nesoglasja ob novem članu (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi



Sporočilo


Anonimen -> nesoglasja ob novem članu (28.10.2007 21:06:41)

Danes je tak dan da sem spet bolj žalostne volje. Ker se z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley27.gif[/image] non stop nekaj pričkava. Ne mislim velikih prepirav, ampak take ki najedajo mene, njega verjetno tudi. Najpogostejši razlog - najin kuža. Da ne bo pomote, kuža ni nič kriv in nimam nič proti njemu - mi pa gredo na živce nekatere poteze mojega dragega (in obratno seveda verjetno!). Naprimer hrana. Punce moje, nimam velike plače, in hrana je ratala zdaj kar pošteno draga. In mi ni prav če potem psu meče ta boljše salame, včeraj sem imela za večerjo pripravljeno že od prej mineštrco, ko jo hočem pogret je ni - kje je - ja kužetu sem jo dal. Prejšnji teden sem kupila v petek polovico suhe salame, v soboto je ni bilo več. Ker moj ne je dosti vem kje je končala....saj morda se zdi da sem škrt, da psu ne privoščim - ne, samo vem da marsikdaj šparam, potem pa moj take zganja..midva sva tega kužeta vzela tako čez noč, ker se nama je smilu, in se nisva pogovorila o poslodicah. Žal. Imava čisto različne poglede na žival. Po njegovem ni omejitev, po mojem so. Nikakor ne najdeva skupnega jezika glede tega kaj lahko počne in kaj ne. Pa nemi ni okusno če daš psu krožnik s katerega si jedel psu lizat. Mi se to gravža. A moj bolj kot ga prosim (ali pa težim, učinek je vedno enak nič) bolj daje psu vse krožnike polizat. Danes zjutraj vstanem pridem v dnevno on in pes na kavču...in futra psa z jogurtom (pustimo podrobnost da moj najljubši ki ga imajo samo v eni štacuni)...oz. pes na kavču in liže jogurtov lonček. Pa punce, meni ob takih pogledih dvigne pritisk. Pa ga prosim, naj proba še mene razumet, da psa imam rada, le da ne maram takšnega "posiljevanja" z njim...včeraj smo šli v btc...sem ga komaj prepričala, da nima psa kaj s sabo tja vozit. Najhujšo tako potezo mi je naredu kakšen teden nazaj. Na izletu ob reki(vode na pretek torej!!) smo se ustavili. Jaz sem zaradi nekih zdravstvenih težav morala več pit. In sem imela pol litra vode v steklenički. In pustim to na klopci in grem malo k vodi. Pa zagledam mojega kako to vodico zliva psu. Pa ga prosim, ej nimam druge, moram pit zaradi zdravil, še vedno ne neha. Pa toliko vode naokrog, pes bi že lahko vodi iz reke pil, saj ni bila to umazana voda. Kolega mi je rekel, pa saj ima raje psa kot tebe.... Ob takih situacijah se vprašam ali res. Saj to z vodo je ekstrem, ampak vseeno...Gleda tako ozko včasih, in vse kar rečem vzame kakor moj napad - evo ne maraš psa. Pa ni res. Mu rečem včasih le, da ne maram ljudi, ki so do živali že skoraj osladni, pri ljudeh pa iščejo vsako napako.

Malo konfuzno sem to napisala. Sem si prav morala olajšat dušo. Samo me res zanima, ali sem jaz tako nora in zatežena, ker postavljam neke omejitve in ali morda moj ne zna pogledat na situacijo tudi skozi moje učke.




rija -> RE: nesoglasja ob novem članu (28.10.2007 21:13:34)

Oprosti, ampak otrok pa le ne mejta....se bosta še pobila....




Anonimen -> RE: nesoglasja ob novem članu (28.10.2007 21:14:54)

Samo me res zanima, ali sem jaz tako nora in zatežena


Zelo kompliciraš.




blanč -> RE: nesoglasja ob novem članu (28.10.2007 21:15:35)

Midva tudi imava psa. Ja, moj ga tudi razvaja, samo hvalabogu ne pretirava tako kot tvoj. Nikoli in resssssssss nikoli ne bo pes jedel iz naših krožnikov pa četudi bi bil zlat. Mislim, da tvoj partner ni prebral nikoli nobene knjige o vzgoji psa. Mislim, da boš morala biti glede tega bolj odločna in postaviti meje. Meje ne pomenijo, da psa nimaš rad, ampak tako lažje živimo mi in živali, če se ve kaj lahko in kaj ne. Upam, da ti uspe.




