače, moji pogledi na svet so se spremenili, jasno mi je bilo, da bom otročka v vsakem primeru obdržala.




CeluLitka -> RE: Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (26.10.2007 19:01:46)

Tudi jaz sem med nosećnostjo razmišljala, kaj bi naredila, če bi imela slabe rezultate na NS...... Takrat se si rekla, da bi šla na splav, ne vem pa, kako bi se odločila, ko bi bila postavljena pred odločitev. To sigurno ni lahka odločitev, ampak jaz sem razmišljala tako: življenje  bi bilo verjetno precej težje za nas. Verjetno bi se raje odpovedala nerojenemu otroku, kot pa živela z mislijo, da moj otrok ne bo nikoli normalen, da ne bo mogel iti čez vse faze svojega življenja. Ne rečem, da downovčki ne živijo življenja, saj ga, ampak življenje, ki je v mnogih stvareh drugačno.
Sebično ali ne, tako je moje mišljenje.
.




ElaM -> RE: Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (26.10.2007 19:20:18)

Jaz sem obakrat šla na NS, čeprav ne vem, če bi šla na splav, če bi odkrili, da je kaj narobe. Pomisleke imam predvsem jaz, moj bi bil za splav.




Dejča -> RE: Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (26.10.2007 19:46:05)

Tudi jaz sem obakrat šla na NS in z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] sva se obakrat pogovarjala, kaj bova naredila, če bodo rezultati slabi in se nekako zedinila, da bi šla splavit. Pri sebi pa še danes ne vem, kako bi se na koncu odločila. Če bi bil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] res grozno prizadet in bi se dalo to odkriti že v nosečnosti, bi se najbrž odločila za splav, če bi imel samo DS, pa ne vem. Tako ali tako se ne da vedeti vnaprej, kako prizadet bo otrok. In po rezultatih AC si že nekje okrog 20. tedna in moraš otroka roditi. Resnično ne vem, kako bi ravnala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].




Tinky -> RE: Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (26.10.2007 19:46:26)

IZVIRNO SPOROČILO: čaki

tud jaz bi šla delat splav, če bi že prej vedla, da je nekaj narobe.
taka pač sem...egoist


se podpišem pod tole




Ninica -> RE: Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (26.10.2007 19:49:06)

Jaz sem v prvi nosečnosti imela THT, v drugi pa NS in mislim, da bi v drugi nosečnosti, če bi test bil slab verjetno šla na splav, saj se zaradi tega tudi odločiš za takšno preizkavo.




Felicity -> RE: Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (26.10.2007 19:52:04)

Sva se pogovarjala ja. In če bi šlo kaj narobe, bi se odločila za splav.
Saj problem ni samo DS, je še veliko drugih gen.bolezni ali telesnih okvar.

Sem pa šla na NS in na DHT in razmišljala sem tudi o samoplačniški AC, za katero me je moja G potem prepričala da ni potrebna.  KAj pa če bi bilo kljub "dobrim" rezultatom kaj narobe, raje ne razmišljam.


Taula - srečno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]




Marogica -> RE: Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (26.10.2007 19:58:34)

Pri prvem sploh nisem vedela, kaj je NS, najbrž so mi jo naredili, pa sem mislila, da je pač UZ[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  in ker ni ginekolog ničesar negativnega "komentiral", to za naju ni bila debata. Pri ta drugem sem imela NS in AC(zaradi starosti) in sva se s partnerjem določila, da grem na splav, če bi bilo z otrokom, kaj narobe. Drugače je brezveze, da grem sploh na AC.

TOrej..v vsakem primeru, če bi vedela v naprej, da bo kaj narobe z otrokom, bi se odločila za splav.




rija -> RE: Ali ste se s partnerjem pogovarjale ... (26.10.2007 20:40:50)

seveda sva se, ker se to lahko zgodi vsakemu.....in ker je bila ns zelo slaba, sem šla na AC in ja, bi splavila, če bi bilo kaj narobe.....pa ne iz egoizma, pač pa iz ljubezni do nerojenega otroka.... otroka bi imela rada....samo nikjer ne piše, da bom živela dovolj dolgo....oz. da se meni ne more kaj zgoditi pri npr. otrokovem 4 letu....in kdo bi ga potem ljubil tako kot jaz oz. midva?




Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>