Naja30 -> RE: nesoglasja ob novem članu (28.10.2007 21:15:52)

Pri naslovu sem pomisla, da sta dobila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] in na srečo se gre "le" za psa. Uboga žival, on jo ujčka do nezavesti, ti pa jo boš kmalu zasovražila.
Ne predstavljam si česa takega. Vse ima svoje meje, tudi ljubezen do hišnih ljubljenčkov.




MAŠKA -> RE: nesoglasja ob novem članu (28.10.2007 21:21:51)

Sem se kar nasmejala ob tvojem pismu, čeprav verjamem, da je to zate probelem. To se mi ne zdi normalno. Boš morala čimprej razčistit s svojim dragim o tej zadevi, saj veš kako dolgo lahko živi kuža, pa mu ne privoščim slabega. V teh letih se ti lahko zmeša, če se bo tako nadaljevalo.




Anonimen -> RE: nesoglasja ob novem članu (28.10.2007 21:24:35)

Iz napisanega jaz vidim, da ti prav otročje namenoma nasprotuje in te jezi. Kot da išče razloge, da ti lahko očita, da ne maraš psa. Samo razlog za tako obnašanje je pa bohved kaj. To boš morala ti vedet. Dvomim, da je pes. 




Marogica -> RE: nesoglasja ob novem članu (28.10.2007 21:36:13)

Kot si že sama rekla, sta vzela psa na hitro in se očitno resnično nista pogovorila, kaj to v bistvu pomeni in da tudi pes potrebuje določeno "vzgojo". Vendar vidva pač različno dojemata to "vzgojo" oz. merila imata čisto različna. In to zna biti resen problem. Tudi jaz sem za neke meje pri živalih, vendar očitno imajo drugi ljudje meje pač drugod. In sama bi bila prav tako jezna, če bi moj partner psa "obravnaval" popolnoma drugače, kot sem si sama zamislila in zadala.
Kaj narediti? V bistvu ne vem. Mogoče bi kaj zalegel kakšen pogovor ob tvojem najljubšem jogurtu, salami in brez psa(ki lahko ta čas gleda TV)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , torej pogovor...če bo to sploh kaj pomagalo.

Po drugi strani pa razmišljam, če si tvoj partner mogoče  želi otroka in zato psa tako po "človeško" jemlje in razvaja? Kaj pa vem?

In ne, nisi nora in zatežena, v očeh mnogih, v očeh nekaterih pa očitno si. In to je pač problem. Tvoj partner stoji v tem primeru na "drugem" bregu reke kot pa ti.

Upam, da bosta našla kakšen kompromis...




total -> RE: nesoglasja ob novem članu (28.10.2007 21:40:32)

Tut men to ni normalno,da to dela,saj je to sam pes madona,nekje pa more bit meja in se naj začne tako tut obnašat,povej mu da tako ne gre naprej in povej da to te res moti,jaz bi znorela vraga....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image],a za tebe tut tako skrbi????




Majuska -> RE: nesoglasja ob novem članu (28.10.2007 21:46:37)

Nič nimam proti psom, ampak meni osebno se zdi, da pes sploh ne spada v stanovanje, kaj šele, da bi mi lizal krožnike ... Ko sem bila mlajša, smo sicer nekaj časa imeli tudi psa, ampak NIKOLI notri v stanovanju. Mislim da se boš morala pomeniti s tvojim ter postaviti meje. Pa želim ti uspešen zaključek ti želim! 




Anuška79 -> RE: nesoglasja ob novem članu (28.10.2007 21:49:01)

Jaz bi že zdavnaj zagnala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] in pol. Da bi meni večerjo dal psu, preden bi jo sploh na mizo dala, celo salamo psu oz. da bi pes lizal krožnike s katerih jem - ni šans. Imam zelo rada živali, do pred kratkim smo imeli doma cel ZOO, a meja mora bit. Če hočemo, da bo v hiši mir, morajo biti neka pravila, ki se jih moramo držati vsi - tudi živali. 




Sibil_ -> RE: nesoglasja ob novem članu (28.10.2007 22:06:33)

Jaz osebno bi se psa znebila.




Anonimen -> RE: nesoglasja ob novem članu (28.10.2007 22:43:26)

Men pa se zdi, da si ljubosumna na psa, ker mu fant posveča takšno pozornost. Ker kolk sem razbrala, prej nisi imela nč proti, sedaj pa te vse, ampak res vse moti.
Si sploh ne upam pomislit, kako bi blo če bi mela otroka.




karmy -> RE: nesoglasja ob novem članu (28.10.2007 23:29:56)

sj men bi tudi slabo ratalo da pes iz krožnika liže ampak se mi na splošno zdi da krepko pretiravaš... pač psa razvaja, in to da vpiješ nanjga kaj dela in zakaj to dela, poskusita pridit do kakšnega kompromisa... če ti čorbo skuhaš rečt da bi kasneje še pogrela in ostalo bosta pa dala psu... zakaj pa ne? in kaj je narobe če taboljšo hrano daje psu? veliko bolj zdravo bi bilo če bi dajal pasje brikete in pasjo hrano... sam vseen..




Anonimen -> RE: nesoglasja ob novem članu (28.10.2007 23:36:01)

Jaz pa mislim, da se tuki vsi delate čistune. Dejte no mir babe, ponavadi ste take največje gravže - pes se ne sme stisnit k tipu na kavču - halooo! In zakaj ne bi polizal jogurtovega lončka? OK, pustimo krožnike, ampak jogutrov lonček...... in to tvojega najljubšega jogurta! Ja, to je pa res grozno.  MIslim, kakšna groza. Dejte no, ne težit, UBOGI PES IN UBOGI TVOJ TIP.Res si zatežena do konca!

Predvsem pa, poglejte mal kdaj, kakšne wc-je puščate za sabo v kakšnih restavracijah recimo! Poscane, posr...
In ponavadi se take najbolj zgražate nad ubodimi živalmi - ki so v največjem % čistejše od večine tuki gor!




Anonimen -> RE: nesoglasja ob novem članu (28.10.2007 23:56:10)

Ok, jaz se bom pa samo v psa vtaknila, ostalega ne bom komentirala. Pes naj je pasjo hrano (in to brikete like Hills, Nutro, Science plan .. ) - kvalitetno (in drago). Ne pa pol suhe salame v treh dneh in minestro! Pes mora jest nesoljeno in nezacinjeno hrano. Loncek od jogurta ne vidim razloga, zakaj ne bi polizal, na kavcu je zame pojme tudi cisto komot. Ok, to da je psu dal pit tvojo vodo iz flaske je mal bolno, ker mu voda iz reke, ce ni orto onesnazena ali pa umazana zaradi poplav, nima kaj skodit. Vsaj moji psicki ne skodi. Lizanje kroznikov - ne kompliciraj, saj pomijes [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Mene pes tudi polize po obrazu, pa tudi po ustih me je ze miljonkrat (in bi mi kdaj pa kdaj se v usta zlezla, ce bi ji pustila), pa pozre zunaj marsikaj. Ne recem, da se mi ne gravza, prezivim pa lih tako.

Pred psom se mi nihce ni smel usest na posteljo v drugih oblacilih, kot pizami, oz. v cisto cistih oblacilih, s katerimi ni se nikjer bil. Sploh na rjuho, na povster se itak nihce ni smel usest. Pa zdaj? Zdaj se mi pa po povstru valja 15kg beagle. In pusca za sabo dlake ... eno tono dlak. Pa sem se vedno ziva, samo posteljo preoblacim vsak teden. Pa z mano spi in jo objamem in je ..

Mi je pa smesno brat, da je fant tako obseden s kuzkom, prej bi to pricakovala od kake zenske, ki si blazno in na smrt zeli otroka.

Da pa ne maras psa zaradi tega? Ja, itak. Uf, se nekaj - kje pa spi vajin kuza? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Olivija -> RE: nesoglasja ob novem članu (29.10.2007 0:48:08)

IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR

OLizanje kroznikov - ne kompliciraj, saj pomijes [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Mene pes tudi polize po obrazu, pa tudi po ustih me je ze miljonkrat (in bi mi kdaj pa kdaj se v usta zlezla, ce bi ji pustila), pa pozre zunaj marsikaj. Ne recem, da se mi ne gravza, prezivim pa lih tako.

Pred psom se mi nihce ni smel usest na posteljo v drugih oblacilih, kot pizami, oz. v cisto cistih oblacilih, s katerimi ni se nikjer bil. Sploh na rjuho, na povster se itak nihce ni smel usest. Pa zdaj? Zdaj se mi pa po povstru valja 15kg beagle. In pusca za sabo dlake ... eno tono dlak. Pa sem se vedno ziva, samo posteljo preoblacim vsak teden. Pa z mano spi in jo objamem in je ..

Mi je pa smesno brat, da je fant tako obseden s kuzkom, prej bi to pricakovala od kake zenske, ki si blazno in na smrt zeli otroka.

Da pa ne maras psa zaradi tega? Ja, itak. Uf, se nekaj - kje pa spi vajin kuza? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



Pri nas je ravno tako. Momo lahko poliže krožnike in zaenkrat smo vsi ok. Da ne bi omenjala, koliko dlake je bilo v moji postelji. Dragega lizanje s krožnikov ni motilo, motile so ga pa dlake v postelji  - zato je potem Momo imel deko na postelji in je moral ležati na deki. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Na žalost imava tudi midva drugačen pogled na živali, zaenkrat sklepamo kompromise, nevem pa kako bo pri naslednjem mačku, ker jaz ga zagotovo ne mislim zvečer ven vržt - tako je on navajen od doma.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]







Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.10.2007 1:08:18)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




jade1 -> RE: nesoglasja ob novem članu (29.10.2007 7:37:06)

Pes naj je pasjo hrano in ne hrano pripravljeno za ljudi. Naj se tvoj dragi malo pozanima in vsak, ki kaj več ve o psih mu bo povedal, da mu s tem dela več škode kot koristi.
Imam pa občutek, da bo kmalu pes spal na tvojem mestu v postelji ti pa na pasjem ležišču.




jade1 -> RE: nesoglasja ob novem članu (29.10.2007 7:39:10)

Aja pa, da mu je dal vodo za ketero je vedel, da jo moraš piti zaradi zdravstvenih razlogov, čeprav si mu povedala, da ne, pa še pes bi lahko pil vodo iz jezera, se mi zdi do tebe zelo nespoštljivo. Mislim, da je problem v tvojem tipu in ne v psu.




natasaom -> RE: nesoglasja ob novem članu (29.10.2007 7:54:42)

naš je jedel samo brikete hils in evkanubo-drugega ni smel..če je kdaj polizal krožnik,ni noben umrl,saj pes ima veliko bolj čisto slino kot mi-ljudje.tud kakšen jogurt je pojedel iz lončka pa s tamalo sta tud skupej jedla sladoled....vodo sem imela vedno s sabo-zanj posebej.če je vse popil,sem šla kupit drugo..1x je pil kokro in se je zastrupil..na kavču ali pojstelji je bil,ko nas ni bilo doma..bil je kot član družine..
hladilnika nismo praznili,da bi se on najedel-ker to ni pasja hrana..če si ne moreš privoščit dragih briketov,mu kupi konzerve in makarone ali riž.pa žvečilke niso drage za priboljšek in čiščenje zob..
sej se da vse zrihtat,samo voljo moraš imet..pa dragega vzemi s sabo,ko bosta psa peljala cepit in naj mu tam razložijo kaj pes lahko je in kaj ne..




Taula -> RE: nesoglasja ob novem članu (29.10.2007 8:28:03)

Dobro da se ne gre za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ker sta oba nezrela. Žal. Kot so rekle...psa se ne futra z tako hrano ker ni zdrava. Kot drugo...ljubosumna si. Kot tretje...razčistita odnos. Mogoče tvoj partner hoče otroka, mogoče išče neko ljubezen v psu katero pogreša, mogoče ti pač samo kljubuje z psom ker se ti hoče upreti. Kaj točno je ve samo on.




baguSka -> RE: nesoglasja ob novem članu (29.10.2007 8:34:19)

Oprosti, ampak otrok pa le ne mejta....


Moja prva misel..




VERONICA -> RE: nesoglasja ob novem članu (29.10.2007 10:47:48)

Ne, ni problem v tebi ampak tvoj moški res ni normalen. Ali res ne zna ubogemu psu na drugi način izkazati ljubezni kot z ogromnimi količinami napačne hrane? In ne vem koliko je kuža star ampak če mu tvoj dragi ne bo pokazal njegovo mesto bo za kužota samega slabo saj se ga bo sam naveličal...

Lahko te samo potolažim da je še sreča da sta uzela psa predno sta začela z otroci. Imeti debelega in neuzgojenega psa je vseglih dosti manj hudo kot imeti debele in neuzgojene otroke.




pety78 -> RE: nesoglasja ob novem članu (29.10.2007 10:52:20)

OMG, tvoj pa res ni normalen. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

Saj s psom se pa ne ravna tako, no. A bi otroški krožniček tudi polizal (če bi imela otroka), ker ponavadi otroci ne pojedo vsega?

Naj psa raje pelje v naravo in se jaga z njim, kot pa da mu zmeče vse, kar ostane v vaših loncih in krožnikih, kar sploh ni zdravo niti primerno zanj. Pes mora imeti tudi red in zdrav način prehranjevanja.




Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>